iPhone Neden Güven Kaybetti ?

Yıllardır iPhone kullanan biri olarak, Apple'in güven kaybettiği konusuna katılmakla beraber, halen en iyi telefonun iPhone olduğunu düşünüyorum.

Neden güven kaybettiği konusu zaten tartışılmış burada. Ancak bazı konular fazla abartılıyor. Örneğin batarya performansı ile MHz'in düşmesi. Arkadaş sanki 2 sene önceki Samsung telefon aynı hızda çalışıyormuş gibi yorum yapılıyor. Apple'ın uyguladığı bu MHz düşürme olayı bana gayet mantıklı geliyor. Batarya ömrünü korumak amacıyla işlemciyi kısıtlamak neden saçma? Günümüzde her cihaz yenisini aldırabilmek amacıyla "bir şekilde" yavaşlatılıyor zaten. Bunu kullanıcılar ile biraz daha önce paylaşsaydı daha doğru olurdu.

Apple'in en büyük sorunu bence yenilik yapamamak. Eskiden iPhone herşeyi başlatan telefon idi. Şimdi ise birçok şeyi kopyalıyor.

İşletim sistemi olarak iOS Android'e göre bin kat daha güvenli ve hızlı hala. Ayriyetten App Store'daki uygulama kalitesi de çok daha iyi.

Birçok kişinin iPhone almamasındaki hele hele X in satışlarının düşmesindeki en büyük etken fiyat. Bir önceki modeller de ( 7 ve 8 ) hiçbir yenilik sunmadı. 6, 6S i olan biri neden 7 veya 8 alsın? X nasıl alsın? Olay burdan kopuyor.

6-6S ile 7-8-X modelleri arasında dağlar kadar fark var. Android sistemindeki stabilite sorunları eskiye nazaran çok daha iyi. Stabilite olarak IOS daima bir adım önde, bu Android tercih etmemek için bir neden değil. Android tarafında kasıtlı olarak telefon yavaşlatma durumları yok. Apple yarın çıksa fazla boyutlu bataryalar patlamaya elverişli biz o yüzden telefonlarımızda düşük boyutlu batarya tercih ediyoruz derse sazan gibi inanırsınız, boşuna demiyorum bilinçsiz kullanıcılarsınız. Batarya ömrünü uzatmak için madem performansı yarı yarıya düşüreceksin bari kullanıcıları bilgilendir zaten kullanıcılar yeni bataryaya geçiş yapar. Fiyat performans bakımından da rezalet olduğu aşikar. Yenilik yapmıyor ama Android tarafındaki bazı gereksiz firmalardan dolayı yine de teknolojiye yön veren bir firma algısı devam ediyor.

iPhone'da işletim sisteminin donanımdan daha ağır bastığının ve satışlarının bunun sayesinde yüksek olduğunun farkında o yüzden diğer markalara göre teknolojileri 2-3 sene geriden getiriyorlar. İphone 5 e kadar herşey bence çok güzeldi. Sonrası aldığım telefonlar samsung oldu. IOS güven veren ve daha kaliteli bir işletim sistemiydi şahsen androide insanın güvenesi gelmiyordu fakat iPhone bu kozunu kullanarak ne yapsam yapayım bu saatten sonra satarım kafasıyla ürünlerini katletti alel acele ortaya ne cıktıysa onu sundular, eski ürünlerini yavaşlattı. Bence bu kadar hayat meselesi haline getirmek yerine her güncellemede yavaşlayacak bir telefona para vermektense uzun süre seni iadare edecek günü cıkarcak seni mutlu edecek herhangi bir uygun fiyatlı telefon alınabilir. Zaten her şey ortada iPhone'nun eski model telefonlarını yavaşlattığı teknolojisinin 2-3-4 yıl geriden geldiği ya en büyük bomba adamlar Airpods satsın diye kulaklık girişini kaldırdılar vesaire vesaire buna rağmen Apple Apple diye kendinizi becertceğinize uygun bir şey alın işinizi görecek. Unutmayın arkadaşlar telefon alıyorsunuz atom parçalamayacaksınız uçak kullanmayacaksınız telefon yani bu kadar kafa yormayın hayat meselesi yapmayın, yazık günah.

Son düzenleyen: Moderatör:
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…