iPhone iOS Güncellemesi Nasıl Gerçekleşiyor?

hakan imat

Hectopat
Daha fazla  
Merhaba arkadaşlar. Önümüzdeki ay iPhone 6 alıcam, fakat aklımda soru işaretleri var. Meslea telefonumuz iOS 8, 1 GB yer kapladığını varsayalım. iOS 9 güncellemesi geldi, iOS 9'a güncellerken iOS 8'i silip 1GB'lik yer açıp, o açılan yere mi yüklüyor iOS 9'u? Yoksa direkt üzerine mi yüklüyor? Üzerine yüklüyor ise 16 GB bana yetmez. 64 GB'lik modelini almak zorunda kalırım. Yardımcı olur musunuz ? @Recep Baltaş @Ali Güngör

Genelde her güncelleme için 5 GB'den fazla yere ihtiyaç duyuyor iPhone'lar. Bu boyut ana sürümler için geçerli. iOS 9 ile birlikte Apple yeterli yer yok ise yer açana kadar telefondaki uygulamaları kaldırıyor, işletim sistemi yüklendikten sonra marketten tekrar indiriyor. Ancak hayalci olmayalım. 16 GB artık yeterli bir rakam değil. Android cihazların çoğunda hafıza kartı ile genişletildiği için hala alınabilir ama iPhonalarda kesinikle alınmamalı.

16GB asla tavsiye etmem üzerine yüklesin veya silsin yüklesin 8.3 ten sonraki güncellemeler telefonu kastırır heleki işletim sistemi 8-9 GB'lik bir alan kaplıyor bu yüzden 16GB yetersiz.

Gelecek ay alacaksanız yeni telefonun çıkacağını unutmayın ona göre alın, sorunuza gelecek olursak 16GB yetmeyecektir çünkü iPhone iOS7'den bu yana çok fazla alan kullanmaya başladı. Bence en iyi seçim 64GB olursa daha iyi olur.

Ne için kullanıcığına bağlı bence 16 gb bana yeterli oluyor fotoğraf video vb. bilgisayarımda tutuyorum sık sık aktarıyorum uygulamaları da ayda bir kere sil yükle yapıp verilerini siliyorum kullanmadığım uygulamaları yüklemiyorum bitirdiğim oyunları telefonumda tutmak yerine silmeyi tercih ediyorum şuanda telefonumda 8 gb den fazla alan var bana yetiyor.

Uyarı! Bu konu 11 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı