İphone için JPEG vs HEIF

erennylmzrr

Centipat
Daha fazla  
IPhone'da fotoğraf video çekerken hangisini öneriyorsunuz, hangisi daha kaliteli? Her yerde heif daha iyi deniliyor ama JPEG daha iyi diyen insan sayısı da çok ama çok fazla ne yapmam gerekiyor?

Son düzenleyen: Moderatör:
JPEG hafif ve ortalama kalitede, heif kendine göre küçük ama PNG veya JPEG yapıldığında bazen 90 MB'a kadar çıkabiliyor, bazı uygulamalar heif fotoğraf türünü desteklemiyor, ama benim tercihim heif oluyor.

Tamamen sizin tercihiniz, çok fotoğraf çekiyorsanız ve depolama derdiniz varsa JPEG daha iyi olur ancak isterse çok yer kaplasın, kaliteli olduktan sonra sorun yok diyorsanız

Tamamen sizin tercihiniz, çok fotoğraf çekiyorsanız ve depolama derdiniz varsa JPEG daha iyi olur ancak isterse çok yer kaplasın, kaliteli olduktan sonra sorun yok diyorsanız heif.

Ama her yer bunun tam tersini diyor az yer kaplaması için heif kullanın diyorlar bu çok kafamı karıştırdı o yüzden kararsız kalmıştım

Ama her yer bunun tam tersini diyor az yer kaplaması için heif kullanın diyorlar bu çok kafamı karıştırdı o yüzden kararsız kalmıştım

Heif fotoğraf kalitesini tamamen korurken JPEG özel bir ölçekleme ile boyut düşürür, heif dediğim gibi kendince az yer kaplar ama heif fotoğrafı PNG veya JPEG yaparsanız boyutu 50-60 MB'a kadar çıkar.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı