iPhone şarj adaptörü orijinal mi?

JustNobody

Hectopat
Yer
Old West
Daha fazla  
Herkese iyi sosyaller;

Bugün bir telefon aksesuar mağazasından 20W'lık iPhone şarj adaptörü satın aldım 650 liraya. Satıcıya sorduğumda orijinal dedi, ancak eve gelip araştırma yaptım ki kutu ve adaptörün kendisi sahte/replika özellikleri taşıyor. Bazı videolarda da orijinal gibi duruyor, nasıl anlarım orijinal olup olmadığını ve telefona bir zararı var mıdır replika ise?

Son düzenleyen: Moderatör:
Herkese iyi sosyaller;

Bugün bir telefon aksesuar mağazasından 20W'lık iPhone şarj adaptörü satın aldım 650 liraya. Satıcıya sorduğumda orijinal dedi, ancak eve gelip araştırma yaptım ki kutu ve adaptörün kendisi sahte/replika özellikleri taşıyor. Bazı videolarda da orijinal gibi duruyor, nasıl anlarım orijinal olup olmadığını ve telefona bir zararı var mıdır replika ise?

Türk Telekom'dan iPhone SE 2020 cihazım için şarj aleti almıştım. Bir süre kullandıktan sonra, şarjdayken telefonun Touch ID'si çalışmamaya başladı. Akım korumalı prize takınca çalışıyordu, bu sorunu çok dert etmedim. Ancak bir süre sonra şarj aleti tamamen bozuldu. Apple Troy'a götürdüğümde, oradaki yetkililer aldığım şarj aletinin sahte olduğunu söylediler. Ben de bu ürünü Türk Telekom'dan aldığımı belirttim, yetkili kişi de bu tür sorunları sıkça yaşadıklarını ve replika ürünlerin piyasada bulunabildiğini ifade etti.

Birde aklıma şey geldi. Apple cihazlardaki bantlar oluyor ya açılınca birdaha kapanamadığı için geri satılmaması için. O bantlarda mor ötesi ışıkla belli olan bir şeyler vardı sanki. Adaptörde var mı bimiyorum.

Türk Telekom'dan iPhone SE 2020 cihazım için şarj aleti almıştım. Bir süre kullandıktan sonra, şarjdayken telefonun Touch ID'si çalışmamaya başladı. Akım korumalı prize takınca çalışıyordu, bu sorunu çok dert etmedim. Ancak bir süre sonra şarj aleti tamamen bozuldu. Apple Troy'a götürdüğümde, oradaki yetkililer aldığım şarj aletinin sahte olduğunu söylediler. Ben de bu ürünü Türk Telekom'dan aldığımı belirttim, yetkili kişi de bu tür sorunları sıkça yaşadıklarını ve replika ürünlerin piyasada bulunabildiğini ifade etti.

O zaman en mantıklısı Apple sitesinden almak.

650 lirasına değilim de dünyanın parasını verdiğimiz cihaz bozulmasın bu kadar şey için. Geri de veremem bunu.

Model numarası vs. uyuşuyor aslında kutu üzerindeki.

Dosya Ekleri

• IMG_20240710_142601.jpg
    IMG_20240710_142601.jpg
    126,5 KB · Görüntüleme: 47
Herkese iyi sosyaller;

Şüphen varsa git adaptörümü buldum falan de iade edebilir miyim diye sor. İade et gitsin.

650 lirasına değilim de dünyanın parasını verdiğimiz cihaz bozulmasın bu kadar şey için. Geri de veremem bunu.

Apple'ı telefonla arayarak sorabilirsin, veya bir mağazaya götürebilirsin kontrol ettirebilirsin diye düşünüyorum.

Bu seri numarasını sorguladım geçersiz yazdı ama.

Şüphen varsa git adaptörümü buldum falan de iade edebilir miyim diye sor. İade et gitsin.

Apple'ı telefonla arayarak sorabilirsin, veya bir mağazaya götürebilirsin kontrol ettirebilirsin diye düşünüyorum.

Bu seri numarasını sorguladım geçersiz yazdı ama.

O zaman replikadır.

Hocam siz en iyisi çakma olduğunu kanıtlayıp iade edin.

Son düzenleme:
Telefon bayileri aksesuarları çoğunlukla bağımsız tedarikçilerinden temin ediyor. Bir AVM'ye gidiyorsunuz oradaki (X) operatörün bayisinde çoğunlukla duymadığınız markaların aksesuarları var. Yakındaki başka bir AVM'ye gidiyorsunuz; orada yine (X) operatörün bayisinde tamamen başka markaların aksesuarları olabiliyor. Tabi bu arada popüler markaların (başta Apple, daha sonrası Samsung ve Xiaomi'nin) bire bir replika ürünleri de bu mağazalara yolunu rahatlıkla bulabiliyor. Ya markanın (varsa) kendi mağazasından ya da teknoloji marketlerinden alım yapınız...

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı