iPhone 8 WiFi Kesilme Sorunu

cglr

Kilopat
Katılım
22 Ekim 2017
Mesajlar
100
Daha fazla  
Cinsiyet
Erkek
Merhaba arkadaşlar, iPhone 8 kullanıyorum ve internette yaptığım araştırmalarda birçok iPhone kullanıcısında bu sorunu gördüm. Sorun şu ki, WiFi açıkken telefonu kilitlediğinizde ve modemden biraz uzaklaştığınızda telefon otomatik olarak WiFi'yi kesiyor. Bu konuyla ilgili internette sunulan birtakım çözüm önerileri var, bunları uyguladım aslında sorun çözüldü gibi ama yine de arada nadiren de olsa aynı sorun tekrarlayabiliyor. Bu konuda daha kesin ve net çözüm bulan birisi var mı? Bu arada internette sunulan ve uyguladığım çözüm yöntemi şunlar; Önce ayarlardan hücresel kısmının en altında WiFi yardımı var onu kapattım, ardından ağ ayarlarını sıfırladım ve daha sonra da modeme girip güvenlik ve şifreleme türünü WPA2 PSK ve AES şeklinde değiştirdim.
 
Son düzenleyen: Moderatör:
Servisle iletişime geçmeden önce sonuç alınmış veya alınabilecek tüm çözüm yöntemlerini denemek istiyorum açıkçası daha sonra servisle iletişime geçeyim diyorum.
 
Bu bir sorun değil , güç ve kota tasarrufu. iPhone arkaplanda ya da ön planda interneti kullanmadığı zaman hem şarj hem de kotayı korumak için bağlantıyı keser. Siz telefonu elinize aldıktan ve açtıktan biraz sonra otomatik bağlanır. Arka planda uygulamaları yenile kısmını kapatmışsanız açıp tekrar deneyin. Ancak bu şarjınızın daha az dayanmasına neden olabilir.
 
Bu bilgiyi aslında birçok yerde okumuştum; fakat sorun şu ki bunu sadece kablosuz ağda yapıyor. Yani hücreselde iken böyle bir problem yok. Sadece kablosuzdayken yapıyor. O yüzden bunun bi sorun mu yoksa apple ın yazılımsal olarak bir tercihi mi olduğunu kestiremiyorum. Bu arada dediğiniz o ayar da açık bende
 
Bu bilgiyi aslında birçok yerde okumuştum; fakat sorun şu ki bunu sadece kablosuz ağda yapıyor. Yani hücreselde iken böyle bir problem yok. Sadece kablosuzdayken yapıyor. O yüzden bunun bi sorun mu yoksa apple ın yazılımsal olarak bir tercihi mi olduğunu kestiremiyorum. Bu arada dediğiniz o ayar da açık bende
iPhone 5’ten bu yana kullanıyorum Apple ürünlerini. Bunu bi şeyi ifade etmek için söylemiyorum. İçiniz rahat olsun diye söylemek istedim yanlış anlamayın ne olur. iOS 7 den beri her OS’u biliyorum. Hepsinde durum aynı. Şuan 6S kullanıyorum , iPhone 8 Plus da var. Aynı şey onlarda da var.
 
Yok estağfurullah üstad niye yanlış anlayayım :) O zaman durum bundan ibaretse en azından bi geri bildirimde bulunayım; çünkü bu durumun yanlış bir anlayış olduğunu düşünüyorum. Sonuçta kablosuz ağı kesiyor e haliyle de bildirimler gelmiyor. Batarya performansı açısından böyle bir uygulama söz konusuysa bile en azından seçenek getirilmeliydi diye düşünüyorum.
Ama şunu da belirtmek gerek: modemle alakalı bir durum da olabilir; çünkü internette bu durumu araştırdığımda çoğu apple kullanıcısı “bazı modemlerde yapıyo bazılarında yapmıyor” da yazmış. Zaten farklı bir modemde deneme imkanım olmadı bir türlü, bi deneyebilsem en azından bir fikir sahibi de olabileceğim ki zaten deneme fırsatı yakalasam buraya da yazarım fikrimi en azından insanlara sunabileceğimiz bi done daha olur.
 
Uyarı! Bu konu 7 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Yeni konular

Geri
Yukarı