iPhone 4s JailBreak Güvenl mi ?

ThisisPerfect

Kilopat
Katılım
27 Ocak 2014
Mesajlar
234
Daha fazla  
Cinsiyet
Erkek
Merhaba arkadaşlar, IOS 8.1.2 yüklü iPhone4s cihazıma TaiG JailBreak uyguladım.

Jailbreak özellikleri,tweakler vs. herşey mükemmel çok sevdim :)

Fakat ne kadar güvenli ? yani root şifresi değiştirmeye filan gerek varmı root şifresi değiştirirsek zararı nedir?
 
Ben jailbreak yaptığımda safari ve oyun merkezi hiç dokunulamıyordu. Hem 4s için pek de gerekli değil jailbreak
 
Tweakler çok hoşuma gidiyor acayip kullanışlı oluyor :) ücretsiz uygulama indirme olayıda dahil :) Özelleştirilebiliyor yani :) Bu tweaklerdeki özellikler kendi işletim sistemiyle birlikte gelse çok güzel olur gerekte kalmaz JailBreak filan :) root şifresini değiştirmenin yada değiştirmemenin zararı var mı?
 
Jailbreak'i yayınlayanlar bile her zaman Mobil Terminal ile root şifresini değiştirmeyi tavsiye ediyor. Ben yaptım ama gerçekten korur mu bilemem?
 
Banka ile falan uğraşmıyorsan hiçbirşey olmaz korkma. :D Herkes düşünür, bunu yapmak güvenli mi, bilgilerim çalınır mı diye. Napsınlar sizin bilgilerinizi? :D Korkmayın, hiçbirşey olmaz, banka işleriyle uğraşıyorsanız ise sizin hesap bilgilerini çalma ihtimalleri %0.01'dir. Ben hep ROOT'lu kullanırım telefonumu, bilgisayarımda antivirüs falanda yoktur, bilgimin çalındığını veya virüs girdiğini görmedim. Önemli olan bunları kullanmayı bilmek. :) Gidip birşey olunca JB'ye yada ROOT'a suç atmamak gerek, sizin yaptığınız bir hata yüzünden de hesabınız çalınabilir yanii.
 
Jailbreak'ın kendi virüstür.

Apple işletim sisteminin güvenilir olması ile övünen bir şirkettir. ios kapalı veri sistemi olması güvenlik ve müşterinin kişisel bilgilerinin çalınmaması için, müşteriye verilen bir hizmettir.

ios'a Jailbreak yapmak 2000 tl'lik telefonu rezil etmekten başka birşey değildir. Jailbreak apple için kesinlikle yasal olmayan ve garanti kapsamına girmeyen bir virüstür.

Neden Jailbreak yapanlar var ?

Apple'nin şirket stratejisi ve ios'un ne olduğunu bilmeyen, neden bu telefonda herşeyi yapamıyorum, özellikleri çok azmış zanneden birçok insan ios işletim sistemini Jailbreak ile kırıp telefonu hertürlü virüslere açık hale getirip verdikleri 2000 tl'yi çöpe atıyorlar. Haberleri yok :)

Jailbreak yapıp ios gibi bir işletim sistemini kırıp telefonu palyaçoya çevirmektense android kullanmanızı tavsiye ederim.
 
Son düzenleyen: Moderatör:
iOS 8 ile iphone 4s kasmaya başladı. iOS8 ile iphone 4s ile jb biraz sıkıntı yaşatır. Arada kitlenen telefona siz biraz daha sistemi yoran şeyler ekliyeceksiniz telefon daha da kasar. Ha güvenlik kısmı o apayrı bir konu zaten
 
Uzman tv Jailbreak'ın zararı var mı ?
favicons
Jailbreak yapmanın iPhone'a zararı var mı? - UZMANTV
Buna bakabilirsiniz.

Apple'dan Jailbreak için Resmi Uyarı...!

Apple, geçtiğimiz günlerde çıkan iOS 6 tabanlı cihazlar için Jailbreak uygulaması için resmi uyarı yayınladı. Resmi uyarı, kullanıcıların pek hoşuna gitmeyeceği türden.
Geçtiğimiz günlerde açıklanan evasi0n iOS 6 JailBreak uygulamasının ardından, Apple'dan merakla beklenen açıklama geldi. Yapılan açıklama, resmi bir uyarı anlamı da taşıyor.
Apple'a göre legal olmayan JailBreak işlemi, yayınladığı açıklamayla kullanıcılarını uyardı ve yaşayabilecekleri sıkıntıları tek tek açıkladı.
Firmanın yaptığı açıklamanın en önemli noktası, Apple'ın iOS tabanlı iPhone, iPod ve iPad ürünlerini, en iyi verimle çalışabilecek şekilde geliştirdiği, JailBreak gibi işlemler sonrası, sistemin eskisi gibi kararlı çalışmayacağı uyarısı oldu.
JB işlemi sonrası kararsızlık yaşanabilir diyen Apple, pek çok uygulamanın beklenmedik bir şekilde görevi sonlandırabileceği ve bu yüzden işinizin yarım kalabileceğini vurguluyor.
Sadece kararsızlık değil, Apple'a göre JB işleminden sonra güvenlik zaafiyetleri de artış gösteriyor. Üçüncü şahıslar cihaz üzerindeki kişisel bilgilere ulaşabilir, böylece bilgilerinizi alabilir ve cihazınıza zarar verebilir.
Ses kalitesinde düşüş ve data transferinin negatif etkilenebileceğini de uyarısına ekleyen Apple, telefon görüşmelerinde kalite kaybının ayrıca konuşmaların sonlanabileceğini söylüyor.
Sistem güncellemelerinden mahrum kalacak olan JB kullanıcıları, ayrıca yerleşik pek çok hizmetten de faydalanma konusunda sorun yaşayabilir. Özellikle iCloud gibi yazılımların çalışmasında sıkıntı olabilir.
Kısaca Apple, bu sorunlara ek olarak iOS üzerinde yapılacak yetkisizmodifikasyonun, firma ile son kullanıcılar arasında yapılan lisans anlaşmasına aykırı olduğunu açıkladı.
Apple, TEK TARAFLI OLARAK iPhone, iPad ve iPod Touch'a servis kısıtlaması yapabilme hakkının, kendilerinde olduğunu hatırlattı.

iphoneturkey 'DEN ALINTIDIR.

iphoneturkey bağımsız bir paylaşım sitesidir ve Apple ile hiç bir ilişkisi bulunmamaktadır.

Jailbreak tam olarak nedir?
Jailbreak, ingilizce kelime anlamı olarak “firar, hapisten kaçış” anlamına, iPhone’da ise cihazın yazılımsal olarak özgür kalması anlamına gelmektedir. Ülkemizde bu işlem için zaman zaman “kırmak” terimi de kullanılmasına rağmen, “kırmak” terimi aynı zamanda “unlock” işlemi için de kullanıldığından, genelde ingilizcedeki haliye “jailbreak” terimi tercih edilir.

2) Neden Jailbreak işlemine ihtiyaç duyuluyor?
iPhone aslında bir cep telefonundan ziyade bir cep bilgisayarıdır ve üzerinde yazılım olarak da Apple’ın bilgisayarlarında kullandığı Unix tabanlı bir bir işletim sistemi olan MacOS X bulunmaktadır. Fakat Apple, iPhone’da kullandığı işletim sistemini, bilgisiyarlarında kullandığının aksine daha kapalı ve daha kısıtlı özellikte yapmıştır. Bu yüzden iPhone kullanıcıları cihazlarına, aynı bilgisayarlarında olduğu gibi istediği uygulamaları yükleyememişlerdir. Bu da ilk çıktığı günden beri kullanıcıları, iPhone’u daha açık bir hale getirmenin arayışı içini itmiştir.
İşte bu durumdan rahatsız olan ve teknik bilgisi yüksek bir grup iPhone kullanıcısı, geliştirdikleri yazılımlarla iPhone’u özgürlüğe (jailbreak) kavuşturmuşlardır. Fakat Jailbreak yazılımları versiyondan, versiyona farklılık göstermektedir.

3) Peki Apple neden iPhone’u bu şekilde kapalı tutuyor, bizim istediğimiz gibi kullanmamıza izin vermiyor?
Bunun iki temel nedeni var ve birincisi ekonomik. Apple diğer cep telefonu üreticileri gibi değil ve birçok model üretmiyor. iPhone’u da bir cep telefonu gibi görmüyor. Dolayısıyla esas niyeti cihaz satışından para kazanmak değil. Asıl amacı cihaza yüklenecek içeriklerden (oyun, müzik, vs.) para kazanmak. Ve de bu içeriğin yönetimini de kendisi yapmak istiyor. Örnek vermek gerekirse şu an App Store‘da satılan her paralı uygulama gelirinin %30′unu Apple, %70′ini ise uygulamanın geliştiricisi alıyor. Eğer biz App Store harici bir yöntemle uygulama satın alabiliyor olsaydık, Apple bu gelirden mahrum olurdu.

Diğer nedeni de GÜVENLİK. Jailbreak edilmemiş haliye iPhone, bence uygulama yüklenebilen diğer cep telefonlarına göre çok daha güvenli. (Güvenlik konusuna güzel bir örnek için tıklayınız.) Bunun nedeni de App Store uygulamalarını geliştirenlerin özgürlüklerinin Apple tarafından kısıtlanması. Bir iPhone geliştiricisi App Store için ancak, Apple’ın kendisine sağladığı SDK‘yı (Software Development Kit) kullanarak bir uygulama geliştirebilir. Bu SDK da, geliştiricinin elini kolunu bir çok konuda bağlar. Dolayısıyla App Store uygulamaları aşağıdakilerini yapamaz;
a) SIM kartımıza ulaşamaz.
b) Yüklediğimiz diğer uygulamaların bilgilerine ulaşamaz.
c) Mail ve SMS mesajlarımıza ulaşamaz.
d) Cihazımızdaki şifrelerimize erişemez.
e) Sistem bilgilerini ve ayarlarını değiştiremez. Örneğin Wi-Fi’yı ve EDGE’i kapatıp açamaz. Bağlantı ayarlarımızı değiştiremez.
f) Arka planda (background) limitli bir şekilde çalışabilir.

4) Jailbreak işleminden geçmemiş iPhone’lar daha güvenli ise neden herkes Jailbreak yapıyor?
Bunun da aslında birkaç sebebi var. Bence en önemli sebebi EDGE’in, Wi-Fi gibi kolayca kapatılıp açılamaması. İkincisi ise mevcut SMS ve Telefon uygulamasının çok yetenekli olmayışı ve App Store’da SMS ve Telefon ile ilgili uygulamaların SDK’nın kısıtları nedeniyle yer alamayışı. Üçüncüsü de App Store’daki paralı uygulamaların “cracked” diye tabir edilen ücretsiz versiyonlarının ancak jailbreak’li cihazlarda çalışabilmesi.
Bu yüzden Apple’ın izin vermediği ama kullanıcıların çok ihtiyaç duyduğu uygulamalar ayrıca geliştirilmekte (SDK kullanılmadan) ve Cydia üzerinden Jailbreak’li iPhone’lara yüklenebilmektedir.

5) Bu Cydia tam olarak nedir ve App Store’dan farkı nedir?
Cydia, Apple’ın insiyatifi ve kontrolü dışında Saurik diye bilinen bir yazılımcı tarafından, fakat içindeki uygulamalar da çeşitli developer’lar tarafından geliştirilmiş, jailbreak’li iPhone’lar için bir uygulama kurulum yazılımıdır. İsteyen herkes Cydia’nın belirlediği formatta uygulamalarını paketleyip, Cydia üzerinden dağıtımını gerçekleştirebilir. Fakat bu uygulamaları kimse denetlemez, dolayısıyla tüm bu uygulamaların sorumluluğu kullanıcıya aittir. BossPrefs, Cycorder, iBlackList, SBsettings, SwirlyMMS, OpenSSH gibi popüler jailbreak uygulamaları hep Cydia üzerinden yüklenir.

App Store ise tamamen Apple’ın kontrolünde olan ve Apple’ın SDK’sı ile geliştirilmiş, performans ve güvenlik kontrolleri yapılmış uygulamaların yer aldığı bir uygulama kurulum yazılımıdır.

6) Cydia üzerinden yüklediğimiz uygulamalar ne kadar GÜVENLİDİR?
Cydia uygulamaları Apple’ın SDK’sı ile geliştirilmediğinden, arka planda çalışmaktan tutun da,cihazdaki tüm bilgilere erişime kadar iPhone’da herşeyi yapabilirler. Bir de bu yazılımlar Apple’ın denetiminden geçmedikleri için cihazlarda zaman zaman kitlenmelere, yavaşlıklara, hatta cihazı restore etmeye kadar giden sıkıntılara yol açabilirler. Hatta kötü niyetli kişiler cihazımızdaki bilgileri çalmak için bile uygulama geliştirebilir ve Cydia üzerinden dağıtabilirler.
Bu yüzden Cydia’daki her uygulama yüklenmemeli, sadece ihtiyaç duyulan ve çok sayıda kullanıcı tarafından kullanılıp, test edilmiş uygulamalar yüklenmelidir. Zaten Cydia’nın popüler uygulamaları forumlarda, bloglarda ve mail gruplarında sürekli paylaşılmaktadır.

7) Jailbreak’li cihazların garanti dışı kaldığı doğru mudur?
Teorikte evet. Apple’ın kullanıcı sözleşmesine göre iPhone’un üzerindeki yazılıma Apple’ın onaylamadığı herhangi bir yöntemle müdahale etmek cihazın garanti dışı kalmasına neden olmaktadır. Fakat pratikte bu yüzden cihazı garanti dışı kalan hiç görmedim. Genel kanı, jailbreak’li cihaz tekrar restore edilerek servise götürüldüğünde, daha evvel jailbreak işleminden geçirildiğinin tespit edilemediği yönündedir.

8) Jailbreakli cihazlarda App Store’daki paralı uygulamaların, ücretsiz bir şekilde çalıştırılabildiği doğru mudur?
Maalesef doğrudur. Installous ismi verilen bir uygulama yardımıyla, kırılmış (cracked) App Store uygulamaları jailbreak’li cihazlarda çalıştırılabilmektedir. Hatta kullanıcıların sırf bu yüzden jailbreak’li cihaz kullandıkları düşünülmektedir. Halbuki bu doğru değildir. App Store’dan parasıyla uygulama indirmesine rağmen diğer avantajlarından dolayı jailbreak’li cihaz kullanan bir çok kullanıcı da mevcuttur.

9) Tüm bu avantaj ve dezavantajlarına rağmen jailbreak konusunda kararsız kaldım. Siz ne önerirsiniz?
Teknik konulara aşina veya meraklı olmayan iPhone kullanıcılarına kesinlikle jailbreak önermiyoruz. Eğer iPhone’la bir telefon gibi değil de bir bilgisayar gibi uğraşacak vaktiniz ve bilgi birikimiz var ise jailbreak yapabilirsiniz. Lakin jailbreak’in teknik olsun veya olmasın tüm kullanıcılar için bir risk taşıdığını hiç bir zaman unutmamak gerekiyor Ben şahsen cihazımı uzun bir süredir jailbreak’siz kullanıyorum ve BossPrefs haricinde de çok ciddi bir eksiklik hissetmiyorum.

Her hakkı saklıdır. Kaynak gösterilmeden yukarıdaki yazıdaki hiç bir metin ve fotoğraf başka sitelerde veya yayın organlarında kullanılamaz.
favicons
iPhone ve iPad Türkiye
bağımsız bir paylaşım sitesidir ve Apple ile hiç bir ilişkisi bulunmamaktadır.
 
Uyarı! Bu konu 10 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Yeni konular

Geri
Yukarı