iPhone 17 Pro inceleme

iOS 26.1 için sanırım son günlerdeyiz. 1 hafta içinde gelir gibi geliyor bana.

@mizzy @PROTECTQ hocalarım selamlar. iOS 26.1'e geçtiniz mi? Ben şu anda indiriyorum.

Ben çıktığı ilk anda yükledim, ilk deneyimlerime göre animasyonlardaki o hantallık ve buglar gitmiş ve pil ömründe çok ciddi artış var. Normalde şu saatlerde 65-70 arası şarjım olurdu, şu anda 82. Ben şu anlık çok mutluyum.

Sevindim hocam, ilk deneyimi sizden duymuş olduk. Bende henüz insanların yabancı forumlarda veya YouTube üzerinde pek yorumlarını göremedim. 17 Pro için şarj ve performans durumu hakkında neredeyse hiç yok diyebilirim. Aydınlattığınız iyi oldu.

Teşekkürler hocam, yalnız bir uyarı yapayım. 26.1'i ilk yüklediğinizde arka planda Apple Intelligence ve Visual intelligence'ı indirip kuracak, o yüzden güncelleme esnasında ve güncellemeyi kurduktan sonra bir yarım saat kadar telefonu şarjda tutun ki kursun. Ben kurarken telefonun şarja bağlı olması gerekiyor yazıyordu.

Son düzenleyen: Moderatör:

Sağ olun hocam zaten cihaz şarjda. Şu an daha güncelleme yeni indi.

Bende 16 pm için geri dönüşlerinizi bekliyorum. 18.1'de kullanıyorum hâlâ, yeni özellikler için geçmek için kararlı sürümü bekliyorum uzun zamandır.

Son düzenleyen: Moderatör:
Bende 16pm için geri dönüşlerinizi bekliyorum 18.1'de kullanıyorum hala yeni özellikler için geçmek için kararlı sürümü bekliyorum uzun zamandır.

Hocam bekleme yapıştır gelsin. Bugün babamın 16 prosunu da güncelledim, söylediklerimin aynısı onun için de geçerli. Sadece güncellemeyi kurarken biraz fazla ısındı ki burada da Apple beyciğimin titanyumu salarak ne kadar doğru bir karar verdiğini görmüş oldum, onun dışında başka sıkıntı yok.

Konu ve forumlarda geri dönüşleri görmek istiyorum hocam yoksa yapıştırıcam zaten

Bende 16 Pro Max için geri dönüşlerinizi bekliyorum. 18.1'de kullanıyorum hâlâ, yeni özellikler için geçmek için kararlı sürümü bekliyorum uzun zamandır.

Tamamdır hocam. Yani benim fikrimi biliyorsunuz bu forumda az çok. Ben özünde güncellemelere karşı olan adamım planlı eskitme mevzusundan ötürü. Pil mevzusunda gelişme olduğunu gözlemledim. Animasyonların akıcılığı da hocamın dediği gibi artmış. Ancak siz zaten 16 Pro Max için dizayn edilmiş iOS 18.1'desiniz. En optimize sürüm elinizdeki. Hâliyle 26.0.1 veya 26.0'a göre iyileşmeleri biz burada anlatsak da size iOS 18.1'i aratabilir. Hiçbir yeni iOS sürümü, iOS 26 olsun 27 olsun fark etmez, cihazınızın orijinal sürümü kadar kararlı performans veremez hiçbir anlamda. 13 yıllık tecrübeyle sabit bu cümle .

Deneyimlerinizi bekliyorum.

Hocam dediğim gibi akşamdan beri cihazı kullandım. %95 sınırda kullanıyorum cihazı. 95'te aldım şarjdan her şeyini kurup, 15 dakika kadar FaceTime görüntülü görüşmesi, 30-40 dakika Reels izleme, 1 saat YouTube Music üzerinden müzik dinleme AirPods ile ve 10-15 dakika da şu yapay zeka özelliklerini kurcaladım. Şu anda şarjım 82. Pildeki gelişmeyi daha açıkça söylersem tahmini konuşuyorum tabii: Bu şeyleri iOS 26.0'da yapsaydım pilim muhtemelen 67-68, 26.0.1'de yapsaydım 73-74 seviyelerinde olurdu. Yani güzel gelişme var, gitgide telefon topladı kendini.

Bu sürümdeki optimizasyonu 19 Eylül'de yapacaktın be Apple. Yani bu sürümdeki şarjın dayanması olsun, Bug'ların çok daha azaltılmışı olsun son nesil cihazda 26.0'da bu deneyimi vermesi lazımdı. 26.0 direkt sanki haziran ayında yeni iOS sonrası ilk Beta'yı yüklemiş gibiydik.

Yapay zeka mevzusu tam bir komedi yine. Hani dedim kendi kendime bu adamlar 1 aydır iOS 26.1 üstünde çalışıyorlar ve de dil desteklerini genişletiyorlar. Herhalde bir şeyleri düzeltirler, toplarlar ne bileyim bahsettiğimiz firma Apple olunca hata bendeymiş. Kendimi kandırmışım. Masada duran kumandayı sileyim dedim (yüksek ışık altında) her zamanki gibi fotoğrafı öptü, ne FaceTime ne AirPods ne de aramalarda canlı çeviride Türkçe desteği yok. Türkçe getirdik diyorlar ama ucundan eklemişler yani. Kamera tuşuna basılı tutup görüntülü nesne aratma özelliği iyi çalışıyor. Örneğin kullandığım faremi tarattım, görselde doğru modeli buldu ancak GPT'ye sor yapınca GPT sözel olarak farenin modelini yanlış buldu. Böyle tutarsızlıklar devam ediyor. Genmoji özelliği eğlenceli olmuş bir tek. Evde tekim, TV, camlar vs. her yer kapalıyken Siri'ye rahatsız etme modunu açmasını söyledim. Gidip düşük güç modunu açtı . Yani sözün kısası adamlar bu amatör, çağ dışı yapay zekayı sadece Türkçe dil desteğini ekleyip sunmuşlar. Hiç de öyle heyecanlanacak bir yanı falan yok. Hâlen çok eksik, hâlen çağ dışı.

@rhylla hocam sizin için de umarım açıklayıcı oldu. Hiç heyecanlanıp 26.1'e falan güncellemeyin. Mis gibi 18.1'de memnunsanız kalın biraz daha illa güncelleyecekseniz de. Yani YouTube'daki içerik üreticilerinin videolarını izleyip çok yenilik gelmiş, çok şey eklenmiş gibi heves etmenize gerek yok. Yapay zeka özellikleri çok falso.

Son düzenleme:

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…