iPhone otomatik şifre doldurma var mı?

Birlanbir

Megapat
Merhaba arkadaşlar. Android'den iOS cihaza geçtim. Kurcaladım, araştırdım ancak bulamadım. Android cihazımda uygulamaya girince kaydedilsin mi diyordu, kaydet deyince ve yeniden giriş yaptığımda otomatik dolduruyordu. Ancak IPhone'da böyle bir şey yok. Web sitesinden girip kayıt edince, uygulama üzerinde de şifreyi parolalar sekmesinden doldurabiliyorum. Burada da şöyle bir sıkıntı mevcut, otomatik doldurmuyor. Parolalar bölümüne girince bir sürü parola arasından hangi uygulama için arıyorsam bulup tıklamam gerekiyor. Bu iki konunun yani birinci olarak, uygulama içinden parolayı girince kaydetmesi ve ikinci olarak hangi uygulamaya girmişsek otomatik parolayı doldurması gibi bir imkan yok mudur?

Ayrıca, Google şifre yöneticisindek şifreleri Safari'ye aktarabilir miyiz?

Son düzenleyen: Moderatör:
Merhaba arkadaşlar. Android'den iOS cihaza geçtim. Kurcaladım, araştırdım ancak bulamadım. Android cihazımda uygulamaya girince kaydedilsin mi diyordu, kaydet deyince ve yeniden giriş yaptığımda otomatik dolduruyordu. Ancak IPhone'da böyle bir şey yok. Web sitesinden girip kayıt edince, uygulama üzerinde de şifreyi parolalar sekmesinden doldurabiliyorum. Burada da şöyle bir sıkıntı mevcut, otomatik doldurmuyor. Parolalar bölümüne girince bir sürü parola arasından hangi uygulama için arıyorsam bulup tıklamam gerekiyor. Bu iki konunun yani birinci olarak, uygulama içinden parolayı girince kaydetmesi ve ikinci olarak hangi uygulamaya girmişsek otomatik parolayı doldurması gibi bir imkan yok mudur?

Ayrıca, Google şifre yöneticisindek şifreleri Safari'ye aktarabilir miyiz?

Bende hiçbir ek ayar olmamasına rağmen şifreleri girince otomatik kaydedilsin mi diye soruyor. Kaydettikten sonra tekrar girmem gerektiğinde ise sadece klavyenin üzerinde bir tuş çıkıyor basıyorum Face ID onaylıyıp otomatik dolduruyor.

Bende hiçbir ek ayar olmamasına rağmen şifreleri girince otomatik kaydedilsin mi diye soruyor. Kaydettikten sonra tekrar girmem gerektiğinde ise sadece klavyenin üzerinde bir tuş çıkıyor basıyorum Face ID onaylıyıp otomatik dolduruyor.

Bunun için bir ayar açılıyor eğer otomatik olmuyorsa, ama bu sistem Samsung'ta Samsung Pass ile mobil bankacılık şifrelerini bile girebiliyorsun, Samsung bu konuda en iyisi 👍

Ayarlardan parolalar kısmına girin orada parola seçenekleri var parolaları otomatik dolduru açın ve Google şifreleri içinde Chrome seçeneği var onu tikleyin.

Dosya Ekleri

• IMG_2780.jpeg
    IMG_2780.jpeg
    41,2 KB · Görüntüleme: 183
Tarayıcıda yapıyor ve otomatik giriyor. Ancak mesela e-devlet uygulamasına giriyorum otomatik doldurmuyor. Parolalar diye bir mışıl çıkıyor klavyenin üzerinde, oradan bir sürü şifre arasından seçmem gerekiyor.

Ayarlardan parolalar kısmına girin orada parola seçenekleri var parolaları otomatik dolduru açın ve Google şifreleri içinde Chrome seçeneği var onu tikleyin.
Chrome bende kurulu değil. iCloud anahtar ve parolalar ise açık.

Ek olarak şunu belirtmek istiyorum, Twitter uygulamasına giriş yaparken otomatik doldurdu. Ancak ben uygulama üzerinden mesela e-devlet’e giriş yaptıktan sonra tekrar giriş yaptığımda sormadı. Tarayıcı üzerinden giriş yapıp parolayı kaydettim. Sonra da uygulama üzerinden giriş yaptım otomatik olarak doldurmadı.

Son düzenleme:

Technopat Haberler

Geri
Yukarı