iPhone 16 Pro vs Samsung S25 Ultra

Iphone 11 kullandım 2 yıl gibi bir süre sonra S23 Ultra'ya geçiş yaptım. İkinci telefon olarak da 14 Pro yurtdışı kullanıyorum güncel. Hayatımda sırf vergilendirme politikası yüzünden pahalı olan bir markayı bu kadar gereksiz yere öven başka millet görmedim. Herkesin kendi telefonu kendisine göre iyidir bunu anlıyoruz. İkisini de kullanıyorum ikisinin de birbirinden iyi olduğu noktalar var objektif olmak yerine tutturmuşlar ne kullanıyorlarsa onu övmeye.

Şahsi fikrim S25 Ultra. Fakat başka bir konuya değinmek istiyorum; iPhone serisinin en güncel modeli 16. Şimdi ben iPhone 16 almak istediğim takdirde beni 60 Hz bir ekran karşılıyor. Ben bazen bu duruma inanamıyorum. Hani iPhone 11 falan olsa anlarım ama sen koskoca Apple'sin, koskoca iPhone 16'sın ve ekranın 60 Hz. Kullanıcısını bu denli küçük düşüren bir şirketin telefonunu kullanmam, para vermem. iPhone'u ezmiyorum, yine de stabilize olarak ilk sıralarda olan bir cihaz ama bana göre daha çok Company tarzında bir telefon. Günlük kullanıcı için günümüzde iPhone tercihini pek mantıklı bulmuyorum.

Bir ekleme yapayım; eskiden Ios sayesinde iPhone donanıma pek önem vermiyordu. O zamanlar Android biraz bit pazarı gibiydi ama yine günümüzde Android çok gelişmiş olduğundan ve Apple hala donanım konusunda Android telefonların gerisinde kaldığı için fiyatını hak eden bir telefon olmadığını düşünüyorum.

Şahsi fikrim S25 Ultra. Fakat başka bir konuya değinmek istiyorum; iPhone serisinin en güncel modeli 16. şimdi ben iPhone 16 almak istediğim takdirde beni 60 Hz bir ekran karşılıyor. Ben bazen bu duruma inanamıyorum. Hani iPhone 11 falan olsa anlarım ama sen koskoca Apple'sin, koskoca iPhone 16'sın ve ekranın 60 Hz. Kullanıcısını bu denli küçük düşüren bir şirketin telefonunu kullanmam, para vermem. IPhone'u ezmiyorum, yine de stabilize olarak ilk sıralarda olan bir cihaz ama bana göre daha çok Company tarzında bir telefon. Günlük kullanıcı için günümüzde iPhone tercihini pek mantıklı bulmuyorum.

Bir ekleme yapayım; eskiden iOS sayesinde iPhone donanıma pek önem vermiyordu. O zamanlar Android biraz bitpazarı gibiydi ama yine günümüzde Android çok gelişmiş olduğundan ve Apple hala donanım konusunda Android telefonların gerisinde kaldığı için fiyatını hak eden bir telefon olmadığını düşünüyorum.

Donanım konusunda geride kalıyor derken.

Donanım konusunda geride kalıyor derken.
Altını çizerek belirtiyorum Apple'in son çıkardığı telefon olan iPhone 16'nın birkaç özellikleri;

Batarya Kapasitesi: 3561 mAh
Ram: 8 GB
Ekran Yenileme Hızı: 60 Hz
Hızlı Şarj Gücü: Maksimum 25W

İşlemci tarafında ise Android tarafındaki Snapdragon 8 Elite işlemciler 2.7m kadar antutu skoru alırken iPhone 16 ise 1.6m kadar bir skor alıyor.

Yani benim mantığıma göre ben iPhone gibi dünyanın en kaliteli telefonunu alıyorsam eğer (herkes tarafından benimsenen şeyi söylüyorum) ben bu telefonun ramini de en üst düzey beklerim, ekranını da beklerim işlemcisini de.. Apple donanım olarak sınıfta kalıyor demiyorum fakat rakiplerine kıyasla geride kalıyor hocam. Şimdi 16 Pro Max'in donanımları çok daha iyi lakin ben illa tuğla gibi bir telefon kullanmak zorunda değilim veya 100 bin lira vermek zorunda değilim.

Eğer Apple bu politikasından vazgeçmez ise birkaç dönem sonra artık esamesi okunmamaya başlayacak benden söylemesi.

Altını çizerek belirtiyorum Apple'in son çıkardığı telefon olan iPhone 16'nın birkaç özellikleri;

Batarya kapasitesi: 3561 mAh.
RAM: 8 GB.
Ekran yenileme hızı: 60 Hz.
Hızlı şarj gücü: Maksimum 25W.

İşlemci tarafında ise Android tarafındaki Snapdragon 8 Elite işlemciler 2.7m kadar AnTuTu skoru alırken iPhone 16 ise 1.6m kadar bir skor alıyor.

Yani benim mantığıma göre ben iPhone gibi dünyanın en kaliteli telefonunu alıyorsam eğer (herkes tarafından benimsenen şeyi söylüyorum) ben bu telefonun RAM'ini de en üst düzey beklerim, ekranını da beklerim işlemcisini de. Apple donanım olarak sınıfta kalıyor demiyorum fakat rakiplerine kıyasla geride kalıyor hocam. Şimdi 16 Pro Max'in donanımları çok daha iyi lakin ben illa tuğla gibi bir telefon kullanmak zorunda değilim veya 100 bin lira vermek zorunda değilim.

Eğer Apple bu politikasından vazgeçmez ise birkaç dönem sonra artık esamesi okunmamaya başlayacak benden söylemesi.

Siz söylemeyin o zaman birkaç dönem sonra Apple'ın esamesi okunmayacakmış cidden komik yanıtlar veriyorsunuz üstteki yazdıklarınıza girmiyorum bile.

Siz söylemeyin o zaman birkaç dönem sonra Apple'ın esamesi okunmayacakmış cidden komik yanıtlar veriyorsunuz üstteki yazdıklarınıza girmiyorum bile.

Hocam rahatsız ediyorum cidden kusura bakmayın. Dün akşam üstü beklemediğim birkaç olaydan sonra elimdeki paradan harcamam gerekti. Krediyle cihaz almayı düşünmediğimden telefona ayırdığım para eksildi kısacası. Bu paraya maalesef 16 Pro'ya da S25u alamıyorum. Elimde alabileceğim 3 cihaz var S25, 16, S24Ultra. Sizce bu üçünden hangisi mantıklı olur. S24'u da kronik sorunlar var deniyor. Düz seri IPhone'a da bulaşmak istemiyorum 120Hz kullanan biri için 60Hz cidden çok çok zor alışması elimde SE var olabildiğince PC'den hallediyorum şu an gözlerim kanıyor telefondan bir şey yapmak istediğimde. Belki ben takıyorum ama birkaç farklı yerde de 60Hz alışamadıklarını söylemiş arkadaşlar. Konunun başlığından ve başındaki mesajdan çok saptı kusuruma bakmayın ama ani gelişen şartlar elimde değil maalesef. Cevaplarsanız çok müteşekkir olurum. İyi günler.

Hocam rahatsız ediyorum cidden kusura bakmayın. Dün akşam üstü beklemediğim birkaç olaydan sonra elimdeki paradan harcamam gerekti. Krediyle cihaz almayı düşünmediğimden telefona ayırdığım para eksildi kısacası. Bu paraya maalesef 16 Pro'ya da S25u alamıyorum. Elimde alabileceğim 3 cihaz var S25, 16, S24Ultra. Sizce bu üçünden hangisi mantıklı olur. S24'u da kronik sorunlar var deniyor. Düz seri IPhone'a da bulaşmak istemiyorum 120Hz kullanan biri için 60Hz cidden çok çok zor alışması elimde SE var olabildiğince PC'den hallediyorum şu an gözlerim kanıyor telefondan bir şey yapmak istediğimde. Belki ben takıyorum ama birkaç farklı yerde de 60Hz alışamadıklarını söylemiş arkadaşlar. Konunun başlığından ve başındaki mesajdan çok saptı kusuruma bakmayın ama ani gelişen şartlar elimde değil maalesef. Cevaplarsanız çok müteşekkir olurum. İyi günler.

Tabii ki de S24 U. Kronik sorunlar genelde 2.el alırsanız olur.

Asla ve asla düz seri iPhone önermem.

Kapali kutu alabiliyorsaniz S24'u iyi olabilir S25 icin bekleyin derim ekosistem planiniz yoksa 16 almaya gerek yok.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı