iPhone hevesi boşa mı?

Peki ne hocam A15 Bionic 6 GB RAM 120 Hz yetersiz mi sizce.

Bakın yetersizlikle alakalı değil tabii ki kötü donanımı yok ama fiyatına oranla artık tercih edilecek bir telefon değil. Herkes Apple'ın bilinçli eskitme yaptığını biliyor. 3 nesil eskimiş bir telefon isterse 20 yıl güncelleme alsın o cihaz yavaşlatılacak. Arkadaş çok daha güncel ve güzel bir telefon kullanıyorken neden model düşürsün sırf iOS diye? Direkt alacak olsa anlarım ekosistemdir vs sebepler olabilir de sırf heves için düşük modele geçmek mantıksız. Sırf üst model almanız için iPhone 16 ya bile 60Hz ekran koyan Apple 13 Pro'yu uzun yıllar kullanmanız için yaptırım yapmadan bekler mi sanıyorsunuz?
 
%100 katılıyorum.
 
Ben ne Android fanıyım ne Apple düşmanıyım tamamen mantığıma göre konuşuyorum. Artık en dandik 6000TL'lik Android telefonlarda bile 90Hz altında ekran yokken 40-50klık IPhone'lar 60Hz geliyor bir sürü kısıtlamalı ve stabilite ve güvenlik dışında bir artısı olmayan bir işletim sistemini sırf güzel diye almak mantıklı değil.
 

Hocam S22 kulllanan bir arkadaşım var maalesef Ki3 yıl sonra telefonunu sattı ısınma ve kasma sorunu yüzündenden S24 Plus kullanan arkadaşlarımız 3 yıl sonra yavaşlamayacağını garantisi var mı aynı şeyi Samsung da yapıyor yani.


Ve Samsung'un daha hızlı planlı eskitme yaptığının düşüncesindeyim.
 
Aslında soru ucu açık bir soru. Eğer iPhone sırf daha iyi olduğu düşünüldüğü için alınıyorsa boş bir heves çünkü Android Apple'ı geçeli çok oldu. Ama iOS arayüzüne alışıldığı için ya da sevildiği için geçiliyorsa buna kimse karışamaz. Zevkler ve renkler tartışılmaz sonuçta.
 

Apple bilinçli eskitmeden dolayı ceza almış tescilli bir firma. Ben S22 alınır da demedim ayrıca bir sürü etkene bakmak gerek. Alınır-alınmaz muhabbeti duruma zamana yere göre değişkenlik gösterebilir. Arkadaş S24+ kullanırken S22 almasını da önermem tabii ki. Benim de S22 kullanan arkadaşım var gayet de memnun mesela. Eski Exynos işlemcilerde ısınma problemleri vardı ama artık çözüldü. Tekrar söylüyorum 13 Pro kötü bir telefon değil ama arkadaşın durumunda alması için hiçbir neden göremiyorum. Samsung amiral gemisi cihazları da uzun yıllar gidiyor gayet de. Daha önce hiç amiral gemisi bir Android kullanmadıysanız anlamanız biraz zor. 3 yıl sonra yavaşlamaz yani merak etmeyin 5000TL'lik Android'le amiral gemisi Android aynı kefede değil.

 

Bak buna katılıyorum tabii ki çok da gerek yok ama adamın içinde bir heves kalmış 13 Pro ile bu hevesi alabileceğini düşünyorum S24 + kullanıyor ama içi rahat değil.
 
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…