Noelll
Centipat
Daha fazla
Arkadaşlar selamlar öncelikle. Nasip olursa ekim gibi yeni seriye geçmek istiyorum. Şu an hâli hazırda iPhone 14 Pro 128 GB kullanıcısıyım. 2 TB iCloud Plus da abonesiyim ve biliyorsunuz son zamlardan sonra fiyatı bayağı arttı. Fotoğraf ve video çok çeken birisiyim ve telefonu aktif olarak kullanıyorum. 250 GB'ye yakın ICloud'da verilerim var. Biliyorsunuz iPhone 17 Pro ve iPhone 17 Pro Max arasında donanımsal olarak hiçbir fark yok. Sadece 17 Pro Max'in şarjı daha uzun gidiyor ve ekranı daha büyük. Bir telefonu 2, 5-3 sene genellikle kullanırım.
1. alternatif: Her ay ICloud'a 400 TL veriyorum ve 256 GB de bana yetmeyecek gibi duruyor. Eninde sonunda tekrar iCloud Plus abonesi olacağım. Bugünün parasıyla bile yıllık 4800 TL tutan bir abonelikten bahsediyoruz. Telefonu 3 sene kullansam neredeyse 15.000 TL'ye yakın abonelik parası vermem gerekecek. Veririm, mesele o değil ama zam geldiğinde de ciddi zam geliyor ve bir yerden sonra rahatsız ediyor. Bu sebepten almışken 512 GB bir iPhone 17 Pro mantıklı geliyor.
2. alternatif: Şu anki telefonumun pil sağlığı %87'ye düştü. Artık gün içinde bana yetmiyor, mutlaka 2. kez şarj istiyor. Ben bu arada kullanımımdan asla taviz veren birisi değilim. Telefonun özellikleri neyse hepsini açarım. Şarjı yarım saat, bir saat daha uzun dayansın diye onu bunu kapatmam. Görüntülü görüşme, video çekme, sosyal medyada gezme falan diye düşündüğümde yoğun kullanıyorum telefonu. 17 Pro alsam 1,5 - 2 sene içinde de yine pilin yetersiz geleceğinden ve ara şarjlara beni ihtiyaç bırakmasından endişe ediyorum. Çünkü Pro'larda %90 ile %100 arası pil iyiyken 90'dan sonra artık mağdur etmeye başlıyor. Kaldı ki biraz büyük ekran da denemek istiyorum. Öyle aman aman bir istek değil bu, 17 Pro Max'e beni düşündüren batarya kapasitesi. Bu arada iPhone 17 Pro'nun da pil ömrü ciddi gelişmiş kağıt üstünde. 15 Pro Max'ten daha iyi pil ömrüne sahipken 16 Pro Max'ten de 2 saat kadar geride sadece.
Renk olarak ise turuncu ve gümüş arasındayım. Gümüş rengi siyah bir kılıf ile bence çok şık duruyor. Biraz daha uzun gidecek pil ömrü mü yoksa daha fazla depolamayı mı seçmeliyim? Kıyasladığım her ikisi de 120.000 TL. Ayrıca turuncu mu gümüş mü? Fikirlerinizi bekliyorum.
512 GB.
Son düzenleyen: Moderatör: