iPhone 16e vs iPhone 15

AtakanGuney

Kilopat
Arkadaşlar iPhone 12 kullanıyorum ve cihazımı yükseltmek istiyorum. Bu iki model arasından sizce hangisi tercih edilmeli? İşlemci, batarya ve diğer özellikler bakımından 16e daha makul görünüyor ama fikrinizi almak istiyorum. Yorumlarda Android cihaz önermeyin.
Şimdiden teşekkürler.

Arkadaşlar iPhone 12 kullanıyorum ve cihazımı yükseltmek istiyorum. Bu iki model arasından sizce hangisi tercih edilmeli? İşlemci, batarya ve diğer özellikler bakımından 16e daha makul görünüyor ama fikrinizi almak istiyorum. Yorumlarda Android cihaz önermeyin.
Şimdiden teşekkürler.

Ben de ikisi arasındayım 2. el 1-2 aylık 128 GB iPhone 16'lar 50'ye falan bulunuyor muhtemelen 16 alacağım.

Hocam olayı başka ne olmalı ki? Kamera olarak gayet iyi olacaktır, sırf çentik yerine ada olsun diye 12K daha verip düz model 16 almaya sizce değer mi?

Ben her zaman son çıkanın ne olursa olsun yeni teknolojiyle yapıldığını düşündüğümden dolayı ve teknolojinin çok hızlı gelişmesinden dolayı 16'yı tercih edeceğim.

Hocam olayı başka ne olmalı ki? Kamera olarak gayet iyi olacaktır, sırf çentik yerine ada olsun diye 12K daha verip düz model 16 almaya sizce değer mi?

Düz her iPhone modeli istenen paranın çok altında telefonlar. iPhone olsun çamurdan olsun telefonu olmuş işte. Sensör bazlı OIS bile koymamışlar. Sinematik video kaydını MagSafe'i vs hep çıkarmışlar. Arkadan duruşu iPhone 8 önden 13 çipi 16. Başka da hiçbir hikayesi yok telefonun.

Hocam olayı başka ne olmalı ki? Kamera olarak gayet iyi olacaktır, sırf çentik yerine ada olsun diye 12k daha verip düz model 16 almaya sizce değer mi?
Değmez. iPhone 15'ten donanımı itibariyle daha iyi. Üstelik daha ucuz. iPhone 16 ile kıyaslarsak orada da çok bir şey değişmiyor. Üstelik arada 17 bin liralık fark var. O parayla başka ihtiyaçlarını görürsün ya da cebine kalmış olur. İnan o farka değecek bir şey yok. iPhone 16e al geç.

Hocam, Apple Intelligence şu an için çok kullanılabilir olmasa da eninde sonunda kullanıma sunulacak, eğer cihazları karşılaştırırsanız iPhone 15 de Apple Intelligence olmadığını görüyorsunuz sizin için ne kadar önemli bilmiyorum ama şahsen yeni aldığım bir telefonda AI özelliklerinin olmasını isterim. Sık sık telefon değiştiremiyoruz sonuçta.

Şimdiden teşekkürler.

Ben de iPhone 12 kullanıyorum miladını yitirmiş durumda pil sağlığı olsun kasmalar olsun vesaire.
Konuya gelirsekte özelliklerini okumadım fakat fikirlerim şöyle:
16e bana diğerlerinden düşük bütçeli kamerasına önem verilmiş bir telefon gibi geldi yenilik açısından ekstra bir şey sunmuyor gibi. Apple'ın yapay zeka özelliklerini tam alır mı o da meçhul. Bana sadece kamera telefonu gibi geliyor. İnceleme videolarını izleyip tercih etmeniz daha doğru olacaktır.
Bunlar sadece fikirlerimdir hocam.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı