iPhone 7 Plus şarjı çabuk bitiyor

dr1.6

Hectopat
Daha fazla  
Meslek
Öğrenci/ Müzisyen
İyi günler. Telefonu dün aldım 2. el olarak, alırken de bataryasını değiştirdim. Şu an pil sağlığı %100. dün eve ilk geldiğimde telefonu sıfırlayıp yeniden kurulum yaptığım için şarjı hızlı tükendi. Fakat gece tam şarj edip 04.00 gibi yattığımda şarjım 90 civarındaydı. Sabah 9-9.30 gibi uyandığımda şarjım %40-50 arasına kadar geriledi. Uyurken Wi-Fi, Bluetooth, konum falan her şeyi kapatmıştım. Normal mi bu yeni pil olduğu için falan yoksa pili değiştirttiğim adamla bir görüşmeli miyim? Telefon gayet temiz ve iyi çalışıyor fakat bu durum canımı sıktı biraz. Cevaplar için şimdiden teşekkürler

Pili orijinal mi aldınız o çok önemli eğer orijinal almadıysanız geçmiş olsun hocam.
Düzenleme: iPhone yeni telefon çıkardıkça eskilerde böyle bir sorun ile karşılaşılanıyor.

Telefonun pili büyük ihtimalle orjinal değil telefoncuyla konussanız bile yapılacak birşey yok aynısı 2,3 sene önce başıma geldi.

Orijinal olmayanlar daima %100 gosteriyor. Icinde bulundugunuz duruma gore bence pil orijinal degil.

Anakartla oynanmış ve cihaz uyku modunda fazla akım çekiyor olabilir. Hatta bu pilde sorun olma ihtimalinden daha muhtemeldir. Pil %100 yazıyor diyorsunuz, hadi o da yanıltıldı diyelim, en kalitesiz yan sanayi pilde bile 5 saatte uyku modunda yüzde 50 şarj gitme imkanı pek yok. Anakartla alakalı bir sorun yaşama ihtimaliniz yüksek. Lütfen telefonlardan çok iyi anlamıyorsanız 2. el siteleri üzerinden şahıslardan telefon almayın arkadaşlar. Dolandırılırsanız elinizde yasal bir dayanak da yok. Alıyorsanız kesinlikle satış sözleşmesi yapın.

Bir sürü sorun olabilir orijinal olmayan batarya için bile bu kadar şarj gitmesi normal değil bir sürü ihtimal var bana büyük ihtimalle anakart arızası gibi geliyor yine batarya değiştirebilirim derseniz Deji batarya alabilirsiniz onla da aynı şekilde gidiyorsa yapacak bir şey yok anakart değiştirmek çok tuzlu olur.

Genel de iyi bir telefoncu dan aldıysanız 3 gün içersinde memnun kalmazsanız iade gibi hizmet veriyolar, sansınızı bi deneyin

Cevaplar için teşekkürler herkese aldığım kişi tanıdık birisi zaten en kısa sürede görüşeceğim bu durum için.
Konuyu tekrardan güncelliyorum. Telefonu uzun bir süre şarjda bıraktıktan sonra bataryanın çabuk boşalma durumu bitti. Şuan normal kullanımımda şarjı 6-7 saat civarı gidiyor. Bu süreyi araştırdığımda bu cihaz için normal olduğunu gördüm. Eski bir cihaz olması ile İOS 14 ün şarjın çabuk bitmesinde payı büyük. Şuan kullandığım batarya orijinal bu bataryanın ömrü bittiğinde @Cristo20 'nun da dediği gibi deji bataryaları deneyebilirim. Cevaplar için teşekkürler herkese yeniden iyi günler.

Son düzenleme:
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…