iPhone Neden Güven Kaybetti ?

Güven kaybı yok bence. Fazla göz önünde olan bir firma olduğu için yaptığı hatalar veya yanlışlar çok göze batıyor. Kullanıcılar genelde düzgünce çalışsın yeter kafasında. Buna ben de dahilim. IOS 11 ilk çıktığında çok büyük hayal kırıklığı yaşamıştım ama güncellemeler ile sorun yaşamaz oldum. Özelleştirme konusuna ben anlam veremiyorum aslında. Orijinal Launcher dışında bir arayüz kullanmak bana saçma geliyor. Android kullandığım zamanlar bu tür uygulamaları kullanmıyordum. Yine de kişinin kendi tercihidir ama ana bir kriter değildir benim gözümde. Siz de kendi tercihinize çok fazla önem verip, diğer insanları aptal olarak görmeyin derim. Bir şey siyah ya da beyaz olmak zorunda değil. Herkesin aradığı şey farklı. Ben basitlik ve düzenli olmasını seviyorum, kimisi de dediğiniz gibi orta tuşa hayrandır. Bunu eleştirmek kimseye düşmez. Bir markaya olan düşmanlığınızı, kullanıcılarına "Fanboy" diyerek saklamaya çalışmayın. Delicesine savunmak veya delicesine saldırmak benim gözümde aynı şey. Sizin telefondan beklentiniz başkaysa farklı bir marka tercih edersiniz. Zaten bunun için farklı farklı markalar var piyasada. Eğer tek bir marka olsa ve size bunu dayatsa isyan edebilirsiniz ama bu durumda saçma oluyor. Kullananlar sizin kadar dert etmiyor.

27750635_792859810914643_6575436627184890962_n.jpg

Özet bu. Bu cidden acı bir manzara yalnız.

Kafan karışsın ki doğru olan işletim sistemini anla dostum. :D

Virüs, hack vs. hepsi hiç beklenmedik yerlere ulaşabilir. Bazı ünlüler iPhone kullanıyor ama yine de telefonlarındaki çıplak fotoğrafları internete sızıyor, neden acaba? Güvenilir bir IOS yüzünden mi?

İsteyen istediği işletim sistemini kullansın. Ben hala 4.0.4 sürüm Android kullanıyorum.

İstediği kadar stabil ve güvenilir olsun. Ben o işletim sistemini kullandım bir süre ve çok kısıtlı ve özel buldum. Beğenmedim yani. Aldığım telefon her güncellemede yavaşlayacaksa ben niye binlerce TL vereyim o cihaza? Güncelleme dediğimiz eklenti cihazın kararlılığını ve performansını artırmalıdır.

Android candır. Gerisi teferruattır bana göre.

Ayrıca iPhone benim güvenimi hiçbir zaman kazanamadı ve kazanamayacak da.

Telefon batarya durumuna göre yavaşlıyor, iOS ise kararlığını artırıyor. Android'e sanırım hızlı demişsiniz, 2 yıl android kullandım telefon çöp oldu, sistemin hızından tutun batarya'ya kadar her şey çok kötüydü. iPhone 6 ile yaklaşık 4. yılım oluyor, çok ahım şahım bir yavaşlama söz konusu değil cihazı hala güzelce kullanıyorum. Bataryama iyi baktığım içindir belki de. Uzun ömürlü ve sürekli güncel kalmak istiyorsanız iPhone en iyi seçenek oluyor. Apple cihazların tam performans vermesini engelliyor ama diğer şirketleri de görüyoruz telefonlara naptıklarını. Hepsinin altında bir şeylik var. Hiçbiri net bu iyi diyemiyoruz. Apple cihazların fiyatlarına gelirsek artık diğer telefonlarla fiyat açısından hiçbir farkı kalmadı. Örnek vericek olursak, s9 4600 TL , iPhone 8 3700 TL, iPhone X'de 5000 TL.
Daha da özetlemek gerekirse, her insanın kusuru vardır, insan yapımı olan bu cihazların da elbette bir kusurları olacaktır. Şirketleri savunmak yerine, size verdiği özelliklere, kaliteye bakın, hangisi size ithaf ediyorsa onu seçmek en doğru seçenektir.

@Escape Gülü seven, dikenine katlanmak zorunda. Hem IOS için hem Android.

Ben iPhone telefonları ve IOS sistemini beğenmediğim için öyle bir mesaj yazdım. Çok doğru bir cevap vermişsiniz bu konuyla ilgili (OS seçimi). Amacın ne ise onu uygun olanı kullanmak en doğrusudur. Yazdığınız mesaja katılıyorum. İki sistemi kullanan telefonlar da bir süre sonra çöp olabiliyor. Zaten en iyi şekilde kullansanız anca 4 sene gider. Ama hor kullanılarak 1 yıldan kısa sürede telefon çöp olabiliyor.

Güvenilirlik her türlü değişir. Ben açıkçası hiçbir dijital platforma güvenmek istemiyorum ama mecburen güvenmek zorunda kalıyoruz. Google zaten her tarafımızı çevirmiş Android vs. ile. Apple da aynı şekilde IOS ve kendi uygulamaları ile her şeyimizden haberdar.

Yani bütün bilgilerimiz meydanda aslında. Zaten yiğidin malı... :D

Bencillik etti. Eski cihazları yavaşlattı.

Snapchat gibi bazı uygulamalarda optimizasyondan kaynaklı sorunlar olabilir bu hem Android hem de IOS için geçerli bir durum. Defalarca dedim yine diyorum Apple alan kullanıcıların çok az bir kısmı bilinçli bir kullanıcı, çoğunluğu bilgisiz, telefonu hava atma aracı görüp, telefonu körü körüne savunan, Iphone firmasına toz kondurmayan işi gücü fanlık olan kişiler, bu konuda da yine klasik bir Apple kullanıcı ile karşı karşıya olduğumuz gerçeğidir. Bir de çıkıp üstüne Android'in stok halde bile sunduğu özellikleri JB yaparsan Android'den kat kat daha fazla özelleştirme yaparsın diyor bu yorum artık fanboyluğu da geçmiş.

@yasugan Restore ederek JB'yi kaldırabilirsin elbet, ROOT'ta kalkıyor sonuçta, Unroot yapılarak sorun bu değil ama.
Samsung ve benzeri cihazlarda KNOX sayacı var. Eğer root atıldıysa asla değiştirilemiyor.

Uyarı! Bu konu 8 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Yeni mesajlar

Geri
Yukarı