iPhone 7 telefonda yoğun sıvı temasından dolayı onarım yapılamadı

Arkadaşlar öncelikle iyi akşamlar dilerim. Ben bir firmadan iPhone 7 Plus aldım yenilenmiş bu cihaz saniyelik suya düştü geri çıkardığım da ise açılmadı. Garantiye yolladım yoğun sıvı temastan dolayı onarım yapılmamış ayrıntısını söylemediler arızanın hakkında yoğun sıvı teması almış bir telefon başka bir firmada yapılma ihtimali var mıdır yoğun sıvı teması işlemcinin bozulduğuna mı deyimlemek istiyorlar?
Bazı teknisyenler cihazı açıp baktığı zaman ya bundan iflah olmaz yaparız müşterinin de parasını alırız ama misal veriyorum belki 1 ay sonra belki 5 gün sonra belki 6 ay sonra başka bir sebeple (ama bunun yol açacağı bir sebeple) geri gelir sonra bir ton uğraşırız kafasında olabiliyorlar. Aslında bu doğru bir şey. Teknisyenin kendi işine olan saygısıdır aslında. Kimi teknisyen de durumla pek ilgilenmez yapar cihazı alır müşterinin parasını bakar yoluna. Cihazı açıp görmediğimiz için gerçekten yapamadı mı yoksa dediğim gibi düşündü mü bilmiyorum. Bazen sıvı temaslı cihazlarda o kadar çok kısa devre oluşuyor ki bunları toparlamak mümkün olmuyor.

Bazı teknisyenler cihazı açıp baktığı zaman ya bundan iflah olmaz yaparız müşterinin de parasını alırız ama misal veriyorum belki 1 ay sonra belki 5 gün sonra belki 6 ay sonra başka bir sebeple (ama bunun yol açacağı bir sebeple) geri gelir sonra bir ton uğraşırız kafasında olabiliyorlar. Aslında bu doğru bir şey. Teknisyenin kendi işine olan saygısıdır aslında. Kimi teknisyen de durumla pek ilgilenmez yapar cihazı alır müşterinin parasını bakar yoluna. Cihazı açıp görmediğimiz için gerçekten yapamadı mı yoksa dediğim gibi düşündü mü bilmiyorum. Bazen sıvı temaslı cihazlarda o kadar çok kısa devre oluşuyor ki bunları toparlamak mümkün olmuyor.
Hocam zaten bu duruma karşı yapan teknisyen biz dahil sıvı temaslı cihazın hiç birşeyine garanti vermez. Ama haklısınız.

Hocam zaten bu duruma karşı yapan teknisyen biz dahil sıvı temaslı cihazın hiç birşeyine garanti vermez. Ama haklısınız.
Kesinlikle öyle. Yani şöyle düşünmesi gerekiyor insanların da, bu cihaz fabrikasyon hiçbir arızası yoktu ve bozuldu. Ama bir teknisyen yani bir insan bunu bir şekilde tamir etti bu neden bozuluyor diye düşünüyor. Abicim bunun fabrikasyonu bozulmuş, en iyi ustaya versen de bu yine tekrar edebilir. Ancak burada önemli kısım teknisyenin kendi işine saygısı yani müşterisini düzgün şekilde bilgilendirmesi. Biz sırf bu yüzden müşterinin aklında herhangi bir soru işareti kalmaması maksatlı olarak detaylı olarak bilgilendiriyoruz ve eğer vaktin varsa (çok uzun sürmeyecek işlerde özellikle değişimlerde) buyrun oturun tamir süresince izleyin ve aklınıza takılan bir soru varsa sorun diyoruz. Tabi bunu herkes yapmak zorunda değil ancak yaptığı ve ilk öngürüsünü müşteriye düzgünce aktarmalı diye düşünüyorum.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı