iPhone 7 Batarya Değişimi

CutNSlice

Kilopat
Telefonuma Deji batarya takacağım fakat aklıma şu çift taraflı bant kısmı takıldı. Taktıktan sonra tekrardan çift taraflı bant takmak istemiyorum, oluşacak boşluğu nasıl telafi ederim? Tavsiyeleriniz neler?

Son düzenleyen: Moderatör:
Neden çift taraflı bant takmak istemiyorsunuz saydam çift taraflı bantlardan alın bir problem yaşamıyorsunuz zaten batarya çok uzun ömürlü gidiyor. Ben de denedim fakat telefon açılmadı öyle iken.

Silikon kullanmayın. Sonra bela olur. Bant kullanımı en mantıklısı. Çok ince, çift taraflı bantlar satılıyor bu iş için. Mesele sadece boşluk almak değil. Bataryanın sarsılmasını absorbe etmenize yardımcı oluyor. Ekran ve diğer bileşenlere de zarar verme ihtimali azalıyor. Telefon ağırlığının çoğunu oluşturan bir parçayı düzgün sabitlemek önemlidir.

Aradaki boşluktan kasıt nedir anlamadım. Klasik çift taraflı bant kullanacaksınız kalın olmayanlarından yeterli. Zaten Deji batarya alınca yanında bant gönderiyorlar. Ben 6S için aldım Deji batarya yanında göndermişlerdi çift taraflı banttan.

Bataryayla beraber internette mevcut olan batarya bantlarından alırsan orjinali gibi olur. Çünkü orjinalini sökerken altındaki bant ucundan çekince çıkıyor.

Silikon kullanmayın. Sonra bela olur. Bant kullanımı en mantıklısı. Çok ince, çift taraflı bantlar satılıyor bu iş için. Mesele sadece boşluk almak değil. Bataryanın sarsılmasını absorbe etmenize yardımcı oluyor. Ekran ve diğer bileşenlere de zarar verme ihtimali azalıyor. Telefon ağırlığının çoğunu oluşturan bir parçayı düzgün sabitlemek önemlidir.
Bu bandı bataryayı tekrar değiştirmek istediğimde nasıl sökeceğim aklım ona takılıyor.
Bataryayla beraber internette mevcut olan batarya bantlarından alırsan orjinali gibi olur. Çünkü orjinalini sökerken altındaki bant ucundan çekince çıkıyor.
Bunlar orjinali bandı gibi kolayca söküp çıkarılabiliyor mu?

Bu bandı bataryayı tekrar değiştirmek istediğimde nasıl sökeceğim aklım ona takılıyor.

Sökmeye başladığın tarafa doğru çekersen kolay çıkar. Aşağıdan sökmeye başladıysan aşağı doğru çek. Aksi yöne çekersen kopuyorlar.

Hamur yapıştırıcılardan da kullanabilirsin ama bant kadar ince olmaz.

Bant kullanmak istememenizdeki sebep nedir? Gereksiz bir adım olsa Apple zaten koymazdı içine. İşi kuralına göre yapınız, sonradan başınız ağırmasın. İyi forumlar.

Bant kullanmak istememenizdeki sebep nedir? Gereksiz bir adım olsa Apple zaten koymazdı içine. İşi kuralına göre yapınız, sonradan başınız ağırmasın. İyi forumlar.
O bantların ucu orjinaldeki gibi batarya üstünden kıvrılıyor mu onu bilmiyorum. Dediğim gibi bir sonraki içini açışımda o bandı sökerken zorluk çıkartmamalı.

Uyarı! Bu konu 7 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı