Yazmadan önce düşünmenizi tavsiye ederim. Zira çoğu cümleniz tamamen hatalardan ibaret. Marshmallow ile kronik sorunlar mı kaldırıldı ? Yahu evimde ki iki telefonda da Marshmallow kurulu. Birisi Xperia Z5, diğeri de G4. Uygulama çökmeleri, arayüz yavaşlıkları, market sorunları vs hala daha devam ediyor. Ne kaldırıldı ?Yanlış bilgi vermeyin. S7 2200- 2100 ₺. Ve Android Marshmallow ile "Kronik" sorunlar ortadan kalktı. Bilmeden konuşmamalıyız. Günümüzde, uzun kullanımda Iphone ile Android aynı sonucu veriyor. Fiyat düşüşüne gelirsek. Bir telefonu, fiyatı ile karşılaştırıyor iseniz, lütfen görüşlerinizi kendinize saklayın. Düşüşün nedeni Samsung'un çok fazla sayıda telefonu olmasıdır. Apple'ın da Samsung'unki kadar telefonu olsa, o da düşer.
Ayrıca, Iphone'un ekran ve tasarım hariç, neredeyse bütün donanımını Samsung üretmekte, bilginize. Hatta seneye, Iphone 7S için, Samsung, Apple'a Oled ekran satacağı gündemde. Hocam çok mantıksız karşılaştırmıyor musunuz?
Z5 ile Z5 Premium kameraları tamamen aynıdır. Aynı sensör ve aynı lenslere sahipler.Pardon. Z5 Premium demek istedim. Yanlış yazmışım. Premium'un gerçekten mükemmel kamerası var.
Yanlış bilgiyi siz vermişsiniz hocam. 2200 TL ye nerde buldunuz link atın bakalım. Samsung'un fiyat politikası hep böyle bunun savunulacak bir tarafı yok HTC'de çok telefon çıkarıyor ama düşmüyor fiyatlar. Samsung'un düşüncesi önce parası olan ama beklemeyi sevmeyen müşterilerin parasını almak daha sonrada fiyat düşürerek para biriktirip almaya çalışan müşterilerin yüzünü güldürmek.Yanlış bilgi vermeyin. S7 2200- 2100 ₺. Ve Android Marshmallow ile "Kronik" sorunlar ortadan kalktı. Bilmeden konuşmamalıyız. Günümüzde, uzun kullanımda Iphone ile Android aynı sonucu veriyor. Fiyat düşüşüne gelirsek. Bir telefonu, fiyatı ile karşılaştırıyor iseniz, lütfen görüşlerinizi kendinize saklayın. Düşüşün nedeni Samsung'un çok fazla sayıda telefonu olmasıdır. Apple'ın da Samsung'unki kadar telefonu olsa, o da düşer.
Israrla 1 GB ram koydu Apple sonra bu iphone 6 donanımıyla birlikte yetersiz geldi bu yüzden 6s ile 2 yaptı. Yani 2 yapma sebebi yetersiz kalması. Yoksa emin ol yapmazdı.IOS işletim sisteminin kullandığı düşük donanımı ve 6S'te donanımın arttırılması çok iyi. 1 GB RAM yeter iken 2 GB RAM var ve IOS için çok çok uzun bir süre yeter. Iphone 5 o donanımla şuan bile iyi ise 6S ondan daha iyi bir performans gösterebilir.
Hocam daha iyi performans gösterecek tabiki 750x1334 çözünürlükte bir ekran ve telefonu zorlayacak hiç birşey yapmıyorsun. Bak bütün markalar VR gözlük tanıtıyor Huawei bile tanıttı. Ama Apple donanımı ve ekran çözünürlüğünün berbatlığı yüzünden onları sadece izliyor. Diğer markalar telefonu aştı artık aksesuar yarıştırırken İphone ancak 2000TL etmeyecek (Bence etmez onun sebebini açıklardım ama uzatmayayım.) SE modelini çıkardı.Iphone 5 o donanımla şuan bile iyi ise 6S ondan daha iyi bir performans gösterebilir.
Zaten bunlar bilindik şeyler İphone sadece günlük hayatta kullanılacak bir cihaz. S7 ise ne istersen onu yaparsın ister harici ekranda 8k görüntü alırsın. İster VR ile 3 boyuta geçersin.Çin malı cihazlarda testler çok iyi performans gösteriyor iş günlük hayata gelince görüyoruz sonuçları o yüzden kağıt üstünden konuşmanın AMD ve İntel işlemciler gibi GHZ karşılaştırmanın farkı yok.
Tasarım konusunda objektif olduğunuzu düşünmüyorum tamamen taraflı bir yorum. İphone 6s kaliteli gözüküyor tasarımıda iyi ama bir s7 sizin söylediğiniz kadar berbat değil. Karşılaştırmaya kalkıyorum ve s7 diyorum. Tasarım zevki kişiseldir. Benim s7 deme sebebim de şu; çok çok daha ince ekran çerçevesi ve kaliteli metal malzeme ayrıca s7 Edge modeli bence piyasanın en iyi tasarımına sahip.Tasarım, ele alış, dış görünüş konusunda Apple ile yarıştırmaya kalkmayın bile, Apple'ın tasarım mühendisleri Apple'da en fazla parayı alanlardır.
Öncelikle İphone ekranları güzel. Ama yine taraflısınız "kat kat iyi" lafınız son derece taraflı. 7s ekranlarını Samsung üretecek farkında mısınız? Daha önceki birkaç İphone modelinin ekranını da Samsung üretti. Samsung kaliteli paneller üretir S7 ekranıda çok çok kaliteli bir ekran azıcık objektif olun.Bende 2K ekranlı Tab S var, çözünürlüğü daha düşük olan Apple tabletler benim ekranımdan kat kat iyi, pil mAh değeri benim tabletin yüksek ancak onların tableti kat kat daya uzun süre dayanıyor. Bizdeki donanımların 3 ay sonraki sonuçları ile ilk gün arasında dağlar kadar fark var iken Apple'da bu sonuç değişmiyor. Örneğin Samsung telefon ilk ay 5 saat dayanıyorsa 3 ay sonra 4 saat oluyor ama Apple ürünlerinde bu yok.
Samsung önce geçen ay 2799 TL'ye S7 alan müşterilerine hesap versin. 1 Ayda 350 lira düşüş...
Size kısmen katılıyorum burda İos ile Android birbirine çok yaklaştı Android eskisi gibi değil. Fakat Kronik sorunlar Marshmallow ile kalkmadı daha önce kalkmıştı.Yanlış bilgi vermeyin. S7 2200- 2100 ₺. Ve Android Marshmallow ile "Kronik" sorunlar ortadan kalktı. Bilmeden konuşmamalıyız. Günümüzde, uzun kullanımda Iphone ile Android aynı sonucu veriyor.
Hocam fiyatına göre karşılaştırmayıp neye göre karşılaştıralım.Fiyat düşüşüne gelirsek. Bir telefonu, fiyatı ile karşılaştırıyor iseniz, lütfen görüşlerinizi kendinize saklayın.
Katılıyorum en azından düşüyorda millet alıyor.Öncelikle S7 fiyatları 2200 TL'ye kadar düştü. S7 fiyatlarının düşmesi kullanıcı için olumlu bir gelişme. Telefon bir ticaret aracı değildir, çabuk fiyatı düşüyor gibi söylemler doğru değil. İphone ekran konusunda Samsung'tan kat kat geride bir ekrana sahip. Ayrıca Samsung'un ne kadar telefon çıkaracağına siz mi karar vereceksiniz, firmanın kendi politikasıdır. Bir de Samsung yılda kaç kez amiral gemisi çıkarıyor gibi bir söylem ortaya atıyordunuz. Samsung yılda iki amiral gemisi çıkarır, biri S serisi diğeri de NOTE serisidir. İki seride farklı kullanıcılara hitap ediyor.
Berbat demiyorum, ne kadar iyi olursa olsun 6s ile tasarım konusunda yarışılmaz. Apple'ın tüm ürünleri tasarım odaklıdır.Tasarım konusunda objektif olduğunuzu düşünmüyorum tamamen taraflı bir yorum. İphone 6s kaliteli gözüküyor tasarımıda iyi ama bir s7 sizin söylediğiniz kadar berbat değil.
Pil konusunda ekran çözünürlüğünü söylüyorsunuz tamam da Samsung 2k ekranı ile Apple'ın ekranını HD olarak karşılaştırmak çok saçma. Önemli olan gözümüzle gördüğümüz. Gerçek renkler, harika netlik sunuyor Apple'ın ekranları. Samsung ise abartılı renkleri basıyor ekrana animasyon gibi geliyor. Ben Samsung 2K ekranlı tablet kullanıyorum, biliyorum ekranını. Yani kağıt üstünde HD ekran olarak görmek ve Samsung'un gerçek dışı renklerini sevmekte bir tercih.! Yahu bir yarafta 2k ekran var bir tarafta yaklaşık HD çözünürlükte ekran.
Benim demek istediğim şeyi anlamamışsın yada tekrar yazıya bakınca biraz yanlış yazmışım. Apple ürünlerinde bu yok derken, Samsung ürünlerinde donanım performansları ilk güne kıyasla sürekli olarak kayda değer bir şekilde azalıyor özellikle pil diğer firmalara göre çok çabuk ölüyor. Diğer android üreticilerinde daha iyi ve Apple bu konuda diğerlerinden çok daha iyi. Kullandıkça ömrü azalmayan bir şey yok zaten, demek istediğim şey Samsung'un donanımının dayanıksızlığıydı. Çin malı motor gibi, güçlü ama Japon motorları 10 yıl dayanıyorsa bu motorlar 4 yıl dayanıyor ve sürekli sıkıntı çıkarıyor.? Pil konusunda da saçmalamaya devam etmişsiniz Piller doldur boşalt ömrü olan bileşenler. Kullandıkça ömürleri azalır. Daha geçen gün 2 yıldır İphone 5 kullanan arkadaşım pilini değiştirdi.
Yazılımcı olarak Sanal gerçeklik ve IOT hakkında epey bir bilgim varZaten bunlar bilindik şeyler İphone sadece günlük hayatta kullanılacak bir cihaz. S7 ise ne istersen onu yaparsın ister 8k görüntü alırsın. İster VR ile 3 boyuta geçersin.Yada daha farklı şeyler.
Ne konuda yetersiz geldi 1 GB RAM iphone 6'ya ?Israrla 1 GB ram koydu Apple sonra bu iphone 6 donanımıyla birlikte yetersiz geldi bu yüzden 6s ile 2 yaptı. Yani 2 yapma sebebi yetersiz kalması. Yoksa emin ol yapmazdı.
Sen şimdi 2450 liraya al onu, 3 ay sonra 1899 lira olunca sevinecek misin bakalım.Katılıyorum en azından düşüyorda millet alıyor.İphone yüksekte ne oluyor? Ama Samsung garantili olan o kadar düşmedi hocam. 2.500TL civarı.
Bu konuda haksızsınız. Böyle bir şey yoksa sizce MSI niye military class ürünler çıkarıyor?Samsung'un donanımı diğer telefonlara göre çabuk ölüyor gibi bir şey kesinlikle yok. Böyle bir ihtimal yok. Batarya konusunda kullanıcıdan kullancıya göre değişir, batarya dayanıklılığı.
Berbat demiyorum, ne kadar iyi olursa olsun 6s ile tasarım konusunda yarışılmaz. Apple'ın tüm ürünleri tasarım odaklıdır.
2k ile Full HD arasında karşılaştırmaya değmeyecek kadar az fark olabilir ama burda çok düşük bir çözünürlük söz konusu dikkat etmeyince yoğun kullanmadıkça bu fark önemsiz ve farkedilmez olabilir. Karşılaştırma kriterimde zaten günlük kullanıma etkisi değil VR için yetersizliğinden bahsediyorum bu berbat çözünürlük yüzünden.Pil konusunda ekran çözünürlüğünü söylüyorsunuz tamam da Samsung 2k ekranı ile Apple'ın ekranını HD olarak karşılaştırmak çok saçma. Önemli olan gözümüzle gördüğümüz. Gerçek renkler, harika netlik sunuyor Apple'ın ekranları. Samsung ise abartılı renkleri basıyor ekrana animasyon gibi geliyor. Ben Samsung 2K ekranlı tablet kullanıyorum, biliyorum ekranını. Yani kağıt üstünde HD ekran olarak görmek ve Samsung'un gerçek dışı renklerini sevmekte bir tercih.
Bırakın saçma örnekler vermeyi böyle birşey yok arkadaşımın 2 yıllık İphone 5'inden çıkan şişmiş ömrü bitmiş pili ben gördüm tamamen kullanıma bağlı pili bu kadar büyütmek anlamsız. İphone'u övecek başka şeyler bulun bura tutmadı.Benim demek istediğim şeyi anlamamışsın yada tekrar yazıya bakınca biraz yanlış yazmışım. Apple ürünlerinde bu yok derken, Samsung ürünlerinde donanım performansları ilk güne kıyasla sürekli olarak kayda değer bir şekilde azalıyor özellikle pil diğer firmalara göre çok çabuk ölüyor. Diğer android üreticilerinde daha iyi ve Apple bu konuda diğerlerinden çok daha iyi. Kullandıkça ömrü azalmayan bir şey yok zaten, demek istediğim şey Samsung'un donanımının dayanıksızlığıydı. Çin malı motor gibi, güçlü ama Japon motorları 10 yıl dayanıyorsa bu motorlar 4 yıl dayanıyor ve sürekli sıkıntı çıkarıyor.
Uyanda balığa gidelim VR yeni bir teknoloji değil kullanılabilir yeterliliğe ulaştı emin ol. İzle aşağıdaki videoyu sonra gel konuşalım bu konuyu.Yazılımcı olarak Sanal gerçeklik ve IOT hakkında epey bir bilgim varBu teknolojiler ve akıllı saat teknolojisi için şuan da erken.
Piyasada bunların olması insanları alıştırmak ve markalarını ileri yıllarda biz şu zamandan beri bu işi yapıyoruz demek.
Google Glass'da aynı şekilde zamanı geldiğinde tekrar ortaya çıkacak.
Akıllı şehir modeli veya akıllı iş modeli hayata geçmeden pek işlevsel değil VR gözlükler. 3D oyun ve 3D film izlenebilir. Şu anda akıllı saatler ne kadar gereksiz ise VR gözlüklerde istenilenden o kadar uzak. O yüzden Apple'ın bu alanda ürün çıkarmaması normal.
Araştır. Özellikle safaride sorun oldu. 1GB bile yeterli diyebilecek kadar dolandırılmayı seven bir İphone kullanıcısı olarak gözümde canlandırıyorum sizi.Ne konuda yetersiz geldi 1 GB RAM iphone 6'ya ?
Bırak şimdi 2k ekranlı tableti felan onlar karşılaştırılmaya denk değil tablet kocaman ekrana sahip. Sen bir eline S7 al bir eline de 6s uzaktan çekilmiş bir şehir resmi olsun mesala, arabaların ve binaların küçük göründüğü kaliteli bir resim. O resimde iki ekrana dikkatlice bak sonra gel yine konuşalım. Ayrıca düşük çözünürlüğü neden savunuyorsun anlamıyorum tamam panel kaliteli ama en azından Full HD olmalı. Bu kadar düşük bir çözünürlüğün savunulacak hiçbir mantıklı tarafı yok.Adamlar 2K ekran satar iken Apple HD ekranı ile kullacının gözünde daha hoş görünüyor ve kullanıcı kağıt üstünde yazan 2k ekranı mı alır HD denilen ve ama gerçekçi ve net ekranı mı alır.
Hiçbirini çok sevme objektif ol ve mantıklı yorumlar yap. Burda GHZ üzerinden mi konuşuyoruz yazılanları okuyor musun? Birçok farklı konuda görüş belirtiyoruz. Yazılım olarak iyi hızlı bununda sebepleri var ama bunun zaten zıttını söyleyen olmadı ki android ile fazla fark kalmadı artık telefonlar çok güçlü ve hiçbir sistemde herhangi bir şişme yaşanmıyor.Zaten adamlar Iphone alıyorlar ve Samsung sürekli olarak fiyat
düşürüyor. Ben şimdi Müşteriyi satış sonrası mağdur eden Samsung'u mu seveyim, benim hatam olsa dahi sonuna kadar destek veren ve kırılan ekranları garanti kapsamına almak hakkında çalışma yapan Apple'ı mı ?
iPhone 6S Plus vs LG G5 Apple fanboy olsam bu yorumları yapmazdım.
Ben daha yorum yapmayacağım, ekranları 720p ve 2k olarak karşılaştıranlar, GHZ hesabı yapanlar bir bitmediniz
Bir şey daha söyleyeyim, bilişimde olan insanlar neden Iphone kullanıyor acaba bu adamlar GHZ hesabını mı eksik yapıyorlar,
HD ekranın ne olduğunu mu bilmiyorlar. Render işleriyle uğraşanlar neden acaba iMac alıyor ? O fiyata kağıt üzerinde daha güçlü sistemler çıkıyor.
Sen şimdi 2450 liraya al onu, 3 ay sonra 1899 lira olunca sevinecek misin bakalım.
Arkadaşım size katılmıyorum. İçerisindeki uygulama miktarına ve kullanıma bağlı olduğunu düşünüyorum. S2 kullanan insan tanıyorum ve gayet halinden memlun. Kullanınca yıpranma olayı kullanıcıdan kullanıcıya kullanıma göre her telefonda değişebilecek birşey. Ama kesinlikle İphone her zaman kaliteli materyal kullanılarak üretiliyor bu bariz bir gerçek.Amaa şöylede bir şey var Android için kullanılan sorunlu işlemciler var. Mesela Snapdragon 810 fazla ısınan ve sürekli trotle yapan bir işlemci bunu genelleme yapmayıp model üzerinden konuşmanız daha mantıklı olur. Exynox işlemciler ve samsung bileşenleri düşündüğünüz kadar kalitesiz değil. Alacağınız ürünü araştırıp almak ve genelleme yapmamak lazım.Bu konuda haksızsınız. Böyle bir şey yoksa sizce MSI niye military class ürünler çıkarıyor?
Burda da parça kalitesi ve tasarım devreye giriyor. Bu parçalar bir çok testten geçiriliyor.
Apple bu konuda açık ara önde.
Sent from my iPhone using Tapatalk
PC'de kullanmadığın VR'ı telefonunda mı kullanacaksın?Eki Görüntüle 155019 Eki Görüntüle 155018
Eki Görüntüle 155020S7 ile 6s neredeyse benzer tasarımdalar (benim fikrim) ikisi arasında ki seçim tamamen kişisel. S7 Edge ise bariz önde tasarım olarak. Tasarım konusunu tartışmak saçma dediğim gibi bu kişisel.
2k ile Full HD arasında karşılaştırmaya değmeyecek kadar az fark olabilir ama burda çok düşük bir çözünürlük söz konusu dikkat etmeyince yoğun kullanmadıkça bu fark önemsiz ve farkedilmez olabilir. Karşılaştırma kriterimde zaten günlük kullanıma etkisi değil VR için yetersizliğinden bahsediyorum bu berbat çözünürlük yüzünden.
Bırakın saçma örnekler vermeyi böyle birşey yok arkadaşımın 2 yıllık İphone 5'inden çıkan şişmiş ömrü bitmiş pili ben gördüm tamamen kullanıma bağlı pili bu kadar büyütmek anlamsız. İphone'u övecek başka şeyler bulun bura tutmadı.Performans düşüşü de söz konusu değil.
Uyanda balığa gidelim VR yeni bir teknoloji değil kullanılabilir yeterliliğe ulaştı emin ol. İzle aşağıdaki videoyu sonra gel konuşalım bu konuyu.
Araştır. Özellikle safaride sorun oldu. 1GB bile yeterli diyebilecek kadar dolandırılmayı seven bir İphone kullanıcısı olarak gözümde canlandırıyorum sizi.
Bırak şimdi 2k ekranlı tableti felan onlar karşılaştırılmaya denk değil tablet kocaman ekrana sahip. Sen bir eline S7 al bir eline 6s uzaktan çekilmiş bir şehir resmi olsun mesala, arabaların ve binaların küçük göründüğü kaliteli bir resim. O resimde iki ekrana dikkatlice bak sonra gel yine konuşalım. Ayrıca düşük çözünürlüğü neden savunuyorsun anlamıyorum tamam panel kaliteli ama en azından Full HD olmalı. Bu kadar düşük bir çözünürlüğün savunulacak hiçbir mantıklı tarafı yok. Hiçbirini çok sevme objektif ol ve mantıklı yorumlar yap. Burda GHZ üzerinden mi konuşuyoruz yazılanları okuyor musun? Birçok farklı konuda görüş belirtiyoruz. Yazılım olarak iyi hızlı bununda sebepleri var ama bunun zaten zıttını söyleyen olmadı ki android ile fazla fark kalmadı artık telefonlar çok güçlü ve hiçbir sistemde herhangi bir şişme yaşanmıyor.
Ben de onu söylüyorum iyi düşünün, kullanacağınız özelliklere göre telefon alın. Boş özelliklere sırf ilginç diye para vermeyin.Eki Görüntüle 155019 Eki Görüntüle 155018
Eki Görüntüle 155020S7 ile 6s neredeyse benzer tasarımdalar (benim fikrim) ikisi arasında ki seçim tamamen kişisel. S7 Edge ise bariz önde tasarım olarak. Tasarım konusunu tartışmak saçma dediğim gibi bu kişisel.
2k ile Full HD arasında karşılaştırmaya değmeyecek kadar az fark olabilir ama burda çok düşük bir çözünürlük söz konusu dikkat etmeyince yoğun kullanmadıkça bu fark önemsiz ve farkedilmez olabilir. Karşılaştırma kriterimde zaten günlük kullanıma etkisi değil VR için yetersizliğinden bahsediyorum bu berbat çözünürlük yüzünden.
Bırakın saçma örnekler vermeyi böyle birşey yok arkadaşımın 2 yıllık İphone 5'inden çıkan şişmiş ömrü bitmiş pili ben gördüm tamamen kullanıma bağlı pili bu kadar büyütmek anlamsız. İphone'u övecek başka şeyler bulun bura tutmadı.Performans düşüşü de söz konusu değil.
Uyanda balığa gidelim VR yeni bir teknoloji değil kullanılabilir yeterliliğe ulaştı emin ol. İzle aşağıdaki videoyu sonra gel konuşalım bu konuyu.
Araştır. Özellikle safaride sorun oldu. 1GB bile yeterli diyebilecek kadar dolandırılmayı seven bir İphone kullanıcısı olarak gözümde canlandırıyorum sizi.
Bırak şimdi 2k ekranlı tableti felan onlar karşılaştırılmaya denk değil tablet kocaman ekrana sahip. Sen bir eline S7 al bir eline 6s uzaktan çekilmiş bir şehir resmi olsun mesala, arabaların ve binaların küçük göründüğü kaliteli bir resim. O resimde iki ekrana dikkatlice bak sonra gel yine konuşalım. Ayrıca düşük çözünürlüğü neden savunuyorsun anlamıyorum tamam panel kaliteli ama en azından Full HD olmalı. Bu kadar düşük bir çözünürlüğün savunulacak hiçbir mantıklı tarafı yok. Hiçbirini çok sevme objektif ol ve mantıklı yorumlar yap. Burda GHZ üzerinden mi konuşuyoruz yazılanları okuyor musun? Birçok farklı konuda görüş belirtiyoruz. Yazılım olarak iyi hızlı bununda sebepleri var ama bunun zaten zıttını söyleyen olmadı ki android ile fazla fark kalmadı artık telefonlar çok güçlü ve hiçbir sistemde herhangi bir şişme yaşanmıyor.
Arkadaşım size katılmıyorum. İçerisindeki uygulama miktarına ve kullanıma bağlı olduğunu düşünüyorum. S2 kullanan insan tanıyorum ve gayet halinden memlun. Kullanınca yıpranma olayı kullanıcıdan kullanıcıya kullanıma göre her telefonda değişebilecek birşey. Ama kesinlikle İphone her zaman kaliteli materyal kullanılarak üretiliyor bu bariz bir gerçek.Amaa şöylede bir şey var Android için kullanılan sorunlu işlemciler var. Mesela Snapdragon 810 fazla ısınan ve sürekli trotle yapan bir işlemci bunu genelleme yapmayıp model üzerinden konuşmanız daha mantıklı olur. Exynox işlemciler ve samsung bileşenleri düşündüğünüz kadar kalitesiz değil. Alacağınız ürünü araştırıp almak ve genelleme yapmamak lazım.