iPhone mu Samsung mu?

S25'i bekleyeceğim, fiyatların netleşmesiyle S24 Ultra veya S25 serisi arasından seçimimi yapacağım gibi gözüküyor. Aralarında çok uçurum olursa S24 ultraya yaklaşırım.

En mantıklısı. S25 serisinde kronik sorun olacak mı olmayacak mı belli değil, çıkmadan direkt S25 demekte doğru olmaz 16 Pro demekte. Çıkınca buradan size öneri yapılır.

S24 Plus ile ilgili bir video izledikten sonra aklıma takıldı. S24 Plus ile S24 Ultra-S25 serisi içinde geçerli- arasındaki farka değecek bir fiyat farkı mı var sizce? Kullanım şeklimi ve beklentilerimi özetlediğim durumda o farkı çok hissedebilecek miyim emin olamadım.

Tabii bunda mevcut telefonunda etkisi var. Iphone 13'ten geçeceğim için Plusta da Ultrada da mevcut durumdan çok daha ileriye geçmiş olacağım.

Ultra alabiliyosanız ultra alın exynos işlemci var plusda

Evet işlemci farkı var S24 serisinde. Ancak gördüğüm kadarıyla tüm S25 serisi snapdragon ile gelecekmiş.

S24U alalı 7 ay oluyor, 1.5 günde bir şarja takıyorum. Geçtiğimiz haftanın ekran süresi. En son 20 saat önce şarja takmıştım şu an %37, 10 saat ekran süresi gösteriyor. İlk çıktığı zamanlar iPhone X kullanmıştım, 2 yıl kadar kullandım. Samsung tercih ederim. Bir de ortalama 40-50 dakikada %100 oluyor.

Hemen hemen aynı şeyleri sunuyorlar fakat samsung daha ucuz. Apple politikası gereği türkiyeye özel fiyatlandırma yapmıyor. Bu yüzden pahalı. Kıyaslama yapmamı istersen batarya konusunda çinli markalar çok önde. Samsung ve apple daha çok pili arttırmak yerine parçalarını optimize ediyorlar. Animasyonlar ve tasarım olarak apple daha iyi. Fakat kullanışlılık olarak her türlü samsung daha iyi. Apple işletim sisteminden para kazandığı için kullanıcıyı çok kısıtlıyor. Bu yüzden ben samsung kullanıyorum. Yakın zamanda one ui 7 beta tanıtıldı. Gördüğüm kadarıyla animasyon sorunları çözülmüş ve tasarımda iyileştirmeler mevcut. S25 tanıtımıyla birlikte yakın zamanda güncelleme alan cihazlara stabil sürümü dağıtacaklar. Bundan sonra samsung kullanmamak için çok bir sebep kalmıyor. Benim deneyimlerim genel olarak olumluydu. Evinizde çok sayıda apple ürünü yoksa yani ekosistemden mahrum kalmayacaksan deneyebilirsin.

Büyük telefon sevmiyorsan 16 Pro eğer büyük telefon seviyorsan da 16 Pro Max yaklaşık olarak 1.5 2 saat daha fazla ekran süresi veriyor 16 Pro'ya göre. Ek olarak telefonuna iyi bakarsan Türkiye cihazı olacağından piyasası güzel olur ve hemen gider. Basit işler yaptığın için alacağın herhangi bir cihaz senin için fazla olacaktır zaten bu fiyatlara. Sana tavsiyem IPhone'a gücün yetiyorsa alman ve gelecek yıllarda da değiştirebilirsin. Bir başka tavsiye de şu olabilir bu sene yurt dışı 16 Pro Max alırsın seneye de 17 Pro Max alırsın yurt dışı yine. Dönüşümlü olarak telefonları kullanırsın.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…