iPhone 7 Plus Nasıl Şarj Edilmeli?

cesurdoganv

Hectopat
Daha fazla  
iPhone 7 Plus kullanıcısıyım. Batarya ömrünü en iyi şekilde korumak için telefonumu nasıl, % kaç ile şarj etmeliyim?

Son düzenleyen: Moderatör:
Ne kadar korursan koru pil performansı gün geçtikçe düşecek. 2 yıla kadar bir sorun yaşatmaz 3.yılda başlıyor sıkıntılar. Tabi 7 plus kullanıcısı değilim ama bu kadar kasmamalısın.

Pili %20'ni altına inmeden şarja takmaya çalış. Çünkü pil tamamen bitince batarya zarar görüyor diye biliyorum.

İlk i phone mu kullandığınız. Hergün şarja takman gerek her gün %22 de takabilecek misin :) iphone 5 ve 6 eskitmiş biri olarak hiç bunlara kafa yormamanı öneririm. Sana ne zaman uyuyorsa o zaman şarj et. Ayrıyetten batarya değiştirmek çok zahmetli birşey değil. 2-3 yıl sonra bataryan kullanmaz hale geldiğinde (öyle ya da böyle gelecek) kendin bile değiştirebilirsin.

İlk i phone mu kullandığınız. Hergün şarja takman gerek her gün %22 de takabilecek misin :) iphone 5 ve 6 eskitmiş biri olarak hiç bunlara kafa yormamanı öneririm. Sana ne zaman uyuyorsa o zaman şarj et. Ayrıyetten batarya değiştirmek çok zahmetli birşey değil. 2-3 yıl sonra bataryan kullanmaz hale geldiğinde (öyle ya da böyle gelecek) kendin bile değiştirebilirsin.
evet bundan önce general mobile modellerini kullandım. Ondan batarya konusunda çok sıkıntı çektim.

Pili %20'ni altına inmeden şarja takmaya çalış. Çünkü pil tamamen bitince batarya zarar görüyor diye biliyorum.
evet bende öyle duydum. İnşallah öyledir :)

Öncelikle orijinal adaptör ve kablo kullan, cihazın şarjını %20 seviyelerinin altına indirmeden tak ancak 20'ye düşmesin aman bozulur diye korkmana gerek yok, cihazı tam şarj olmadan çekme çünkü hücrelerin tam dolması gerekli, cihazı ya yüzde 75 seviyesini geçmeden şarjdan çek yada tamamen dolmasını bekle çünkü 75 civarına kadar dolan kısımlarda hücreler dibine kadar dolmaz ancak büyük bir bölümü şarj edilir bu yüzden hücrelerin tamamen dolmasını bekle yada cihaz tam doluma geçmeden şarjdan çek, cihazı şarj edilirken mecbur değilsen kullanma zorundaysan 3-5 dakikadan fazla kullanıp da bataryayı olumsuz etkileme, cihaz çok ısındıysa ekran parlaklığını kıs veya cihazın soğumasını bekle ki cihaz uzun dönemde sorun yaşamasın. Bunlar dışında dikkat etmen gereken bir şey yok. 3-4 haftada bir cihazın şarjını tamamen boşalt ve tam dolum yapılana kadar kurcalama bu olay bataryayı kalibre edecektir ve tüm hücrelerin boşalıp tekrar dolmasını ve tazelenmesini sağlayacaktır.

Hocam bu bataryalarda hafıza etkisi sorunu olmadığı için şarj tam dolmadan çekmek pek bir şey etkilemiyor diye biliyorum ama emin değilim

Uyarı! Bu konu 9 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı