IPhone 16e neden sevilmiyor?

Android'ler hiç kasmıyor bazı kişilere göre. iPhone kadar Android'i kullanamıyoruz, 3-4 yılı bile çıkaramıyorlar kasmadan.
Hiç kaale almıyorum öyle arkadaşları, siz de almayın hocam.

Android'ler hiç kasmıyor bazı kişilere göre. iPhone kadar Android'i kullanamıyoruz, 3-4 yılı bile çıkaramıyorlar kasmadan.

Aslında mesele Android iPhone meselesi değil. Yeni cihazlar çok teknolojik artık giriş seviyesi telefonlar bile gayet stabil çalışıyor. Ama iPhone daha hızlı daha stabil deyince Android fanlarına bir şeyler oluyor.

Demişsin ya iPhone 11'den hallice evet öyle iPhone 11 bile senin o övdüğün S24 tırtından daha iyi. Eline bir kere iPhone al ondan sonra yorum yap.
Arkadaşımda iPhone 11 var ve fotoğrafları benim 15 bin liralık S21 FE ile çekiyoruz. O her gün değiştirmek için fiyat kovalarken ben 120Hz AMOLED ekranım ile takılıyorum. O kadar rezil bir ekranı var ki, Instagram'a fotoğraf atarken önce bana atıp nasıl göründüğünü kontrol ediyor.

Arkadaşımda iPhone 11 var ve fotoğrafları benim 15 bin liralık S21 FE ile çekiyoruz. O her gün değiştirmek için fiyat kovalarken ben 120Hz AMOLED ekranım ile takılıyorum. O kadar rezil bir ekranı var ki, Instagram'a fotoğraf atarken önce bana atıp nasıl göründüğünü kontrol ediyor.

11 ile 16e yı kıyaslamak zaten mantıksız.

11 ile S24'ü kıyaslamak çok daha mantıksız, ben de buna cevap verdim.

11'den hallice demişsin?

16e sahibi yorumu gibi geldi. 8 bin TL ucuza S24 varken, iPhone 11'den hallice telefona 40 bin TL versem ben de böyle savunurdum aslında.

S21 FE bile 11'den iyi ise 16e ile S24 arasındaki kıyasın sonucu da anlaşılabilir.

16e S24'ten çok daha güçlü bir cihaz yalnız. 😀

11'den hallice demişsin?
iPhone 11 ve 12 ekran dışında aynı telefon zaten, 12 ve 13 arasındaki son sıçramadan sonra ise hiçbir kayda değer ilerleme kaydedilmedi. 6 yıl içinde yalnızca tek sıçrama, iPhone 14'ün A18'li ve Type-C versiyonu 16e'ye yansımış. İşlemcisi dışında hiçbir artısı yok, onu da çinli telefonlarda bile babasını buluyorsun.

iPhone 11 ve 12 ekran dışında aynı telefon zaten, 12 ve 13 arasındaki son sıçramadan sonra ise hiçbir kayda değer ilerleme kaydedilmedi. 6 yıl içinde yalnızca tek sıçrama, iPhone 14'ün A18'li ve Type-C versiyonu 16e'ye yansımış. İşlemcisi dışında hiçbir artısı yok, onu da çinli telefonlarda bile babasını buluyorsun.
Nasıl artısı yok, 48 mp kamera, ön kamerası 16 ile aynı, 8 gb ram ve apple intelligence gibi önemli artılar geldi.

Nasıl artısı yok, 48 mp kamera, ön kamerası 16 ile aynı, 8 gb ram ve apple intelligence gibi önemli artılar geldi.
14 Pro'dan beri kullandıkları sözde 48MP kamera. S20 Ultra'da 108MP var, daha mı iyi oluyor? S21 ile S26 ana kamerası tamamen aynı ama bariz fark var. Ön kamera genel olarak iPhone'un video kalitesiyle beraber sayılı olumlu özelliklerinden. Pek de "intelligent" olmayan Apple Intelligence'ı eklemek için zaten 8 GB RAM koymak zorundasın.

14 Pro'dan beri kullandıkları sözde 48MP kamera. S20 Ultra'da 108MP var, daha mı iyi oluyor? S21 ile S26 ana kamerası tamamen aynı ama bariz fark var. Ön kamera genel olarak iPhone'un video kalitesiyle beraber sayılı olumlu özelliklerinden. Pek de "intelligent" olmayan Apple Intelligence'ı eklemek için zaten 8 GB RAM koymak zorundasın.
108 MP yazması daha iyi olduğu anlamına gelmiyor, çoğu 108 MP telefon zaten 12 MP çıktı veriyor, olay sensör boyutu ve yazılım, sadece sayı değil, aynı kamera denmesi de eksik, çünkü işlemci ve görüntü işleme değişince sonuç ciddi değişir, aynı sensörden farklı performans çıkması normal, video tarafında da iPhone daha tutarlı, RAM konusu da sadece AI değil genel performans işi.

Kısacası megapiksel kağıt üstü rakam önemli olan çıkan sonuç.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Geri
Yukarı