iPhone 7 "15.8" sürümü nasıl düşürülür?

Captan.Max

Decipat
Yer
Turkey/İstanbul
Merhaba arkadaşlar. iPhone 7 Plus kullanıyorum güncelleme yaptım Reels izlerken kasma ve donmalar yaşadım. O yüzden eski sürüme dönmek istiyorum. Yazılımsız bir şekilde nasıl geri dönebilirim?

Son düzenleyen: Moderatör:
Dostum selam öncelikle yazılımsız dönemezsin yazılımla dönmeye çaılışırsanda bilgisayarın Windows ise i tunes indirmen lazım.

iOS güncellemesi nasıl geri alınır?​

• Adım #1: iPhone’u kapatın.
  • Adım #2: USB kablosu ile bilgisayarınıza bağlayın.
  • Adım #3: Kurtarma modunu açın.
    • iPhone 7'den eski modellerde: Home tuşu ile açma kapama tuşuna basılı tutun,
    • iPhone 7 ve daha yeni klasik modellerde: Açma kapama tuşu ve ses kısma tuşuna basılı tutun
    • iPhone X, Xs, 11, 12 modellerinde kurtarma modu için önce Adım #4'ü yapın,
    • Ekranda iTunes logosu görene dek butonlardan elinizi çekmeyin.
  • Adım #4: Mac bilgisayarınızda Finder’ı ya da Windows bilgisayarınızda iTunes’u açın.
    • Phone X, Xs, 11, 12 modellerinde: Açma kapama tuşu ve ses kısma tuşuna basılı tutun,
    • Ekranda iTunes logosu görene dek butonlardan elinizi çekmeyin.
  • Adım #5: Cihazınızı bulun ve açın.
  • Adım #6: Çıkan ekranda Geri Yükle butonuna tıklayın.
  • Adım #7: Geri Yükle ve Güncelle butonuna tıklayarak işlemi onaylayın.
  • Adım #8: İleri butonuna tıklayın.
  • Adım #9: Kabul Et butonuna tıklayın.
  • Adım #10: Bir süre sunra işlem tamamlanacak ve önceki iOS 13 sürümüne dönmüş olacaksınız.
  • Adım #11: Yedekleme yaptıysanız cihaza geri yükleyin.

Böyle bir yazı var ne yani şimdi eski sürüme dönemeycek miyim?

Dosya Ekleri

• Screenshot_1.png
    Screenshot_1.png
    24,7 KB · Görüntüleme: 93
Merhaba arkadaşlar. iPhone 7 Plus kullanıyorum güncelleme yaptım Reels izlerken kasma ve donmalar yaşadım. O yüzden eski sürüme dönmek istiyorum. Yazılımsız bir şekilde nasıl geri dönebilirim?
iPhone 7 cihazımda iOS 15.8 sürümünü kullanıyorum ve bahsettiğiniz sorunu hiçbir şekilde yaşamadım..
Cihazı DFU moda alarak, iTunes üzerinden temiz kurulum yapmayı deneyebilirsiniz..

Eğer düşürmek istediğiniz sürümün sizin cihazınıza özel "blobları" yoksa hiçbir şekilde cihazınızın sürümünü düşüremezsiniz.

Eğer düşürmek istediğiniz sürümün sizin cihazınıza özel "blobları" yoksa hiçbir şekilde cihazınızın sürümünü düşüremezsiniz.

Hocam bildiğin cihaz donuyor güncelledikten sonra oldu bu olay cihaz çöp oldu denebilir artık telefon açasım gelmiyor bu durum yüzünden servise gitsem düşürebilirlermiki.

Hocam bildiğin cihaz donuyor güncelledikten sonra oldu bu olay cihaz çöp oldu denebilir artık telefon açasım gelmiyor bu durum yüzünden servise gitsem düşürebilirlermiki.
Maalesef hayır. SEP, ya da diğer bir değişle güvenlik çipi kırılmadan bu mümkün değil. Ki şunu da eklemekte fayda var, iPhone 5S'in güvenlik çipi bile sadece geçtiğimiz aylarda kırılabildi.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı