iPhone 7 Sıvı Teması

furkanaksuu9597

Hectopat
Daha fazla  
Sistem Özellikleri
HP PAVİLİON GAMİNG NOTEBOOK 15 DK 0005NT İNTEL CORE i5 9300H İNTEL GRAPHİCS 630 NVİDİA GEFORCE GTX 1650 EKRAN KARTI BELLEĞİ 4 GB İŞLETİM SİSTEMİ WİNDOWS 11 PRO 64 BİT SÜRÜM 25H2
Meslek
İşsiz Boşta Çalışmıyor
Herkese merhaba arkadaşlar ben furkan aksu yaklaşık olarak 1 yıldır iPhone 7 cihaz kullanıcısıyım sahibiyim. 9 Haziran salı günü cihazım sıvı temasına maruz kaldı. Neredeyse 2 haftadır telefonum yok, telefonsuzum. Herhangi bir iPhone sıvı teması alsa bile tekrar yeniden kullanılabilme yaptırabilme durumu olabilir mi? Bu konum hakkında yorumlarınızı bekliyorum

Son düzenleyen: Moderatör:
Herkese merhaba arkadaşlar ben furkan aksu yaklaşık olarak 1 yıldır iPhone 7 cihaz kullanıcısıyım sahibiyim. 9 Haziran salı günü cihazım sıvı temasına maruz kaldı. Neredeyse 2 haftadır telefonum yok, telefonsuzum. Herhangi bir iPhone sıvı teması alsa bile tekrar yeniden kullanılabilme yaptırabilme durumu olabilir mi? Bu konum hakkında yorumlarınızı bekliyorum
Garanti dışı kalabilir diye biliyorum ancak pirince yatırırsanız çalışma ihtimali vardır.

iPhone 7 ve sonrası modeller sıvı temasına karşı ıp66 sertifikasına sahiptir. Gönül rahatlığı ile suya sokulabilirler. Cihazınızın kasasında ve camında deformasyon yoksa ve buna rağmen içerisine su girdiyse telefonu garantisi ile değiştirebilirsiniz. Eğer kasada bir deformasyon varsa değiştirmeniz mümkün olmayabilir. Onarım ile telefonunuz eski haline gelecektir.

O sertifikalar inanın bir işe yaramıyor. Onlar sadece size güven vermek, cihazın belirli testlerden geçtiğini belirtmek için var. Yaptıkları işin arkasında durmuyorlar, ne yazık ki yaşadığınız durum kullanıcı hatasına girecektir. Aynı durumdan ben de mağdur oldum, geçmiş olsun. Tamir ettirebilirsiniz tabi ama yerinizde olsam o telefonla daha fazla uğraşmazdım. Kalanını elden çıkartıp yeni bir telefon almanız daha iyi olur, uğraştığınıza değmez o telefon için.

O sertifikalar inanın bir işe yaramıyor. Onlar sadece size güven vermek, cihazın belirli testlerden geçtiğini belirtmek için var. Yaptıkları işin arkasında durmuyorlar, ne yazık ki yaşadığınız durum kullanıcı hatasına girecektir. Aynı durumdan ben de mağdur oldum, geçmiş olsun. Tamir ettirebilirsiniz tabi ama yerinizde olsam o telefonla daha fazla uğraşmazdım. Kalanını elden çıkartıp yeni bir telefon almanız daha iyi olur, uğraştığınıza değmez o telefon için.
Sertifikası olduğu için zaten kullanıcı hatası deyip geçemiyorlar. Sertifikasız olsa ve su geçirse kullanıcı hatası derler. Sertifikası var ve su geçiriyor. Firmaya tazminat davası bile açılır.

Sertifikası olduğu için zaten kullanıcı hatası deyip geçemiyorlar. Sertifikasız olsa ve su geçirse kullanıcı hatası derler. Sertifikası var ve su geçiriyor. Firmaya tazminat davası bile açılır.
Valla hocam bildiğim kadarıyla S7 Edge'de de bir tür sertifika vardı ama garantiye falan girmedi. Daha önce yazılanları yazmayayım şimdi.

Sertifikası olduğu için zaten kullanıcı hatası deyip geçemiyorlar.
Firmalar onun üçkağıdını buldu bile. "Suya dayanıklı" dedik, "Su geçirmez, garantilidir" demedik diyorlar. Yani sıvı temaslı cihaz istediği kadar sertifikaya sahip olsun. Yine de kullanıcı hatası sayılır.

Soruya dönersek, evet yaptırılabilir. Servise verirseniz sizden ücret talep edecekler. Telefonculardan fiyat alın. Teknik servisle arasında çok fark yoksa servise yaptırın. Uçurum gibi fark varsa da işinin ehli bir telefoncuya teslim ettiğinizden emin olmalısınız.

Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni mesajlar

Geri
Yukarı