iPhone 7 Plus'tan iPhone 13'e geçiş

A serisi telefon orta segment olarak satılıyor. Sırf bunun için S serisini kötü düşünmemelisiniz.

Hocam haklısınız, A serisi ve S kıyaslanamaz zaten. Ancak ben A52'ye iPhone 6'dan geçtim. Kesin söylüyorum ki 6'nın video performansı çok daha iyiydi. İki telefonda de görüntü sabitleme özelliği var. Ancak 6 çok daha eski bir model olmasına rağmen daha iyi çalışıyordu. S23 modelinde de böyle bir durumla karşılaşabilir miyiz?

@ByBiceps S serisi ile A serisinin biri eski nesil olmasına rağmen video performansı farkını şurada görebilirsiniz:
Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

4.30 dakikadan sonraki 1-2 dakikayı izleseniz bile fazlasıyla yeter.
Cihazların arasında A serisi lehine 3 yıl olduğunu söylemem gerek. Ve A54 guncelde en iyi A serisi.

@ByBiceps s serisi ile a serisinin biri eski nesil olmasına rağmen video performansı farkını şurada görebilirsiniz:
Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

4.30 dakikadan sonraki 1-2 dakikayı izleseniz bile fazlasıyla yeter.
Cihazların arasında a serisi lehine 3 yıl olduğunu söylemem gerek. Ve A54 guncelde en iyi a serisi.

Bilmeyen varsa bunun sebebi S serilerinde Samsung'un daha iyi bir sensör kullanmasıdır.

Bilmeyen varsa bunun sebebi S serilerinde Samsung'un daha iyi bir sensör kullanmasıdır.
A54 hariç doğru ama A54'te IMX766 var. Realme GT 2 Pro, Huawei Mate X3, Xiaomi 12 gibi amiral gemisi cihazların kamera sensörü.
Ve kiyasladigimiz IMX555'ten daha büyük bir sensör.
İşin bir kısmı işlemciye düşüyor. Exynos 1380 ISP tarafında yeterince kısılmış bir SoC. 4K 60FPS cekim desteği dahi yok. Muhtemelen video işlemesi de 778G ve 7 Gen 1 gibi rakiplere nazaran zayıf kalıyor.

A54 hariç doğru ama A54'te IMX766 var. Realme GT 2 Pro, Huawei Mate X3, Xiaomi 12 gibi amiral gemisi cihazların kamera sensörü.
Ve kiyasladigimiz ımx555'ten daha büyük bir sensör.
İşin bir kısmı işlemciye düşüyor. Exynos 1380 ISP tarafında yeterince kısılmış bir SoC. 4K 60FPS cekim desteği dahi yok. Muhtemelen video işlemesi de 778g ve 7 gen 1 gibi rakiplere nazaran zayıf kalıyor.

Tamam işte ama S20 FE kamera paketi olarak daha iyi bir cihaz.

S23 Ultra'ya baktım, kamerasını çok övüyorlar ancak mağaza ortamında anlamak pek kolay değil. Malum doğal ışık olmadığı için anlaşılmıyor. Bundan 2 sene önce OIS ve EIS'e güvenerek A52 aldım, stabilizasyonu, videodaki kareleri birleştirmesi hiç hoşuma gitmedi. S23 Ultra'yı da düşünmüyor değilim.
Kaliteli ve uzun yıllar kullanabileceğiniz Samsung istiyorsanız S serisi dışına bakmayın bile.

Herkese selam.
Ekim ayı başlarında 7 Plus telefonum kendi kendine kapanıp açılmaya başlamıştı, hatta bir ara 1 saat boyunca devamlı kapanıp açıldı.
En sonunda daha fazla dayanamayıp tamamen kapandı ve daha hiç açılmadı.
Telefoncuya götürdüm, bataryanın değiştiğini ama hiçbir tepkinin olmadığını, sonrasında daha yetkili bir yere gönderdiklerini ve anakartta bir işlem yapılması gerektiğini söylediler.
Ben de telefon değiştirme düşüncesinde olduğum için masraf yapmak istemedim.

Sonuç olarak; şu an bir telefon alma düşüncesindeyim ve F/P olarak iPhone 13 bana çok mantıklı geliyor. Bir yakınım 13 kullanıyordu bir memnuniyetsizliğini görmedim.
iPhone 13 sizce teknolojisi ile, işlemcisi ile, kamerası ile ortalama kaç sene götürür?
IPhone'ye alıştım ve beğeniyorum. Ancak şu zamana kadar genellikle hep 2. el telefonlar kullandığım için bu aldığım telefonun beni pişman etmesini istemem, işe girdim ve ilk maaşlarımla telefon alacağım için biraz heyecanlıyım :) fikirlerinizi bekliyorum, teşekkürler.
iPhone 13 işinizi en az 3-4 yıl görecektir iPhone 11 bile 2019 yılında piyasaya sürüldü halen alanlar var (aslında alınmaz ama yine de satılıyor). 2 senede bir de pil ömrü düştüğünde serviste değişmeniz gerek.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı