Hem 32gb hemde 128gb plus modellerini kullanmış biri olarak diyebilirim ki, evet testler üzerinde fark var fakat kullanıcı deneyimi açısından bir fark yok emin olun. 32gb'den 128 gb'a geçiş yaptım. Bunun sebebi de ileride hafızanın yetmeyeceğini sezdim. Oyun oynayan biri değilim, yıllarca fotoğraf ve videoları telefon hafızasında tutan biri de değilim. Arada yedekleyip silerim cihazdan, fakat kullandığım uygulamaların hepsini kurduktan sonra, işler değişti 15 gb boş bir alanla karşılaştım. Fotoğraflarda ki Live özelliği de fotoğrafların boyutlarına ek boyut ekliyor tahmin edersiniz ki...
Her uygulamanın kullanıldıkça artan önbellek boyutlarını da hesaba katarsak, bundan birkaç ay sonra 32gb yetmeyecektir.
Almak isteyenlere ve düşünenlere önerim, eğer imkanınız var ise, 128 gb'ı tercih edin. Eğer, 3-5 uygulama kullanırım, fotoğraflarımı da 2-3 ayda bir yedeklerim, çok fazla 4k video çekmem. Eh oyun desen zaten çok takılmıyorum diyorsanız evet 32gb yeterli olacaktır. Ama bu kadar para verip aldıktan sonra, bundan 1 sene sonrasını da düşünmek gerek..