iPhone 5s şarj çabuk bitme sorunu

yakuparas

Hectopat
Katılım
18 Nisan 2015
Mesajlar
16
Daha fazla  
Cinsiyet
Erkek
Arkadaşlar telefonumun şarjı kendi kendine bitiyor kullanirken daha hızlı bitiyor. Güncellemeyle düzelir dedim ama 10.3 guncellemesiyle de duzelmedi. Yeni pil almak istemiyorum satıp yeni telefon mu alayım satsam kac para eder ya da yeni pil alsam düzelir mı?
 
Son düzenleyen: Moderatör:
Telefon pillerinin bir ömrü vardır. Her şarj edişinizde kapasitesinden kaybeder. Pili değiştirirseniz ilk günkü performansına dönersiniz. Ancak bana kalırsa i-Phone 5s'in sorunsuz batarya performansı da birazcık sıkıntılı. Siz bilirsiniz.

Edit: Bataryayı Apple'ye değiştirtmek büyük hata olur. Herhangi bir telefoncuya bataryayı internetten alıp götürürseniz 50 TL işçilik ücretiyle takar. Orjinal batarya da 60-70 TL bildiğim kadarıyla.
 
Son düzenleme:
Ben o telefonu 3 yıl kullandım. Son zamanlarda günde 2 kez şarj ediyordum. Apple'a gidip sordum 300 TL ye yeni batarya takıyorlarmış. Telefonu 650 TL den sattım Iphone 7 aldım. Siz bilirsiniz.
 
Hocam yeni pil almanıza gerek yok yeni güncellemenin yakında geleceğine işaret bu olay. 2 yıldır 5S kullanıcısı olarak Apple stratejisini çözdüm [emoji3] Bu arada bende telefonu günde üç kez prize takıyorum bu aralar.
 
Hocam yeni pil almanıza gerek yok yeni güncellemenin yakında geleceğine işaret bu olay. 2 yıldır 5S kullanıcısı olarak Apple stratejisini çözdüm [emoji3] Bu arada bende telefonu günde üç kez prize takıyorum bu aralar.
10.3 güncellemesi geldi zaten hangi güncellemeden bahsediyorsun?
 
Apple'ın bu konu hakkında '' Neden Lityum İyon '' isimli bir makalesi var, bir göz atmanını öneririm. Özet geçecek olursak, bataryanın bir döngü ömrü vardır. Döngü nedir ? diye soracaksınız ; Bir pili %75'de şarja taktığınızda yeniden %25 kısım şarj olacaktır ve siz çıkarttığınızda ilk taktığınız %75'den kullanıma devam edecektir. Diğer %75lik kısım bittiğinde geriye kalan %25lik kısımda bittiğinde yeniden şarja taktığınızda pil yeni bir döngüye dahil olacaktır. Umarım anlatabilmişimdir buraya kadar. Ve bataryaların bir döngü ömrü vardır atıyorum, 500 döngüdür bu ömür. Bu sayıda batarya tam performans çalışır ve bu sayıdan sonra performansta düşüşler yaşamaya başlar. Ve sizinde sorununuzun bu olduğunu düşünüyorum. Sonuç olarak 5S artık güncel bir telefon değil. Tabi telefonunuz yeni bir 5S değilse bu söylediklerim geçerli. İyi forumlar.
 
Uyarı! Bu konu 8 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Geri
Yukarı