iPhone 17 vs 17 Pro

Nicolo Zaniolo

Decapat
Daha fazla  
Merhaba, ilk çıktığından beri kullandığım iPhone 11 artık pil ömrü ve performans bakımından çok sıkıntı çıkartmaya başladı. Tekrardan bir Apple cihaz satın almak istiyorum. Uzun ömürlü ve pil bakımından tatmin edecek bir modele ihtiyacım var. Son 17 serisine baktığımda güzel görünüyor fakat düz 17'yi uzun süreler beklemeden satın alamıyorum. 17 Pro'nun düz 17 modeline göre farkları neler? Batarya, performans, ömür bakısından karşılaştırabilirseniz çok sevinirim. Teşekkürler.

Hocam Pro versiyonunun üstün olduğu, 4 GB RAM daha fazla 300 mAh daha fazla batarya kapasitesi var 3 kameralı, video ve fotoğrafta birkaç tane daha özellik var fazladan ve 30 bin civarı fiyat farkı.

Açıkçası Pro telefonlar artık sadece kamera olarak ayrılıyor gibi. Birazcık GPU birazcık batarya farkı var fakat en ciddi fark kamerada. Eğer çok fazla yakınlaştırma ile işiniz yoksa 17 alın geçin renkleri daha güzel.

Kamera o kadar önemli değil. RAM, batarya ve GPU fazlalıkları ömrünü uzatacaksa almışken onu alayım diyorum. Birde düz modelde stok sorunu var ve resmi site üzerinden alınca çok uzun süreler çıkartıyor. Sizce ne yapmalıyım?

Hocam Pro versiyonunun üstün olduğu, 4 GB RAM daha fazla 300 mAh daha fazla batarya kapasitesi var 3 kameralı, video ve fotoğrafta birkaç tane daha özellik var fazladan ve 30 bin civarı fiyat farkı.
Bu bahsettiğiniz fazlalıklar sizce telefonun ömrü için fark yaratır mı?

Hocam bütçeniz kısıtlıysa 17 alın fakat bütçede sorun yoksa Pro modeli RAM ve işlemci bakımından daha uzun ömürlü olacaktır. Anladığım kadarıyla telefonu da temiz kullanıyorsunuz en az bir 6-7 yıl daha götüreceğini düşünüyorum sizi.

Kamera o kadar önemli değil. RAM, batarya ve GPU fazlalıkları ömrünü uzatacaksa almışken onu alayım diyorum. Bir de düz modelde stok sorunu var ve resmi site üzerinden alınca çok uzun süreler çıkartıyor. Sizce ne yapmalıyım?

Bu bahsettiğiniz fazlalıklar sizce telefonun ömrü için fark yaratır mı?

Adana'nın 4 farklı mağazasına gittim, Gürgençler, Teknosa, vatan ve MediaMarkt. Hiçbirinde ne 17 ne 17 Pro vardı. Sadece iPhone Air bulunuyordu. Kasım'ın sonuna doğru mağazalara geleceklerini söylediler. apple.com'dan sipariş ettim 6-10 Kasım'a kadar geleceği yazıyor fakat bence 3-4 Kasıma kadar teslim almış olurum. Bence mağazalara o kadar geç gelmesinin sebebi de adamlar 1 tane 1 tane almıyor sonuç olarak çoklu çoklu alıyorlar.

Apple.com'un verdiği süreyi kale almayın, Apple pen Pro sipariş ettim 17 Kasım'da geleceği yazıyordu 20 Ekim'de geldi. iPad 30 Ekim'de gelecek diyordu 16'sında geldi. O gelebilecek maksimum süre gibi bir şey bence.

Merhaba, ilk çıktığından beri kullandığım iPhone 11 artık pil ömrü ve performans bakımından çok sıkıntı çıkartmaya başladı. Tekrardan bir Apple cihaz satın almak istiyorum. Uzun ömürlü ve pil bakımından tatmin edecek bir modele ihtiyacım var. Son 17 serisine baktığımda güzel görünüyor fakat düz 17'yi uzun süreler beklemeden satın alamıyorum. 17 Pro'nun düz 17 modeline göre farkları neler? Batarya, performans, ömür bakısından karşılaştırabilirseniz çok sevinirim. Teşekkürler.

Merhaba hocam. 17 Pro'nun önemli farklarını sayayım sizin için:
1- 12 GB RAM olması. 17'de bu durum 8 GB. Eğer 11'de yaptığınız gibi uzun yıllar kullanacaksanız özellikle 3. veya 4. seneden itibaren gelecek güncellemelerle ve yapay zeka özelliklerinin ağırlaşmasıyla da bu kendini fark ettirecek en önemli detay. Ek olarak 17 Pro'nun işlemcisi daha iyi. Hâliyle hem RAM hem işlemci artısından ötürü gelecek yıllarda 17 Pro daha performanslı kalacak yani ömrü bir nevi 1-2 yıl daha uzun olur bu sayede. Ama bu demek değil ki daha fazla yazılım güncellemesi alacak. İşlemciler aynı olduğundan ötürü çok yüksek ihtimalle günü geldiğinde destekleri aynı anda bitecek.
2- Telefoto kamera. 17'de direkt telefoto kamera yok. 17 Pro'da ise 4X'te 48 MP ve 12 MP'de 8X'e kadar optik yakınlaştırma yapabiliyorsunuz. Fotoğrafta Total'de 40 kata kadar Zoom, videoda ise 24 kata kadar Zoom atabiliyorsunuz. 17'de ise fotoğrafta 10 kata Zoom, videoda ise 6 kata kadar Zoom atabiliyorsunuz. Yani özetle telefoto fotoğrafçılık şart değilse, ayda yılda bir Zoom yaparım derseniz 17 de sizi üzmez.
3- Pil konusunda da 17 Pro sadece 1 çıt daha iyi.
Başka da kayda değer bir fark bulunmuyor. 1 aydan fazla süredir 17 Pro kullanıyorum ancak ben telefoto fotoğrafçılığı sevdiğim için tercih ediyorum. Onun dışında inanın uzun yıllar düz 17 de çok performanslı bir şekilde sizi götürecektir zaten. Aralarında 30.000 TL gibi fark var. Bence çok ciddi bir fark. 2. madde sizi ilgilendirmiyorsa uzun ömür mevzularına takılmayın derim. Aradaki 30.000 TL farkı yatırım yapsanız zaten 3-4 sene içinde iPhone 22 Pro parasını çıkartır. Hâliyle 2. madde önemli değilse ben düz 17 öneriyorum.

Merhaba hocam. 17 Pro'nun önemli farklarını sayayım sizin için:
1- 12 GB RAM olması. 17'de bu durum 8 GB. Eğer 11'de yaptığınız gibi uzun yıllar kullanacaksanız özellikle 3. veya 4. seneden itibaren gelecek güncellemelerle ve yapay zeka özelliklerinin ağırlaşmasıyla da bu kendini fark ettirecek en önemli detay. Ek olarak 17 Pro'nun işlemcisi daha iyi. Hâliyle hem RAM hem işlemci artısından ötürü gelecek yıllarda 17 Pro daha performanslı kalacak yani ömrü bir nevi 1-2 yıl daha uzun olur bu sayede. Ama bu demek değil ki daha fazla yazılım güncellemesi alacak. İşlemciler aynı olduğundan ötürü çok yüksek ihtimalle günü geldiğinde destekleri aynı anda bitecek.
2- telefoto kamera. 17'de direkt telefoto kamera yok. 17 Pro'da ise 4X'te 48 MP ve 12 MP'de 8X'e kadar optik yakınlaştırma yapabiliyorsunuz. Fotoğrafta Total'de 40 kata kadar Zoom, videoda ise 24 kata kadar Zoom atabiliyorsunuz. 17'de ise fotoğrafta 10 kata Zoom, videoda ise 6 kata kadar Zoom atabiliyorsunuz. Yani özetle telefoto fotoğrafçılık şart değilse, ayda yılda bir Zoom yaparım derseniz 17 de sizi üzmez.
3- pil konusunda da 17 Pro sadece 1 çıt daha iyi.
Başka da kayda değer bir fark bulunmuyor. 1 aydan fazla süredir 17 Pro kullanıyorum ancak ben telefoto fotoğrafçılığı sevdiğim için tercih ediyorum. Onun dışında inanın uzun yıllar düz 17 de çok performanslı bir şekilde sizi götürecektir zaten. Aralarında 30.000 TL gibi fark var. Bence çok ciddi bir fark. 2. madde sizi ilgilendirmiyorsa uzun ömür mevzularına takılmayın derim. Aradaki 30.000 TL farkı yatırım yapsanız zaten 3-4 sene içinde iPhone 22 Pro parasını çıkartır. Hâliyle 2. madde önemli değilse ben düz 17 öneriyorum.

Arkadaşlar bu adam çok büyük adam. Apple ilgili kafanızda soru işareti varsa pixeline kadar siler ve her zaman sizi düşünür. Böyle adamlar zor bulunur, bu adamın heykelini bu foruma dikelim.

Son düzenleyen: Moderatör:

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı