iPhone 16e vs 15

Bütçe
50.000

pard

Decapat
Daha fazla  
Arkadaşlar 19 yaşındayım, telefonu ben almıyorum babam alıyor hediye olarak.

Ve gönlüm olsun diye bana sordu hangisinden alayım diye...

Şimdi iPhone 16 baktığımda 60 bin lira. 16e ise 43 bin lira. Arada tam 20 bin lira fark var. Babam 20 bin lira farkın çok gereksiz olduğunu, 16'ya o kadar para vermenin saçma olduğunu savunuyor. Ve almak istemiyor. Açıkçası özelliklerine baktığımda ben de tam bir fark göremedim. Yani beni ilgilendiren kısımlarında. Mesela dinamik ekranı yok bu benim için sorun değil. Kablosuz şarj özelliği yok bu benim için sorun değil, gibi gibi... Tek beğenmediğim kısmı tasarımı. Tek kamerası olması görüntüsünü aşırı bozuyor. Sizin 16'nın iPhone 16E'den ayıran ayrı bir özelliği ayrı bir alım nedeniniz var mıdır?

iPhone 15 konusuna gelecek olursak iPhone 16E'den daha pahalı. Tasarım olarak 10X daha iyi bir telefon ama özellikleri sanırım 16E'den daha berbat ama daha pahalı.

Gerçekten anlamış değilim bana verebileceğiniz tavsiyeler nelerdir?

Son düzenleyen: Moderatör:

Şimdi iPhone 16 baktığımda 60 bin lira. 16e ise 43 bin lira. Arada tam 20 bin lira fark var. Babam 20 bin lira farkın çok gereksiz olduğunu, 16'ya o kadar para vermenin saçma olduğunu savunuyor. Ve almak istemiyor. Açıkçası özelliklerine baktığımda ben de tam bir fark göremedim. Yani beni ilgilendiren kısımlarında. Mesela dinamik ekranı yok bu benim için sorun değil. Kablosuz şarj özelliği yok bu benim için sorun değil, gibi gibi... Tek beğenmediğim kısmı tasarımı. Tek kamerası olması görüntüsünü aşırı bozuyor. Sizin 16'nın iPhone 16E'den ayıran ayrı bir özelliği ayrı bir alım nedeniniz var mıdır?

iPhone 15 konusuna gelecek olursak iPhone 16E'den daha pahalı. Tasarım olarak 10X daha iyi bir telefon ama özellikleri sanırım 16E'den daha berbat ama daha pahalı.

S25 almanız.
İlla iPhone alacaksanız 15 almaktansa 16E tercih ederim.

15 mi 16e mi konsunda fikriniz nedir? yapay zeka özelliği haricinde 15 daha üstün ve fiyatları hemen hemen aynı
16e'in bataryası çok çok daha iyi. 15 alırsan günde 3 kez şarj edersin.

15 kamera olarak daha iyi evet, ama batarya birbirine yakın modellerde daha belirleyici bence.

Bütçe zorlanmıyorsa 16e ve 16 arsasından 16 tavsiye ederim özellikle kamera konusunda fark var.

16e ve S25 arasından tabii ki S25.

15 mi 16e mi konsunda fikriniz nedir? yapay zeka özelliği haricinde 15 daha üstün ve fiyatları hemen hemen aynı
Hangi özellikte daha üstün? RAM desen 16e daha fazla RAM'e sahip, işlemci desen daha iyi. Ekran'da dinamik ada ve 2. kamera dışında 15'in 16e'den hiçbir artısı yok. Bataryası 16e'nin daha iyi, RAM daha fazla olduğu için daha uzun süre kullanım imkanı sağlayacak. 2. kamera çok gerekli değilse 16e daha iyi bir alternatif

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı