iPhone neden bu kadar para veriliyor?

Mertreina93

Hectopat
Katılım
30 Temmuz 2018
Mesajlar
166
Merhaba
Cok merak ettim bir konu var Çevremdeki herkes takmış iPhone cok iyi cok kalite ama fiyatına baktımda 11 Pro 12 vin gelmiş bu kadar para vermeye değer bir telefonmu 1 ay önce gittim Xiaomi Mi9t cok işim görüyor ekran olsun kamera olsun iPhonen ne özelliği varda bu kadar para ediyor
 
Uzun bir süre i11 ile fotoğraf çekimi yaptım. Yapay beyaz ışık altında ve karmakarışık renklere sahip ayakkabıları çektim kapalı bir odada. Gerçekten inanılmaz bir fotoğraf kalitesi var ama konu bu değil. İşlemcisi ve 720p+ (eleştirilen) ekranı ile minimum 5 yıl o telefonun yorulabileceğini düşünmüyorum. Bunları geçtim, ekranı 720p+ ancak gerçekten çok kaliteli. Ayrıca donanımsal bileşenlerin yanında zaten çok sevilen IOS meselesi var, evet karlılığı yüksek şekilde satıyor telefonlarını Apple ancak satın alıp memnun kalan oranı da bir hayli yüksek. Fiyatları artırsa da satmaya devam ediyor ve alan yine alıyor. Kız kardeşime de i11 aldık ve memnun. Yakından da inceledim, evet alternatifi ve bence çok daha iyi Android telefonlar alınabilir o fiyata ama bunlar da çok iyi, kabullenmek lazım. Bu yüzden bu kadar pahalı.

Ekleme: Tartışılmaz bir 'ikinci el' avantajı var. Tartışılamaz.
 
Son düzenleme:
Bize pahalı aslında, mi9t ile dediğiniz cihazların karşılaştırılmaması lazım. Mi9 T orta seviye bir cihazken Apple yalnızca üst segment telefon üretiyor.
 
Mesela ben hala iPhone 5S kullanıyorum ve pil sorunu haricinde cihaz hala canavar gibi uygulamalar yağ gibi akıyor. O yılda üretilen telefonların şu anda tuş kilidini açarken kasıntıdan ölüyorsun bence uzun ömürlülüğü ve stabilitesi için veriliyor o kadar para.
 
Telefonla ne yapmak istediğine bağlı. Sadece arama, mesaj diyorsan Nokia 3310 :D Kaliteli video, fotoğraf diyorsan fiyat yükselir. Iphonenun son modelleri fotoğraf makinelerinin de ötesinde.

Fiyatı çok yüksek değil aslında (amerika için söylüyorum). Kur yüksek + vergi. Zaten işini gören telefonun varsa, birlik ve beraberliğe muhtaç olduğumuz şu günlerde, telefon piyasasına pek girme derim. Ekonominin durumu ortada.


iphone.jpg
 
Sadece ince ve ufak tasarımlarını, kamera performansını beğeniyorum. Ama bu 7-8K vereceğim anlamına gelmiyor. 3-4 ayarında olsa verilebilir ama üstü gerçekten gereksiz geliyor.

Asgari ücrete çalışıp 1 yıl boğazından kısarak bu telefonları alanlar var. Bunların kafalarına yazık diyorum. Populizm koleleri bunlar.
 
Merhaba
Cok merak ettim bir konu var Çevremdeki herkes takmış iPhone cok iyi cok kalite ama fiyatına baktımda 11 Pro 12 vin gelmiş bu kadar para vermeye değer bir telefonmu 1 ay önce gittim Xiaomi Mi9t cok işim görüyor ekran olsun kamera olsun iPhonen ne özelliği varda bu kadar para ediyor
Biraz çok geç oldu ama iPhone çok havalı, tam zengin işi diye öyle. Mesela etrafında zengin insanlar varsa herkesin elinde bir iPhone görürsün. Bu her zengin insan tarafından ezberlenmiş bir şeydir. Örneğin zengin bir araba tutkununa sorsalar en iyi araba hangisi diye adam düşünmeden Lamborghini der. Yani çok kafaya takma, etraflarında bir sürü iyi telefon olmasına rağmen tüm zenginler gözleri kapalı iPhone der. (Burada yazdıklarım asla yanlış anlaşılmasın, hiç kimseyi aşağılamıyorum.)
 

Geri
Yukarı