iPhone 7 aldım, pişman oldum

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Siz zaten ancak bir şeylerin eksik olduğunu söyleyerek eleştirirsiniz. Bu çok kolaydır. Neyin eksik olduğunu söylemek sizin gibi üşengeç eleştirmenlerin yapacağı bir şey değildir. Beklenemez zaten. :D

Iphone her sene Revolution temalı reklamlar yapmıyor. Bu konuda bir hayli yanılmışsınız.

Bir şirket reklam felsefesinin temel kodlarını asla değiştirmez.

Her sene yapılan reklamların yenilikçi görünmesinin sebebi, en başından beri zaten Iphone'un bu anlayışı benimsemiş olmasından kaynaklanır.
Sürekli eksiklerini saymazsak o zaman hiç bir marka kötü olmaz, hepsi baba telefon olur değil mi?

Dayım Iphone 7'yi bir GSM aracılığı ile 24 ay faturalı aldı. 5700 TL evde faturası var. Normalde telefon ne kadar fatura nerelerde :) Kendisinin kafası temiz S8 felan demiyor iyiki de bu parayı vermişim diyor. Nakitim yoktu GSM aracılığı ile aldım S8 falan hikaye diyordu :)

Sizi anlamıyorum doğrusu. Yenilikçi olmayan bir telefonun 21.YY jenerasyonuna hangi katkıları yapamadığını söylemek bu kadar zor olmasa gerek.

Esasında IPhone'un bugün en başarılı marka olduğunu söylememin sebebi, kullanıcılarının barındığı tüm alanları (Donanım, Yazılım, Bulut Servisleri) kontrol eden ve bunu her gün geliştiren tek şirket olmasıdır.

Serinin Iphone 1'den sonraki ürünlerinin ilk telefon kadar yenilikçi olmamasının sebebi, beklentisi içinde olduğunuz teknolojik paradigmanın henüz yaklaşmamış olmasıdır.

Fark etmeniz gerektiği üzere mevcut global teknolojik tabloya baktığınızda, tüm ürünlerde, esasen sıkıcı bir teknik yeterlilik görmekteyiz.

Akıllı telefonunuzdan spor arabanıza kadar her ürün, işini iyi yapıyor ve ''Sırada ne var?'' sorusunun cevabı tam bir sis bombası. Bunu tahmin etmek ve görmek kolay olmayabiliyor.

Benzer bir buhran 1890'larda da gerçekleşmiştir. Alexander Bell, Thomas Edison, Carl Friedrich Gauss, Marie Curie, Alfred Nobel, Nikola Tesla gibi beyinlerin yaşadığı 19.YY'da, bakınız Amerikan Patent Bürosu Başkanı Charles Duell ne demiş:

"Artık yeni hiçbir şey yok . İcat edilebilecek her şey icat edildi.''

21.YY, ikinci bir teknolojik yeterlilik buhranıdır. Gerzek fütüristik tahminleri bir kenara bırakırsanız, gerçekten de ''Sırada ne var?''ın kolay bir soru olmadığını anlarsınız.

O yüzden yenilikten bahsederken büyük bir şeyler istediğinizi anlıyorum. Fakat bu düzenli olarak cereyan eden bir şey değil. Kolay bir şey de değil.

Şu anda en bilinen/yaklaşan mütevazi teknoloji tsunamisi dijital asistanlarla alakalı, onu söyleyebilirim.

Apple, Google, Amazon, Samsung ve Microsoft daha akıllı bir mobil yapay zeka teknolojisi nasıl üretilir, bu konuda daha iyi çözümler bulmak için birbirleri ile mücadele ediyorlar.

Örneğin bir gün siz saat akşam 10'da evdesiniz ve yataktasınız, telefonunuz evdeki ışıkları kapatır.

Her sabah hafta içi yaptıklarınızı bildiği için arabaya bindiğinizde otomatik olarak size o gün ne yapacağınızla ilgili iş talimatları getirir.

Bu bilimkurgu değil. Telefonlar zaten bu kararları verebilecek kadar yetenekli, fakat bunun için sadece birkaç sene gerekiyor o kadar.

Gözlerinizle oturum açmak mümkün olacak. Daha sadece birkaç yıl önce parmak izi okuyucuları benzersizdi. Bu artık en uygun fiyatlı telefonlarda bile sıradan bir özellik. Gözlerinizden faydalanan daha da güvenli seçenekler için hazır olun.

Apple'ın bir sonraki iPhone'una genişletilmiş gerçeklik işlevleri inşa edeceğini ve bilgisayar tarafından üretilen görüntülerin gerçek dünyadaki videonun üzerine eklenmesini mümkün kıldığını gösteren bir çok rapor gördük.

Artırılmış gerçeklik yeni değil, fakat yakında gerçek mobil platform Artırılmış Gerçeklik teknolojisinden ibaret olacaktır.

Apple, bunun tamamen dijital dünyaya daldığınız sanal gerçeklikten daha değerli olacağını düşünüyor.

Örneğin sevilen bir müzeye gittiniz. Telefonunuzu bir portreye yönlendiriyorsunuz ve ekranda o sanat eseri ile ilgili beliren tüm bilgilerin gerçek olduğunu görüyorsunuz.

Apple, iki AR şirketi olan Metaio ve PrimeSense'in satın alınması sayesinde şüphesiz teknolojiye kendi atışlarını yapacak.

Microsoft, Facebook, Google ve Google destekli Magic Leap, detaylı 3D görüntüleri doğrudan gözlerinize yansıtacak şekilde, bağımsız ve genişletilmiş gerçeklikli kulaklıklar oluşturmak için çalışıyor. Hatta Apple da bunun üzerinde çalıştığı söylentileri var.

Microsoft'un kilit ismi Alex Kipman, geçtiğimiz günlerde Business Insider'a, genişletilmiş gerçekliğin, ekran barındıran tüm teknolojileri (TV, Akıllı Telefon, vs.) alt edebileceğini söyledi.

Tüm aramalarınız, sohbetleriniz, filmleriniz ve oyunlarınız gözünüze yansıyıp çevrenizdeki tüm dünyaya bindirilirse, cebinizdeki şeyle artık ilgilenmeyeceksiniz.

Apple'ın Siri, Amazon'un Alexa, Samsung'un Bixby ve Microsoft'un Cortana'sı gibi yapay zeka sistemleri daha akıllıca geliştiğinde, sadece bilgisayarlarla konuşmakla kalmayıp, herhangi bir konuda kaydettiğiniz karşılıklı mesafeye mola verip daha sonra aynı mesafeden diyaloğa devam edebileceksiniz.

Facebook'un yalnızca telefonunuzda okuduğunuz şeyleri değil, çevrenizdeki dünyada gördüğünüz şeyleri kontrol ettiği bir dünyada yaşamanın ne anlama geldiğini bir düşünün.

Yani tek bir gözlükle haber paylaşımı yapabilecek, arkadaşlarınızı Face gönderinizde etiketleyip canlı yayın gibi benzer üstün Facebook özelliklerini yapabilecek olduğunuzu bir düşünün.

Akıllı gözlükler sonraki 20 senenin en büyük devrimsel adaylarından biri.

Bu sene 3 ay kadar önce Uzay Araştırma Teknolojileri Kuruluşu (SpaceX) ile Tesla'nın kurucusu ve CEO'su Elon Musk, insan beyni ve yapay zekayı birleştirecek teknoloji şirketini kurdu. Neuralink isimli şirketinin temel hedefi, insan beyni ve bilgisayarlar arasında doğrudan iletişim kuracak bir arayüz oluşturmak.

İşte tüm bu tarz olası sistemlerde Apple her zaman kendi (öyle sanıyorum ki benzersiz) atışlarını yapacak.

Şuna dikkatinizi çekmek isterim, artık fiziksel ve dijital dünya aynı şey haline gelmeye başlıyor.

Yani sıradaki devrimi sorgularken bu iskelette düşünmelisiniz.

Artık IPhone 1 gibi fiziksel tekno-devrimler yok.

Zaten bugünkü IPhone'u, IPhone 1 ile kıyasladığınızda, IPhone 1'i çöp yapan şey, dış yüzeyinin daha az kaliteli oluşu falan değil, tamamen dijital içeriğinin yetersiz kalışıdır.

Haliyle yeni devrimlerin yüzde doksanı dijital platform bazlı gerçekleşecek.

Bu ara sıra beni üzüyor zira eski mucitlerin fiziksel icatlarına benzer icatların yapılmasını ara sıra özlüyorum.

İşte bu beklenti belki de artık sadece Robotik biliminden bekleyebileceğimiz bir şeydir.

Onun dışındaki sektörlerin yüzde doksanı tüm yenilikleri dijital platform bazlı gerçekleştirecek.

Gevezeliğimden ötürü kusura bakmayınız. İyi Sosyaller.

Son düzenleyen: Moderatör:
Sizi anlamıyorum doğrusu. Yenilikçi olmayan bir telefonun 21.YY jenerasyonuna hangi katkıları yapamadığını söylemek bu kadar zor olmasa gerek.

Esasında IPhone'un bugün en başarılı marka olduğunu söylememin sebebi, kullanıcılarının barındığı tüm alanları (Donanım, Yazılım, Bulut Servisleri) kontrol eden ve bunu her gün geliştiren tek şirket olmasıdır.

Serinin Iphone 1'den sonraki ürünlerinin ilk telefon kadar yenilikçi olmamasının sebebi, beklentisi içinde olduğunuz teknolojik paradigmanın henüz yaklaşmamış olmasıdır.

Fark etmeniz gerektiği üzere mevcut global teknolojik tabloya baktığınızda, tüm ürünlerde, esasen sıkıcı bir teknik yeterlilik görmekteyiz.

Akıllı telefonunuzdan spor arabanıza kadar her ürün, işini iyi yapıyor ve ''Sırada ne var?'' sorusunun cevabı tam bir sis bombası. Bunu tahmin etmek ve görmek kolay olmayabiliyor.

Benzer bir buhran 1890'larda da gerçekleşmiştir. Alexander Bell, Thomas Edison, Carl Friedrich Gauss, Marie Curie, Alfred Nobel, Nikola Tesla gibi beyinlerin yaşadığı 19.YY'da, bakınız Amerikan Patent Bürosu Başkanı Charles Duell ne demiş:

21.YY, ikinci bir teknolojik yeterlilik buhranıdır. Gerzek fütüristik tahminleri bir kenara bırakırsanız, gerçekten de ''Sırada ne var?''ın kolay bir soru olmadığını anlarsınız.

O yüzden yenilikten bahsederken büyük bir şeyler istediğinizi anlıyorum. Fakat bu düzenli olarak cereyan eden bir şey değil. Kolay bir şey de değil.

Şu anda en bilinen/yaklaşan mütevazi teknoloji tsunamisi dijital asistanlarla alakalı, onu söyleyebilirim.

Apple, Google, Amazon, Samsung ve Microsoft daha akıllı bir mobil yapay zeka teknolojisi nasıl üretilir, bu konuda daha iyi çözümler bulmak için birbirleri ile mücadele ediyorlar.

Örneğin bir gün siz saat akşam 10'da evdesiniz ve yataktasınız, telefonunuz evdeki ışıkları kapatır

Her sabah hafta içi yaptıklarınızı bildiği için arabaya bindiğinizde otomatik olarak size o gün ne yapacağınızla ilgili iş talimatları getirir.

Bu bilimkurgu değil. Telefonlar zaten bu kararları verebilecek kadar yetenekli, fakat bunun için sadece birkaç sene gerekiyor o kadar.

Gözlerinizle oturum açmak mümkün olacak. Daha sadece birkaç yıl önce parmak izi okuyucuları benzersizdi. Bu artık en uygun fiyatlı telefonlarda bile sıradan bir özellik. Gözlerinizden faydalanan daha da güvenli seçenekler için hazır olun.

Apple'ın bir sonraki iPhone'una genişletilmiş gerçeklik işlevleri inşa edeceğini ve bilgisayar tarafından üretilen görüntülerin gerçek dünyadaki videonun üzerine eklenmesini mümkün kıldığını gösteren bir çok rapor gördük.

Artırılmış gerçeklik yeni değil, fakat yakında gerçek mobil platform Artırılmış Gerçeklik teknolojisinden ibaret olacaktır.

Apple, bunun tamamen dijital dünyaya daldığınız sanal gerçeklikten daha değerli olacağını düşünüyor.

Örneğin sevilen bir müzeye gittiniz. Telefonunuzu bir portreye yönlendiriyorsunuz ve ekranda o sanat eseri ile ilgili beliren tüm bilgilerin gerçek olduğunu görüyorsunuz.

Apple, iki AR şirketi olan Metaio ve PrimeSense'in satın alınması sayesinde şüphesiz teknolojiye kendi atışlarını yapacak.

Microsoft, Facebook, Google ve Google destekli Magic Leap, detaylı 3D görüntüleri doğrudan gözlerinize yansıtacak şekilde, bağımsız ve genişletilmiş gerçeklikli kulaklıklar oluşturmak için çalışıyor. Hatta Apple da bunun üzerinde çalıştığı söylentileri var.

Microsoft'un kilit ismi Alex Kipman, geçtiğimiz günlerde Business Insider'a, genişletilmiş gerçekliğin, ekran barındıran tüm teknolojileri (TV, Akıllı Telefon, vs.) alt edebileceğini söyledi.

Tüm aramalarınız, sohbetleriniz, filmleriniz ve oyunlarınız gözünüze yansıyıp çevrenizdeki tüm dünyaya bindirilirse, cebinizdeki şeyle artık ilgilenmeyeceksiniz.

Apple'ın Siri, Amazon'un Alexa, Samsung'un Bixby ve Microsoft'un Cortana'sı gibi yapay zeka sistemleri daha akıllıca geliştiğinde, sadece bilgisayarlarla konuşmakla kalmayıp, herhangi bir konuda kaydettiğiniz karşılıklı mesafeye mola verip daha sonra aynı mesafeden diyaloğa devam edebileceksiniz.

Facebook'un yalnızca telefonunuzda okuduğunuz şeyleri değil, çevrenizdeki dünyada gördüğünüz şeyleri kontrol ettiği bir dünyada yaşamanın ne anlama geldiğini bir düşünün.

Örneğin bu sene 3 ay kadar önce Uzay Araştırma Teknolojileri Kuruluşu (SpaceX) ile Tesla'nın kurucusu ve CEO'su Elon Musk, insan beyni ve yapay zekayı birleştirecek teknoloji şirketini kurdu. Neuralink isimli şirketinin temel hedefi, insan beyni ve bilgisayarlar arasında doğrudan iletişim kuracak bir arayüz oluşturmak.

İşte tüm bu tarz olası sistemlerde Apple her zaman kendi (öyle sanıyorum ki benzersiz) atışlarını yapacak.

Şuna dikkatinizi çekmek isterim, artık fiziksel ve dijital dünya aynı şey haline gelmeye başlıyor.

Zaten bugünkü IPhone'u, IPhone 1 ile kıyasladığınızda, IPhone 1'i çöp yapan şey, dış yüzeyinin daha az kaliteli oluşu falan değil, tamamen dijital içeriğinin yetersiz kalışıdır.

Bu ara sıra beni üzüyor zira eski mucitlerin fiziksel icatlarına benzer icatların yapılmasını ara sıra özlüyorum.

İşte bu beklenti belki de artık sadece Robotik biliminden bekleyebileceğimiz bir şeydir.

Onun dışındaki sektörlerin yüzde doksanı tüm yenilikleri dijital platform bazlı gerçekleştirecek.

Okudum, anladım, takdir ettim, ağzınıza sağlık efendim. Cidden teşekkür ediyorum yorumunuz için. Bu kadar güzel anlatılabilirdi.

iPhone 4s kullandım onu kullanırken bile iyi ki apple aldım dedirtti telefon. Başkalarının sözlerine bakmak yerine size uygun geliyor mu ona bakın.

iPhone 7 128 GB, 32 GB sürümünden daha yavaş çalışıyor. Apple hafızayı arttırıcam diye performansı düşürüyor.
Konuyu uzatmayı gerçekten istemezdim de, arkadaşım bilmiyorsun bare sürekli taşlama çabasına girme.
İphone 7 128gb 32gb modelinden daha hızlıdır. Çünkü 32gb modeller Iphone 5' te kullanılan eski depolama birimleridir ve yazma ve okuma hızları düşüktür. Günlük kullanımda rahatsız edici farklar oluşturmaz bunlar.
Esas konuya dönmem gerekirse, telefonundan şüphelenmene gerek yok. Pil performansı ve 32gb bellek seni tatmin edemezse yanlış bir seçim yapmışsın demektir. Bu kısaslar kişiden kişiye göre değişir. Sen bu ikisinden memnunsan, pişman olmanı gerektirecek bir yanı yok, üst model bir telefon o, rakiplerinin yaptığı her şeyi yapabiliyor zaten. Ben de bu arada 6s kullanıcısıyım bir yılı doldurmama az kaldı beni pil performansının biraz düşmesi dışında bir kere üzmedi.

Örneğin bir gün siz saat akşam 10'da evdesiniz ve yataktasınız, telefonunuz evdeki ışıkları kapatır.

Yani tek bir gözlükle haber paylaşımı yapabilecek, arkadaşlarınızı Face gönderinizde etiketleyip canlı yayın gibi benzer üstün Facebook özelliklerini yapabilecek olduğunuzu bir düşünün.

Akıllı gözlükler sonraki 20 senenin en büyük devrimsel adaylarından biri.

Bu sene 3 ay kadar önce Uzay Araştırma Teknolojileri Kuruluşu (SpaceX) ile Tesla'nın kurucusu ve CEO'su Elon Musk, insan beyni ve yapay zekayı birleştirecek teknoloji şirketini kurdu. Neuralink isimli şirketinin temel hedefi, insan beyni ve bilgisayarlar arasında doğrudan iletişim kuracak bir arayüz oluşturmak.

Burada sizin dediğiniz şey teknolojik şirketlerin insanların tamamen asosyal bir kişilik olup, insanların beynini kullanmamaya teşvik ettirme çabasıdır. Bunu olumlu görüyorsanız sizde bir sorun var demektir. Etrafınızda akıllı telefon kullananlara bir bakın. Kendisini telefona kapatmış, konuşmasını bilmeyen, asosyal, bencil, çıkarcı birisi olduğunu görürsünüz. Özellikle de çok tembel olurlar, bütün işlerini telefonla yapmaya çalışırlar. Dediğiniz teknoloji geldiğinde neler olacağının farkında mısınız? Acaba kaç arkadaşınız olacak?

Burada sizin dediğiniz şey teknolojik şirketlerin insanların tamamen asosyal bir kişilik olup, insanların beynini kullanmamaya teşvik ettirme çabasıdır. Bunu olumlu görüyorsanız sizde bir sorun var demektir. Etrafınızda akıllı telefon kullananlara bir bakın. Kendisini telefona kapatmış, konuşmasını bilmeyen, asosyal, bencil, çıkarcı birisi olduğunu görürsünüz. Özellikle de çok tembel olurlar, bütün işlerini telefonla yapmaya çalışırlar. Dediğiniz teknoloji geldiğinde neler olacağının farkında mısınız? Acaba kaç arkadaşınız olacak?

Teknoloji insan hayatını kolaylaştırmak için icat edilir. İnsan hayatını tembelleştirmek onun sadece bir yan etkisi. Hasta olduğumuzda, bu ilaç yan etkisini gösterebilir diye içmezsek sıkıntı ilaçda değil bizde olur. Teknolojide insan hayatını kolaylaştırır. Eğer tembel olacağız diye teknolojiyi aramazsak insanoğlu aklını ve bilimi köreltir.

Apple'dan IPhone 1'deki gibi benzersiz bir başarıyı bekleyemezsiniz.

Çünkü günümüzde Silikon Vadisi'ndeki tüm şirketler, eşit miktardaki tekno-enformasyonla yenilik üretmeye çalışıyor.

Bugün Google, self-driving teknolojisinde hatrı sayılır bir yazılımsal yenilik yapacaksa, ertesi hafta zaten bu konuya senelerini harcamış Nvidia, başka bir yenilik yapacak.

Silikon Vadisi IPhone 1 devrinde şöyleydi:

Apple bir tarafta, diğer büyükler bir tarafta. Artık bu değişti.

Askeriyede ilk haftasını geçirecek bir acemi birliği düşünün. Tüm askerler tek bir çizgi halinde yan yana sıralanmayı beceremez. Biri birkaç santim arkada hazır olda duruyorken, öteki birkaç santim önde, bir başkası ise daha önde durur.

İşte tam da şuan günümüzde Silikon Vadisi'nin yaşadığı durum budur. İnovasyonla ilgili altyapısal enformasyon setleri, hiçbir şirketin tekelinde değil ve bu bilgi setleri tamamen distribütif bir halde.

Yani büyük teknoloji şirketleri arasındaki başarı farkı o kadar çok az ki.
Kapalı bir yenilik (ürettiğiniz şeyin tüm özelliklerinin ve altyapısının size ait olması) ortaya koymanız artık çok zor.

Günümüzde ancak katılımcı/parçalı yenilik (ürettiğiniz şeyin altyapısal teknolojik içeriğinin temelde zaten Silikon Vadisi'ndeki aktörlerin tümüne taksim edilmiş halde olması, fakat şirket olarak geliştirdiğiniz bir yazılımın birtakım özelliklerinin gerçekten yararlı olması) ortaya koyabilirsiniz.

Böyle bir devirde Apple'dan benzersiz bir yenilik beklemek patavatsızlık olur. Bu çok zor. Yani artık bu eskimiş bir kullanıcı kriteridir. Kapalı(izolatif) inovasyon üretimi dönemi bana kalırsa sona erdi dersek yanlış konuşmuş olmayız.

Apple bugün Siri'ye görüntü tanıma ve kullanıcısı ile görüntülerle iletişim kurma özelliği eklese, inanın bana (buna resmiyeten pattern recognition technology deniyor) bu alanda zaten çalışmakta olan o kadar çok Silikon Vadisi devi var ki. (Google, Microsoft, Tesla)

Tekno-enformasyon statüleri bu şirketlerde eşit olduğu için, bu noktada Apple'ın bu başarısını benzersiz olarak göremezsiniz maalesef.

İkinci altı aylık süreçte (Google, Microsoft, Tesla vs.) içlerinden biri çıkıp ''Biz de şunu yaptık.'' Diyecek hemen.

Arkadaşlar 3 gün önce Medimarkt'tan iPhone 7 32GB Mat Siyah aldım. Kimse sorduysam, Samsung S8 mi iPhone 7 mi dedim. Herkes iPhone 7 dedi şimdi de Samsung s8 alsaydın diyorlar. Pişman olursun diyorlar, bende moral kalmadı 3.400 TL verdim sonuçta, kafama çok takılıyor sizlerden destekler bekliyorum veya mantıklı cevaplar. Mediamarket 3 günlük cihazı alır mı? Gelecege dönük sizce iPhone 7 iyi mi? Ne yapsam bilmiyorum siz anladınız beni.
Kesinlikle iPhone doğru seçim. Şuan cebimde 3.400 TL olsa hiç düşünmeden iPhone 7 alırdım ve iPhone çok uzun ömürlü telefon.

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı