iPhone 6S için Pil Önerisi

• Konuyu başlatan GCN
  • Başlangıç Tarihi
  • Mesaj 6
  • Görüntüleme 10.640
Makaleler
4
Daha fazla  
Lithium ion: 1715mAh: İphone 6s Batarya Mucize Batarya Deji Orjinal Deji Ürünüdür - n11.com
Lithium Polymer! pil 2200mAh: İphone 6s Batarya Mucize Batarya Deji (2200mah) Orjinal Deji - n11.com

iPhone 6S için polymer pil güvenli mi? Polymer pil takılırsa; telefon kullanım alışkanlıklarının değişmesi gerekir mi? Şarj/deşarj etme sıklığı, süresi, aralığı gibi konularda kullanım alışkanlıkları değişmeli mi?
İyon piller tercih edin. Günlük hayatta telefon çok aktif bir iletişim aracımız ve sosyal medya aracımız olduğu için daha verimli pillere gereksinim duyuyoruz. Ayrıca iyon pillerin performansı şarj edildikçe dahada artıyor. Bizzat gözlemledim.

Son düzenleyen: Moderatör:
Resmi satıcısından Deji almanı öneriyorum. Bende geçenlerde iPhone 6 için 2200 mAH Deji batarya alıp taktırdım. Gayet memnunum. Bugün çok kullanmadım ama sabah 6.15’te şarjdan aldım şu an %84 tabi bu senin şansına :) Fakat daha günde iki kere şarj etme ihtiyacı hissetmedim.

Orijinal pil veya Deji marka iyidir.
Deji markayı tecrübe ettik. Gayet kaliteli. Resmi satıcısından alın.
Resmi satıcısından Deji almanı öneriyorum. Bende geçenlerde iPhone 6 için 2200 mAH Deji batarya alıp taktırdım. Gayet memnunum. Bugün çok kullanmadım ama sabah 6.15’te şarjdan aldım şu an %84 tabi bu senin şansına :) Fakat daha günde iki kere şarj etme ihtiyacı hissetmedim.
Ben başka bir şey soruyorum.

Ben başka bir şey soruyorum.
Normal bir Li-ion ile Li-ion polimer arasında, jelli elektrolitin de bulunduğu bir sistemde ne gibi farklılıklar bulunmaktadır? Eğer kullanıcı açısından ele alacak olursak meseleyi, lityum polimer temel itibariyle lityum-iyon ile aynı özelliğe sahiptir. Her iki sistem de benzer katot ve anot materyalleri kullanır ve benzer miktarda elektrolit içerir.
Li-polimer, geleneksel gözenekli ayıracın yerini alan mikro boyutlu gözenekli elektrolit bileşeni itibariyle özgün bir yapıya sahiptir. Li-polimer kısmen daha yüksek seviyeli özel enerji tipi sunarken, aynı zamanda bilindik Li-iyon pilinden daha ince şekilde üretilebilir. Fakat üretim masrafı, silindirik tasarımlı olana göre daha yüksektir. Gözenekli piller sıklıkla ‘Li-polimer’ olarak tanımlanırlar.
Li-polimer piller aynı zamanda yiyecek paketine benzer esnek bir folyo tipinde muhafaza çerisinde üretilirler. Standart Li-iyon pili elektrotların birbirlerine iyice yapışmaları için sıkı sıkıya paketlenirlerken, Li-polimer pilleri ise basınç uygulamayı gerektirmeyen ince levhaların içerisinde paketlenirler. Folyo tipi bir kaplama ile ağırlık, klasik sert kaplamalara oranla %20’den fazla bir oranda düşürülebiliyor. İnce film teknolojisi ile tasarım daha rahat bir şekle bürünür. Zira batarya bu şekilde herhangi bir biçime dönüştürülebilir ve böylece modern mobil telefon ve tabletlerin içerisine oturtulabilirler. Li-polimer aynı zamanda kredi kartı inceliğinde de üretilebilir. Hafiflik ve yüksek özel enerji potansiyeli gibi faktörler Li-polimer’i tercih edilir seçenek haline getirmektedir.
Li-polimerin şarj olma ve deşarj olma özellikleri diğer Li-iyon sistemleriyle benzerdir ve bu işlem için ayrılmış bir şarj cihazına ihtiyaç duymaz. Güvenlikle ilgili koşullar da normal devrelerde gerçekleşen korunmada ihtiyaç duyulan koşullarla benzerlik taşır. Şarj işlemi esnasında gerçekleşen gaz birikmesi bazı prizma biçimli ve gözenekli hücrelerin şişmesine neden olabilir. Bu nedenle üreticilerin bu şişmeyi tolere edecek yeterli alanı ayırmaları gerekir. Folyo paketi içerisindeki bir Li-polimer, silindirik paketleme içerisinde bulunan Li-iyon piline oranla daha az uzun ömürlü olabilir.
Kaynak: Lityum Polimer İle Lityum İyon Arasındaki Temel Farklar
İmkanın var ise bir telefoncuda telefonun akım çekip çekmediğini öğren. Benim gittiğim yer bunu test etmişti ve akım çekiyorsa pili değiştirmem dedi, kısa sürede bu yeni pilinde sağlığını bozar dedi.

Son düzenleme:
Uyarı! Bu konu 7 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Geri
Yukarı