Normalde müşteri memnuniyeti için ellerinden geleni yapıyorlar genelde. Bükülmüş, garantisi bitmiş ve açılmayan bir telefon için bu tavırları çok şaşırtmadı beni.
Normalde müşteri memnuniyeti için ellerinden geleni yapıyorlar genelde. Bükülmüş, garantisi bitmiş ve açılmayan bir telefon için bu tavırları çok şaşırtmadı beni.
Aynı telefonu 3 yıl kullandım. Arka cebime de koydum, buzlu yolda üzerine de düştüm bükülme yamulma olmadı hocam. Sonra şarjı az gidiyor diye satıp başka cihaz aldım o günden beri pişmanım.
Sizin başınıza üzücü bir olay gelmiş telefonu servise yollayamamışsınız .. Ama telefonu servise fiziksel hasar ile götürüp durumu anlatınca o insanlar sizde art niyet aramıştır..
Sıkıntı şu ki siz kesinlikle kanıtlayamazsınız reset sorununun yamulmadan önce de olduğunu. Böyle bir durumda da malesef karşı taraf hiçbir şeyi kabul etmiyor...
Bende iPhone 6S kullanıyordum. Gayet de memnundum. Hoparlöründe problem oldu. Telefondan az ses geliyordu. Götürdük servise. 1800 TL karşılığı değişim önerdiler. Bende Lenovo p2 aldım. Batarya olarak çok iyi ama yazılım olarak iOS'u çok arıyorum.
Keşke bükülmeden önce gönderseydiniz telefonu ilk seri iphone 6 almışsınız Apple'nin müşteri hizmetlerini arayın ve açılıp kapanma bükülme olayını vs ayrıntılı şekilde anlatın. Applenin müşteri memnuniyeti için direkt telefonu değidtirdiği doğru ancak sadece kullanıcı hatası sayıldığında ücret alınıyor, bir arkadaşımın yakını ekranı kırıldığında tüm toz gibi olan camları temizleyip servise şarjda ilen ısınmaktan çatladığını belirtmişti ona da ücretsiz değişim verdiler garanti kısmındakiler sürekli ücretsiz halledilsin diye kendi hatasını bile cihaz hatası olarak göstermeye çalışanlar nedeniyle az dinliyebiliyo.
Bugün cihazı GenPa'ya verdik. Verirken arıza hakkında aşırı detaya inmeden, '' telefon aldığımızdan beri sürekli yeniden başlıyor, en son açılamaz hale geldi'' dedim.