Cihaz güzel görünebilir ama günün sonunda o donanımı yazılımın ne kadar iyi kullanabildiği önemli. MagicOS diye adını ilk defa duyduğum bir arayüze sahipmiş. YouTube'tan inceleyip kendiniz karar verin. Çinli arayüzler pek kararlı olmuyor. Zaman zaman vadettikleri özellikleri kullanamıyorsun vs. ben olsam iOS'ten şaşmazdım.
Anroid ile ilgili bazı deneyimlerimi ve o arayüz farklarını yazacağım. İşlemci cihaz ekosistem seçimleri önemli. Ara yüzler aynı aslında. Bir de gelen reklamlar programlar. Biliçli kullanmak önemli. Kaynak önemli. Virüs tarzı şeyler çok var. Gidip netten bulduğun ilk APK yüklersen eline alırsın cihazı reklam da çıkar cihaz donar da. Bendeki cihazlarda bunu yaşamadım çünkü indirdiğim kaynaklar güvenilir oluyor. Market ve gitab dışı yükleme yapmam. Anroid güzel bütün dolandırıcı numaralarını engelliyor mesajları engelliyor. 0 reklam gelir bana. Biraz bilinçli kullanmak gerekiyor. Dedem zamanında kalma arayüz bile takılmıyor aslında. Bilinçli kullanım önemli. Bu da anroidin sınırsız kaynak erişiminden kaynaklanıyor. Apple gibi kapalı bir ekosistem yapmazsan kötü niyetli kişilere erişimin açık olur. O yüzden kaynak çok önemli.
Arayüz temelde aynı. Bu arayüz Samsun'dan farkı 0 uygulama yüklü geliyor. Yalın tertemiz. Arayüz daha hızlı. Menü geçişleri daha hızlı. İşlemci farkını arayüzden kapatıp işlemci hız farkını normal kullanımda hissettirmiyor. İşlemci zayıf ama Nintendo swich emülatörü yükletip oyunlarını da açacak güçte. Dibalo imortal 60FPS 4K rahat oynatıyor. Gensin ile Diablo grafik yönünden anroidin tepesidir.
MagicOS Huawei arayüzü. Zaten Huawei tablet ya da dizüstü varsa ona da direk bağlanır dosya paylaşır hatta Huawei cihaza bağlı klavyeleri ile hiç bağlantı yapmadan telede kullanır. Ekosistem kuruyor. Ve sorunsuz. Ekran da asla takılma hissiyatı olmaz çok akıcıdır. HarmonyOS ile uyumlu çalışır. Büyük ihtimal kamera alt yapısı da Huawei'den geçmedir. Samsung'dan geçme sebebim de ekosistem di. Samsung da kendi ekosisteminde çok güzel çalışıyor. TV ya da monitör Samsung ise harika bir PC çevirir. Üst seviye anroid cihazlarda DeX modu oluyor her şeyi anroid PC çevirir. Ben Samsung ne de Honor'da asla donma yavaşlama takılma yaşamadım. Hatta S6 edege de dahil hiçbir cihaza format 0 yapmadım. Benim kullanımla alakalı büyük ihtimal yüklediğim programlar genelde gitab ve market uygulamaları oluyor. Cihaz hiç kendini resetlemedi. Arayüz huawai kullanan bir kişi hiç yabancılık çekmez Samsung'dan geçen de 3 dün sıkıntı yaşar. Ucuz tablet ve işlemciler anroide acayip arayüz takılıyor donuyor. Ama cihaz iyi ise 10 yıllık Android bile asla takılmaz. Ben S10 babama verdim 8 yıllık oldu cihaz akıyor. Sadece ekran 60hrz olduğundan bana arayüz yavaş gibi geliyor. Şu anda gidin S10 kullanan insanlar cihazdan mutludur. Samsung kendi işlemcisi oyunlarda su gibi şarj yer ısınır Huawei Kirin oyunlarda ısınmaz oyunlarda şarjı çok uzun gider. Snapdragon ısınmaz uzun gider. Media tek Samsung'un kendi işlemcisi gibi leştir. O yüzden anroid de işlemci markası önemli oluyor. 2 tabletim var 1 Media tek birisi Kirin arada dünyalar var. Aynısı telde de geçerli.
Ben anroidi 1.4'ten kullanırım anroid ilk başta RAM ve işlemciden dolayı sıkıntılı 4.4 sürümünden sonra düzeldi. Ama ucuz anaroid cihazlar o kadar çok piyasaya çıktı ki anroiden insanları soğuttu. Eski anroidler de pil yetmiyordu. Kullandığım Samsung 2014 tablet 2K ekran 3GB RAM vardı aktif kalem le şu andan yapılan her şeyi yapıyordu. Apple da kalem 5 nesil sonra geldi. Ama şarjı Apple 3 de 1'di. Günümüz işlemcileri bu sorunu çözdü artık en dandik cihaz bile Apple kafa kafaya yarışılıyor pil konusunda.
Huawei diz üstün şarjı ile tablet lel her şeyi şarj ediyorum. Boşuna kablo ve adaptöre para vermiyorum. Honor kutusundan 70W adaptör çıkıyor. Adaptöre para vermiyorum. Kabloya para vermiyorum.
Üst model cihazların ekranı asla çizilmez. Samsunlar su geçirmez 3 kere denize düştüm ya da cihazla suya girdim. Saatleri de aynı istediğin kadar yüz. Honor'lar da bu yok ama 1 kere tatlı suya düşürdüm bir şey olmadı. Böyle ufak artıları vardır. Ekranları 2 de çok sağlamdır. Kolay kolay kırılmaz. Samsung arka kapak camsa o da asla çizilmez.
Parmak izi sensörleri çok iyidir sn de açar. Ekranda o kocaman çentiğe hiç gerek duymadı Android. Gemile her zaman sizi dinler. Dokunmadan her şeye olanak tanır izin vermek koşulu ile. Anroid de 500TL bir cihaz gemile bağlayıp bütün cihazları kontrol edersin. Isık klima TV otonom yaparsın istersen. Misal benim ekran arkası LED'lerim otomatik yanıyor hava kararınca. Buna benzer.
Anroid bağlana ekosistemler ucuz. Arkadaş 1 lambaya 2000TL verdi 2 tane aldı 4bin Apple uyumlu çalışsın diye ben aynı kalitede 2 lambayı 500TL aldım. Akıllı priz takıp sabah tost ve çayınızı otonom ısıtmasını sağlayabilirsiniz.
Ekosistemi sadece PC'den tablete ya da tel olarak düşünmeyin.
Anroid farklı bir dünya yapay zeka çok şey kattı. Anlatılmaz yaşanır. Benim gibi saaten kontrole bir alışsanız. Anlayacaksınız anroidin ne kadar harika bir işletim sistemi olduğunu. Saat direk soru soruyorum ananda gemile cevaplıyor. Her şeyi nasıl yapar bir cihaz. Spora git şunları yedim de dirtek kalori hesaplar. Sana diyet listeleri yapar. Kan tahlil her şeyi değerlendir. Artık bir şey alırken bile ona danışıyorum güzel fikirleri oluyor. Apple inşallah gelir böyle şeyler.
Son düzenleme: