iPhone kullanan kişilerin sorunları

Babam Iphone 6s Plus'ı çıktığı gün aldı ve hala herhangi bi sorunla karşılaşmadık. Ama 4 yıl önce çıkmış telefonu almak çok mantıklı değil gibi geliyor bana. Eğer bütçenizi arttırma şansınız varsa o yıl çıkmış Iphone'ları almak daha mantıklıdır eğer Iphone kullanmak istiyorsanız.

Babam Iphone 6s Plus'ı çıktığı gün aldı ve hala herhangi bi sorunla karşılaşmadık. Ama 4 yıl önce çıkmış telefonu almak çok mantıklı değil gibi geliyor bana. Eğer bütçenizi arttırma şansınız varsa o yıl çıkmış Iphone'ları almak daha mantıklıdır eğer Iphone kullanmak istiyorsanız.
benimde babamda iphone 5 vardı baya uzun zaman kullandı kamerasında yada kendisinde bi kasıntı falan yaşamadı. Ama benim kuzen nasıl bulduysa telefonu alıp yere fırlatmış tuzla buz oldu telefon. hafızası dışında bi sorun yaşamadık ondan da heveslendim ama yeni telefonları onlardan daha dayanıksız diyorlar
benimde babamda iphone 5 vardı baya uzun zaman kullandı kamerasında yada kendisinde bi kasıntı falan yaşamadı. Ama benim kuzen nasıl bulduysa telefonu alıp yere fırlatmış tuzla buz oldu telefon. hafızası dışında bi sorun yaşamadık ondan da heveslendim ama yeni telefonları onlardan daha dayanıksız diyorlar

Açılın 3GS zamanından beri İPhone kullanan birisi geldi. Ben ilk İPhone deneyimimi 3GS ile yaşadım. O günden beridir de hiç şaşmam İPhone'dan. O dönemler İPhone'dan iyi telefon yoktu. Android daha emekleme aşamasındaydı. Symbian zaten dokunmatik cihazlarla sağlıklı çalışmıyordu. Windows Mobile çöpün önde gideniydi.

İPhone bana kalırsa her zaman işletim sistemi sayesinde öne çıkan bir cihaz. Android gibi zibilyon tane cihazda olmaması onun hem ömrünü artırıyor hem de güncelleme almasını sıklaştırıyor. Tam 7 sene önce çıkan 5S'e hâlâ güvenlik güncellemesi gönderiyorlar. En son güncelleme 9 Kasım'da çıktı. Kendisi ile aynı dönemde çıkan Galaxy S4 ise Android 5.0'da kaldı.

Apple ömürlük telefonlar üretir. Bugün alacağın üst segment bir Android cihaz 2-3 sene sonra güncellemelerden mahrum kalacak. Custom Rom atmayı bilmiyorsan da kalacaksın eski sürümde. İPhone ile şu an rekabet edecek tek firma Oneplus arkadaşlar. Hem arayüz hem güncelleme desteği olarak Xiaomi, Samsung, Huawei gibi firmalara tur bindirir. İPhone kalitesi sunan tek Android üreticisi.

İPhone son yıllardır inovasyondan çok pazarlama yapsa da kaliteli cihazlar üretmeye devam ediyor. Batarya muhabbeti İPhone XS ile bitti. XS çıktıktan sonra yeni model cihazlarda batarya anlamında en sonunda bir ilerleme kaydettiler. Kapasiteler çok artmasa da işlemcinin nanometre değerinin düşmesi ve yazılımla birlikte pil süreleri arttı.

Benim 3GS'ten bu yana şikayet ettiğim tek nokta planlı yavaşlatma oldu. Aslında bu planlı yavaşlatma olayı da İOS 7 ile başladı. Steve Jobs zamanında cihaz yavaşlamazdı. Steve Jobs kötü bir yazılımı asla piyasaya sürmek istemediğinden hep en kaliteli haline gelene kadar beklerdi. Ama Steve Jobs'ın ölümüyle birlikte işler değişti. İOS 7 çok kötü bir yazılımdı mesela. İPhone 4 ve 4S'lerde hiç sağlıklı çalışmıyordu. Çünkü aceleye geldi. 5S için yazıldığından eski cihazlara çok önem verilmedi. O günden beridir de hep yeni modeller için kaliteli yazıyorlar İOS'u. Yazılım kalitesi iyice düşüyor eski modellere gittikçe. Steve Jobs sonrası Apple bir duraklama dönemine girdi mobil anlamda. Bu yılda Mac ve İPad'lere önem verdiler. İPhone'u hiç sallamıyorlar artık.

Yakın zamanda arkadaşım bir iPhone 7 Plus satın aldı ve birkaç konuda sıkıntılarının olduğunu söyledi. Benim de alma gibi bir niyetim var. Sorunları nelerdir ve kullanışlı mıdır?
Iphone 7 kullanıyorum 3 senedir sıkıntı yaşamadım sadece şarj hariç bir de 32 gb aldım alan yetmiyor ve telefonum gayet iyi fortnite oynadım telefonda ve kasmamıştı hiç ama şarj yiyordu benim telefonda tek sıkıntım hızlı şarj olmaması ve şarjın dayanmaması

SD Card desteği yok,
Kulaklık girişi yok,
iPhone 7 eskidi artık.

Kulaklık girişi sorun değil de
Eskidiği doğrudur ama SD Card'larında bana göre fazla bir espirisi yok sadece hafızanın belirli bir kısmını depolayabiliyor.

Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı