iPhone 16e vs iPhone 15

Bütçe
50.000 TL

techno137

Hectopat
İyi günler herkese. Uzun zamandır kullandığım iPhone X cihazım artık ömrünü doldurdu. Ben de yerine 50 bin TL bütçeyle bir telefon arıyorum. Bu bütçede Samsung S25'i düşündüm, ama Apple ekosistemine sahibim ve uzun zamandır iPhone kullanıyorum; bu yüzden ondan vazgeçtim.
Şimdi aklımda iki cihaz var: Biri iPhone 15 128 GB modeli, diğeri ise iPhone 16e. Dinamik ada ve kamera özelliklerinden dolayı iPhone 15'e daha yakınım, ama iPhone 16E'nin bataryasının daha iyi olması da iki cihaz arasında kalmama sebep oluyor. Sizce hangi modeli tercih etmeliyim?

İyi günler herkese. Uzun zamandır kullandığım iPhone X cihazım artık ömrünü doldurdu. Ben de yerine 50 bin TL bütçeyle bir telefon arıyorum. Bu bütçede Samsung S25'i düşündüm, ama Apple ekosistemine sahibim ve uzun zamandır iPhone kullanıyorum; bu yüzden ondan vazgeçtim.
Şimdi aklımda iki cihaz var: Biri iPhone 15 128 GB modeli, diğeri ise iPhone 16e. Dinamik ada ve kamera özelliklerinden dolayı iPhone 15'e daha yakınım, ama iPhone 16E'nin bataryasının daha iyi olması da iki cihaz arasında kalmama sebep oluyor. Sizce hangi modeli tercih etmeliyim?

iPhone 15 dinamik ada ve kamera açısından daha iyi.

16e, 8 GB RAM'e, A18'e sahip - yani işlemcisi daha iyi, daha fazla RAM'i var, daha uzun ömürlü, bataryasıda daha iyi ve Apple intelligence destekliyor.

Kamera farkı geniş açıda var, ana kamerada fark yok gibi bir şey, geniş açı kullanmıyorsanız ya da çok önemli değilse arada kalınacak bir şey yok.

Biri daha güzel görünen ama aslında daha kötü olan bir cihaz, diğeri ise daha demode görünen ama aslında daha iyi olan bir cihaz.

16e'nin 15'e göre RAM, batarya ve işlemci gibi artıları bulunsa da; 15'in dinamik adaya sahip olması, 16e'deki gibi devasa çerçeve ve çentiğinin bulunmaması, geniş açı kamerasının olması ve dışarıda çok daha yüksek parlaklık seviyelerine çıkabilen bir ekrana sahip olması gibi artıları 16e'nin avantajlarına göre bence daha ağır basıyor. İkisi arasından 15 tercih ederdim.

Son düzenleyen: Moderatör:

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Geri
Yukarı