iPhone 17 ile AirPods 3 vs iPhone 17 Pro Max

Arkadaşlar

iPhone 17 (512 GB) + Beats kılıf + 30W adapt. + AirPods 3 mü?

Yoksa.

iPhone 17 promax (1TB) 30W adaptör mü?

Fiyat bilgilerini yükledim.

Eki Görüntüle 2599711

Eki Görüntüle 2599712

Hocam öncelikle kıyas çok ucu açık fiyat olarak. iPhone 17'nin olduğu paketi seçsek bile 140 küsur tutara çıkmak için tüm bunların yanına ek iPad veya MacBook da alırsınız. Yani siz de sanırım bayağı kararsızsınız. Şöyle sorayım:
1- Büyük ekran mı küçük ekran mı arıyorsunuz? Büyük ekran şart değilse 17 Pro modelini de düşünebilirsiniz. 17 Pro ile 17 Pro Max arasında donanımsal bir fark yok. Aynı telefonlar.
2- Kaç GB depolamaya ihtiyacınız var? Örneğin 17'yi 512 GB seçmişken 17 Pro Max'i 1 TB olarak seçmişsiniz. 512 GB yetecekse 17 Pro Max'in de 512 GB'si düşünülebilir.
3-Fotoğraftaki 30W adaptöre o parayı vermenizin kesinlikle anlamı yok. Standart adaptörü alıp geçebilirsiniz.
4-Normalde bir kulaklığınız var mı? AirPods Pro 2 veya daha farklı modelleriniz varsa belirtin lütfen.
Böyle bir kıyas saçma olmuş. Sadece telefon açısından düşünürsek 17 Pro kullanıcısı olarak eğer ki telefoto kamerayı kullanan biri değilseniz o zaman 17 Pro serisine ihtiyacınız yok, önermem size de. Ekstra olarak 17 Pro serisinde 12 GB RAM varken 17'de 8 GB RAM var. Eğer telefonu alıp 5-6 sene kullanma fikriniz varsa bu RAM farkı ciddi avantaj sağlar ancak her sene model değiştiren veya en geç 2-3 yılda bir model değiştiren biriyseniz bunun da hiçbir önemi kalmıyor yine 17'yi seçmek daha mantıklı. Ek olarak illa 140 küsur bin TL'yi Apple'ye verecekseniz iPhone 17+AirPods Pro 3+iPad+Apple Watch 11 gibi şeyler veya iPad yerine MacBook seçerek resmen o paraya tek telefon alacağınıza ekosistem diziyorsunuz.
Nasıl bir kullanıcı olduğunuzu belirtin lütfen ki ona göre tercih yapmanızı söyleyelim.

.....

Hocam öncelikle kıyas çok ucu açık fiyat olarak. iPhone 17'nin olduğu paketi seçsek bile 140 küsur tutara çıkmak için tüm bunların yanına ek iPad veya MacBook da alırsınız. Yani siz de sanırım bayağı kararsızsınız. Şöyle sorayım:
1- Büyük ekran mı küçük ekran mı arıyorsunuz? Büyük ekran şart değilse 17 Pro modelini de düşünebilirsiniz. 17 Pro ile 17 Pro Max arasında donanımsal bir fark yok. Aynı telefonlar.
2- Kaç GB depolamaya ihtiyacınız var? Örneğin 17'yi 512 GB seçmişken 17 Pro Max'i 1 TB olarak seçmişsiniz. 512 GB yetecekse 17 Pro Max'in de 512 GB'si düşünülebilir.
3-Fotoğraftaki 30W adaptöre o parayı vermenizin kesinlikle anlamı yok. Standart adaptörü alıp geçebilirsiniz.
4-Normalde bir kulaklığınız var mı? AirPods Pro 2 veya daha farklı modelleriniz varsa belirtin lütfen.
Böyle bir kıyas saçma olmuş. Sadece telefon açısından düşünürsek 17 Pro kullanıcısı olarak eğer ki telefoto kamerayı kullanan biri değilseniz o zaman 17 Pro serisine ihtiyacınız yok, önermem size de. Ekstra olarak 17 Pro serisinde 12 GB RAM varken 17'de 8 GB RAM var. Eğer telefonu alıp 5-6 sene kullanma fikriniz varsa bu RAM farkı ciddi avantaj sağlar ancak her sene model değiştiren veya en geç 2-3 yılda bir model değiştiren biriyseniz bunun da hiçbir önemi kalmıyor yine 17'yi seçmek daha mantıklı. Ek olarak illa 140 küsur bin TL'yi Apple'ye verecekseniz iPhone 17+AirPods Pro 3+iPad+Apple Watch 11 gibi şeyler veya iPad yerine MacBook seçerek resmen o paraya tek telefon alacağınıza ekosistem diziyorsunuz.
Nasıl bir kullanıcı olduğunuzu belirtin lütfen ki ona göre tercih yapmanızı söyleyelim.
@KİNGSEMİH Değerli fikirlerin için çok teşekkür ederim. Şöyle cevaplayayım :

1-Ekran büyüklüğü önemli değil.
2-İphone 17'de 512 seçmemin sebebi en yüksek o var o yüzden.
3-Adaptör konusunda bu telefonların bataryası farklı olduğu için (yani büyüdüğü için) normal adaptör ile şarj süresi uzayacağını düşündüğümden 30w seçmiştim.
4-Normalde kulaklığım yok. Amatör olarak fotoğrafçılık ile uğraşıyorum yıllardır. Hobi olarak yani.
Çok uzun yıllardır İphone 7 plus kullanıyorum. Ve artık değiştirmek istiyorum ☺️
Telefonu alıp uzun yıllar kullanan birisiyim. Almışken iyisi olsun kafasında biriyim.

Fikirlerinizi bekliyorum...

Son düzenleme:
@V_for_Vendetta Hocam 7 serisinden 17 serisine geçecekmişsiniz. Zaten 17 de alsanız 17 Pro da alsanız müthiş bir değişim olacak. Ekran önemli değilse, fotoğrafçılığa da ilginiz varmış ve 7 Plus gibi bir 9-10 yıllık cihazdan geçecekmişsiniz. Hâliyle gerek RAM artısı olması gerek 1 tık daha iyi işlemcisi olması gerek de kamerasının en üst düzey olması ile 17 Pro serisi öneririm. 8-10 sene gibi kullanım planlıyorsanız tabii ki. Pil konusunda çok beklentiniz varsa 17 Pro Max, 1 günü çıkarsın yeter gibi düşünceniz varsa 17 Pro öneririm. 17 Pro Max yaklaşık 2 saat civarı fazla ekran süresi veriyor 17 Pro'ya göre. 6.9" çok büyük ve ağır bir model. 7 Plus'tan sonra size ne kadar büyük gelir o kısmı gidip mağazada görün derim. 17 Pro ele, cebe çok daha iyi oturan bir cihaz. Dediğim gibi ikisi arasında özellik farkı yok, aynı cihazlar. Boyut zevkinizi kendiniz seçersiniz.
2. alternatif olarak eğer derseniz ki iPhone 17'nin kamerası bana uyar. Hâliyle iPhone 17+Apple ekosistemi yapabilirsiniz. MacBook olur, iPad olur, Apple Watch olur vs. bu liste gider. Bu da bir alternatif, ihtiyacınız varsa tabii ki. iPhone 17 de Pro serisine çok yakın bir cihaz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı