iPhone 8+ Kısa Sürede Pil Sağlığı Düştü

Phantom334

Megapat
Yer
İstanbul
Daha fazla  
Meslek
Oto Tamirci
10 günlük cihazımın bugun pil durumunun %99'a düştüğünü fark ettim. Cocout Battery ile kontrol ettiğim toplam 7 kere şarj edip %99'a düştüğünü görüyorum. Ayrıca telefonu komple kapatıp açtığımda Apple logosu görünürken üstte veya altta belirgin bir yeşil pikseller çıkıyor sonra kayboluyor. Yazılımsal mı bilemedim. Telefonu servise vermeyi düşünüyorum, bu kadar şanssız da olduğumu tahmin etmezdim elektronik işinde, üzüldüm. Sizce neden olmuş olabilir?

Ekran Resmi 2019-01-28 12.29.15.png
IMG_0081.PNG

Şarjdayken 100 olduktan sonra yine de takılı halde telefonu kullanırsanız kısa sürede teşefonun bataryasını öldürüyor. Aynısı bende de oldu. Sizin durum nasıl bilmem ama bir kez yaptım, şarjım 100 olduğu halde şarjdan çıkarmadan 1-2 saat kullandım 1 hafta içinde pil ömrüm azaldı.

Şarjdayken 100 olduktan sonra yine de takılı halde telefonu kullanırsanız kısa sürede teşefonun bataryasını öldürüyor. Aynısı bende de oldu. Sizin durum nasıl bilmem ama bir kez yaptım, şarjım 100 olduğu halde şarjdan çıkarmadan 1-2 saat kullandım 1 hafta içinde pil ömrüm azaldı.
Hayır şarjda kullanmıyorum telefonu ki kullansam bile 7 kere sarj edilen bir bataryanın %1lik kısmını tüketmesi çok saçma.

Bunu anlamak için üzerinden bir kaç ay geçmesi gerek , pil döngüsü sayısı 60 civarındayken %97 96 civarında olacaktır eğer daha aşağısına düşüyorsa servise gönderebilirsiniz ama bence bir sıkıntı var demek için çok erken.

Bataryanızı çabuk öldürecek bazı şeyler.
- Günde 1 den fazla şarj etmek.
- Şarj tam dolmadan çekmek , kullanmak ve sonra tekrar takmak.
-Cihazı şarj olduğu esnada yorucu olacak şekilde kullanmak yani oyun vb.

Bu tarz şeyler yapıyorsanız pil sağlığı tabiki daha çabuk düşecektir.

Söylediğiniz hiç bir sebepten kaynaklanmıyor. Söyledikleriniz uzun süreli kullanımlar için geçerli bir durum. Telefon üretildikten sonra o telefon çok uzun yıllar kalsa sonra açsanız kutusunu pili ölmüş olabiliyor. Lityum-iyon piller zaten bir süre sonra tükenen piller. Üretimden sonra hemen kullanılmadığı için pilin bir kısmı tükenmiş bu durum normal bir durumdur. Fakat günlük kullanımda etkileyeceğini sanmıyorum. Eğer düşüş devam ederse veya sizin aklınızda soru işareti varsa teknik servise götürebilirsiniz. Eğer bir sorun varsa zaten garantisi olduğu için ücretsiz bir şekilde değişeceklerdir. Bende aynı durumu iPhone7 için yaşadım fakat götürmek istemedim, günlük kullanımda pek rahatsız etmiyor. Telefonsuz kalmamak için götürmedim. Siz götürmek istiyorsanız götürebilirsiniz.

Uyarı! Bu konu 7 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı