iPhone 8 vs iPhone SE

Merhaba.
Yeni bir telefon arayışına girdim. iPhone 8 128 GB yaklaşık olarak 4999 TL şu anda ve iPhone SE 128 GB 5749 TL. Sizce hangisi almalıyım? 4-5 yıl kullanmak istiyorum en azından üniversite hayatım bitine kadar(1. sınıfım). Beklersem iPhone SE geldikten sonra 8'in fiyatlarında bir düşüş olur mu? Düşerse sizce ne kadar düşer? Bir de SE ne zaman giriş yapar Türkiye'ye? Teşekkürler.

Son düzenleyen: Moderatör:
İphonelarda eski modelleri yavaşlatma konusu ne kadar doğru bilmiyorum ama 1000 liraya yakın farkı ödemeye değmez bence 8 alın
Youtube dan hız karşılaştırmalarına baktım se saniselerle önde uygulama açma konusunda. Kamera tarafında baya iyileştirmeler ve se tarafından bakınca ve de birisi a11 birisi a13 çip kullanıyor bu da demek ki 2 yıl daha fazla güncelleme alacak se. Bilemiyorum... :)

Youtube dan hız karşılaştırmalarına baktım se saniselerle önde uygulama açma konusunda. Kamera tarafında baya iyileştirmeler ve se tarafından bakınca ve de birisi a11 birisi a13 çip kullanıyor bu da demek ki 2 yıl daha fazla güncelleme alacak se. Bilemiyorum... :)
bi arkadaşım uzun zamandır 6 plus kullanıyo her hangi bi yavaşlama söz konusu değil bence 4-5 yıl idare edebilcek telefonlar ikiside ama bütçede sıkıntı yok diyosan se de alabilirsin tabiki

Şu an için gözle görülür ciddi anlamda fark olmasa dahi ilerleyen zamanlarda bu farkı hissedeceğinizi düşünüyorum ki zaten siz de 4-5 yıl kullanmaktan bahsediyorsunuz. İmkanınız el veriyorsa XR öneririm 5700 TL'ye kadar bulunabiliyor sıfırı. Yok ben küçük ekran isterim diyorsanız o zaman da SE modelini tavsiye ederim ancak pahalı bulursanız 8'in de yeterli olacağını düşünüyorum. Burada XR'ı tavsiye etme sebebim SE modeli ile fiyatlarının aynı seviyede olmasıdır. Seçenek olarak düşünebilirsiniz.

Şu an için gözle görülür ciddi anlamda fark olmasa dahi ilerleyen zamanlarda bu farkı hissedeceğinizi düşünüyorum ki zaten siz de 4-5 yıl kullanmaktan bahsediyorsunuz. İmkanınız el veriyorsa XR öneririm 5700 TL'ye kadar bulunabiliyor sıfırı. Yok ben küçük ekran isterim diyorsanız o zaman da SE modelini tavsiye ederim ancak pahalı bulursanız 8'in de yeterli olacağını düşünüyorum. Burada XR'ı tavsiye etme sebebim SE modeli ile fiyatlarının aynı seviyede olmasıdır. Seçenek olarak düşünebilirsiniz.
XR'ı da düşündüm fakat se beni daha çok cezbetti kamerası bir tık daha önde hem küçük hem de fiyat olarak 128 GB model seçtiğimde fiyat artıyor XR da. İlerleyen zamanlarda SE gelince eğer 8 in fiyatı 3500 civarına gelirse 8 e yönelebilirim ama bakalım :)
SE mantıklı bence, daha çok güncelleme alması ve güncel işlemciye değer aradaki fark.
Ben de öyle düşünüyorum az önce diğer mesajda yazdığım gibi eğer SE gelince 8 3500 bandına düşerse 128 GB 8 e yönelebilirim arada 2200 tl lik bir fark oluşuyor çünkü...

Ben de öyle düşünüyorum az önce diğer mesajda yazdığım gibi eğer SE gelince 8 3500 bandına düşerse 128 GB 8 e yönelebilirim arada 2200 tl lik bir fark oluşuyor çünkü...

Olumsuz olmak istemem fakat 8'in fiyatının bu kadar gerileyeceğini düşünmüyorum. 7'nin dahi fiyatı hala 3 bin liraların üstünde.

Olumsuz olmak istemem fakat 8'in fiyatının bu kadar gerileyeceğini düşünmüyorum. 7'nin dahi fiyatı hala 3 bin liraların üstünde.
Yok yok hayır olumsuzluk değil. Haklısın aslında 4-5 yıl kullanmak istiyorsam son sürümü almam çok daha mantıklı olacaktır. Zaten dediğin gibi de fiyatlar oynasa oynasa 500 tl oynar galiba. Umarım temmuza kalmaz gelişi.

Bence işlemci farkı ile net şekilde se alınmalı farka değecektir. Appleda şu anda model sayısı da epey arttığı için şu kadar daha ekle şu şu kadar daha ekle şu durumu var 5 bin 6 bin bandında tam bir kaos :D ekonomik olarak sıkıntı yaratmyacaksa farka değecek se diyorum ben.

Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı