iPhone 17 Pro Max beklenmeli mi?

felina1907

Hectopat
Merhaba arkadaşlar. Sizce şu an iPhone 16 Pro Max almak mantıklı mı yoksa iPhone 17 Pro Max beklenmeye değer mi? Fiyat-özellik bakımından değerlendirir misiniz? Android kullanıcısıyım, iOS deneyimlemek istiyorum. 17 Pro Max için dolaşan tasarımı açıkçası çok beğenmedim ama beklemeye değer bir yenilik olacak mı sizce? Siz olsanız ne yapardınız? Yanıtlarınız için teşekkürler!

Benim görüşüm Apple 2 yıl arka arkaya güzel işler başarmıyor örneğin 13 ile 14 çok benzerdi ama 15 güzeldi. Aynı şekilde 15 ile 16 arasında çok bir fark göremiyorum (saçma sapan rahatsız edici kamera tuşunu saymazsak.) Ve 17 ile güzel çıkış yapabilirler belki. Bence beklenir.

Benim görüşüm Apple 2 yıl arka arkaya güzel işler başarmıyor örneğin 13 ile 14 çok benzerdi ama 15 güzeldi. Aynı şekilde 15 ile 16 arasında çok bir fark göremiyorum (saçma sapan rahatsız edici kamera tuşunu saymazsak.) Ve 17 ile güzel çıkış yapabilirler belki. Bence beklenir.
14 pro max en iyi telefonları mesela.

16 Pro serisi çok güzel çıktı. 17 Pro serisi de çok güzel çıkacak duruyor leaklere bakarsak. 16 Pro Max başarılı bir telefon. Ama zaten 17 serisine 4 ay kalmış beklerim diyorsan bekle şimdiden geçmek istiyorum diyorsan da 16 Pro Max alabilirsin. Şunu da belirteyim fiyatına göre yorumlamıyorum çünkü Türkiye de bu telefonlar pahalı telefonlar vergilerden dolayı. Yurt dışında diğerlerine göre ucuz bile kalıyor. Ek olarak tasarımı ben de beğenmediğimi belirteyim.

Eğer beklediğinize değecek bütçeniz varsa, yani alabilecekseniz çıktığında benim görüşüm beklenir yönünde. 15 serisi iyi değildi, 16 serisi sorunsuzdu(kamerada toz sorunu dışında) ama çok az bir yenilikle geldi, 17 serisini riske atamazlar. Hem tasarım değişiyor, en azından elinizdeki 13 14 15 16 Pro Max gibi kopya tasarım olmaz.

Merhaba arkadaşlar. Sizce şu an iPhone 16 Pro Max almak mantıklı mı yoksa iPhone 17 Pro Max beklenmeye değer mi? Fiyat-özellik bakımından değerlendirir misiniz? Android kullanıcısıyım, iOS deneyimlemek istiyorum. 17 Pro Max için dolaşan tasarımı açıkçası çok beğenmedim ama beklemeye değer bir yenilik olacak mı sizce? Siz olsanız ne yapardınız? Yanıtlarınız için teşekkürler!

Çıkan sızıntılara bakarsak:
24MP ön kamera- ciddi gelişme. Yıllardır aynı kalan kamera değişecek.
Daha iyi soğutma sistemi
48MP telefoto kamera( 16PM ve öncesinde 12MP)
12 GB RAM( 16PM'te 8 GB ciddi bir sıçrama)
Büyük gelişmeler bunlar olacak gibi duruyor ve her şeyi geçtim bence yeni tasarım gayet güzel duruyor. 13 Pro serisinden itibaren 16 Pro serisine kadar olan tasarım birebir aynıyken artık bu bitiyor. 17 Pro, 18 Pro... Gibi birkaç yıl devam edecek yeni kimliğe bürünüyor IPhone'lar. 16PM her ne kadar çok stabil ve dolu bir telefon olsa da şurada 4 ay sonra demode tasarıma sahip kalacak. Şahsen 100 küsur bin TL para verip demode kalan tasarımda telefon kullanmayı pek doğru bulmuyorum.
Eğer döviz kuru beklenen seviyelerde artar ve global anlamda zam gelmezse 17 Pro 95-100k aralığından başlar. 17PM ise 120-130k aralığından satışa çıkar.

Yanıtlarınız için teşekkür ederim. Tasarım olarak farklı olması aslında benim için bir kriter değil çünkü bu tasarımı pek beğenmedim açıkçası. Çok fazla oyun oynayan biri de değilim. Genel olarak aslında günlük bir kullanıma sahibim. Çektiğim fotoğraf gözüme hoş gelsin, çok fazla takılma yaşamayayım ve uzun süre telefonu kullanabileyim bana yeterli diyebilirim. Şu anda 512 GB versiyonu 103K bandında satılıyor. Bu fiyat ile 120 130k kıyaslandığında daha uygun kalıyor. Bu yapılacak olan değişikliklerin gerçekten bu aradaki 20 30kya değeceğinden emin değilim.

Yanıtlarınız için teşekkür ederim. Tasarım olarak farklı olması aslında benim için bir kriter değil çünkü bu tasarımı pek beğenmedim açıkçası. Çok fazla oyun oynayan biri de değilim. Genel olarak aslında günlük bir kullanıma sahibim. Çektiğim fotoğraf gözüme hoş gelsin, çok fazla takılma yaşamayayım ve uzun süre telefonu kullanabileyim bana yeterli diyebilirim. Şu anda 512 GB versiyonu 103K bandında satılıyor. Bu fiyat ile 120 130k kıyaslandığında daha uygun kalıyor. Bu yapılacak olan değişikliklerin gerçekten bu aradaki 20 30kya değeceğinden emin değilim.
20-30k fark 100k’leri verdikten sonra az gibi kalsa da normalde az değil. Eğer tasarım da hoşunuza gitmediyse ve çok profesyonel kamera kullanmıyorsanız o zaman bugünden 16PM alabilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı