iPhone şarj aralığı nasıl olmalı?

Bu kadar saçmalamanızı ve konuyu dalgaya vurmanızı anlayamadım açıkçası yukarıda lityum iyon pillerle ilgili küçük bir yazı bıraktım okuyabilirsiniz.
%80 seviyesinden sonra pil dengelenir ve yavaş şarj olmaya başlar. Eğer telefonu şarjdan çıkaracaksanız %20-80 aralığında çekmeniz gerek. Harici olarak %100 olması beklenmesi daha iyi. Burada saçmalayan sizsiniz. 30-80 diye hiçbir yerde birşey bulamazsınız.

Ben sadece üreticilerin bunu önerdiğini bununla ilgili yardımcı parcalarin olduğunu söylüyorum Samsung'un pili korur özelliği gibi.

Üreticiler bunu senin menfaatine değil kendi menfaatleri için öneriyor. Sen 20-80 yaptığında bataryanın ömrü daha çabuk bitecek. Sende pil değişmek zorunda kalacaksın. Bu firmanın işine geliyor. Bunu da düşünemiyorsan yapacak bir şey yok.

Screenshot_20230604_122021_Chrome.jpg

Hocam hicbir yerde dediğinizi savunan bir yazı bulamadım ben düşündüğü seyi körü körüne savunan bir insan değilim ama 20 80 arası şarj edip şikayet eden bulamadım varsa konu atabilirmisiniz?

Pil kullanımı ile ilgili defalarca yazdık. Pilin zarar görmemesi için öncelikle ısınmaması gerekiyor. Şarja takmadan kılıfı çıkarın daha çok ısınmasını engelleyecektir. Sonra pildeyken ağır yük gerektiren işlemler yapmayın. Yani bir taraftan şarja takılı bir taraftan YouTube, Instagram vb. uygulama ve oyunlara girerseniz pile çok büyük zarar verirsiniz. %20 civarında şarja takıp %100 olduğunda çekebilirsiniz.

Batarya konusuna bu kadar takılmak çok saçma. Sadece cihazı keyif alarak kullanın ve bazı ufak detaylara dikkat edin takıntı haline getirmeyin. Siz bataryayı kullansanızda kullanmasanızda belli bir kimyasal ömrü olacak. Evet lityum piller %20 altında ve %80 üstünde kimyasal olarak bozulmaya başlayacaklardır ama bunu takıntı haline getirmek çok saçma zaten iyileştirilmiş şarj bunu sizin yerinize ayarlayacak. Neyse kısaca yapmanız gereken birkaç şey şu:

1) İyileştirilmiş şarjı açmak.
2) Cihaz şarj olurken yüksek işlem güçü kullanmamak. ( Lityum piller ısıyı hiç sevmezler.)
3) Cihazı %20 seviyesinin altına çok tutmamak.

Başka da yapacak hiçbir şeyiniz yok istesenizde istemesenizde o piller 2-3 yıl içinde bozulacak Apple servisine 1000-2000 TL verip değiştirirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı