iPhone 7 için çok mu geç?

• Konuyu başlatan sayin
  • Başlangıç Tarihi
  • Mesaj 36
  • Görüntüleme 2.378

sayin

Hectopat
Arkadaşlar merhaba,

Uzun süredir üniversitede burslarımla para biriktiyordum. Artık o parayla telefon alma kararı aldım, öncelikle telefonla yapacaklarımı söyleyeyim. Genelde sosyal medyada takılıyorum ve aşırı derecede çevrimdışı müzik dinliyorum. Garageband gibi uygulamarla ilgileniyorum, oyun olarak arada belki CoD:Mobile ve PUBG oynarım. Aklımda iPhone 7 128GB ve iPhone 8 64GB modelleri var. Açıkçası telefona çok para harcamak istemiyorum, bu yüzden iP7 daha mantıklı geliyor hem daha fazla depolama alanı benim için çok iyi olur. Fakat iP7'nin ömrü biter mi bilemedim, yani ömrü biter dediğim 3-4 yıl sonra kullanılamaz bir hale gelir mi telefona? Çok geek bir insan değilim, güncelleme almadı telefonum diye tribe girmem, iOS14 gelirse yetinirim onunla. Aşırı bir yavaşlama olur mu telefonda? Yoksa üstüne koyup iPhone 8 mi almalıyım? Eğer iP7 alırsam pişman olur muyum?

Son düzenleyen: Moderatör:
iPhone 8 çok daha iyi olur. iPhone 7 bence biraz eskidi. Kötü değil, çıkışının üzerinden bayağı bir zaman geçti. Alınır ve kullanılır ama ne kadar yeni cihaz alırsanız, o kadar kar sizin için. Çevremde iPhone 4S cihazını bile yeni bırakanlar var. Sizin beklentinize de bağlı bir durum. Ne kadar yeni bir cihaz alırsanız, o kadar uzun ve güzel bir deneyim yaşarsınız.

Yanlış Bilgilendirme
Hala iş görür ama artik epey eskidi fiyati aşırı fazla maalesef Türkiye şartlarında. Rakibi S7 serisi 2000 TL civarina bulunuyorken ayni dönem çıkan Iphone 7 modelinin 3300 TL olmasi kabul edilebilir bir şey degil. Seni 3-4 yil götürür yine de. Iphone 8 ile arasinda 1100 TL fiyat farkı var.

Telefonlardaki yavaşlamanın en büyük sebebi pildir. Pil yüzdesi %75 olduğunda değiştirirseniz herhangi bir yavaşlama yaşamazsınız.
Uzaktan yakindan telefon yavaşlamasinin pille alakasi yok. Apple daha önceki senelerde bataryanin ömrünü uzatmak için kasıtlı olarak CPU hızını düşürüyordu ama bu bataryayi korumak içindi sadece. Batarya telefonun yavaşlamasına da etki etmez. Sadece telefonun işleyişine, kullanimina etki eder.

Kamerası için’de geç zaten telefon 6S çakması. Ya İ8 Plus alacaksınız. Yada xiaomi Mİ9 modellerine bakın. İphone kullanıcısıyım ama kameraları çok güzel.
iPhone 8 çok daha iyi olur. iPhone 7 bence biraz eskidi. Kötü değil, çıkışının üzerinden bayağı bir zaman geçti. Alınır ve kullanılır ama ne kadar yeni cihaz alırsanız, o kadar kar sizin için. Çevremde iPhone 4S cihazını bile yeni bırakanlar var. Sizin beklentinize de bağlı bir durum. Ne kadar yeni bir cihaz alırsanız, o kadar uzun ve güzel bir deneyim yaşarsınız.
Ben mesela 😀 4S’im orta tuş bozukluğu, ses açma kapama, kilit tuşu, arka kapağın vida alanı kırılması, batarya bozukluğu. Sorunlarından sonra artık bıraktım. Bardağı taşıran %30’da telefonun kapanması oldu.

Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı