iPhone SE 2020'yi çakma şarj aleti ile şarj edilir mi?

KökTürk

Kilopat
Makaleler
1
Arkadaşlar, dün 6K'ya bir iPhone SE 2. nesil aldım. Ancak satıcı orijinal adaptörü vermediğini söyledi ve aşağıdaki fotoğrafta verdiğim adaptörü verdi. Bununla şarj edeyim mi, yoksa Redmi telefonun 67 watt orijinal şarj aletini mi kullanayım?

Dosya Ekleri

• IMG_20240705_094102_906.jpg
    IMG_20240705_094102_906.jpg
    52,5 KB · Görüntüleme: 68
  • IMG_20240705_094101_481.jpg
    IMG_20240705_094101_481.jpg
    46,8 KB · Görüntüleme: 35
Son düzenleyen: Moderatör:
Hayır tabii ki edilmez. Ben iPhone 12'ye bırak çakma şarj aletini Samsung Xiaomi gibi farklı marka şarj aletlerini bile şarj etmiyorum watt değerleri farklı olur diye. Bence en kısa zamanda git orijinal şarj aleti al dostum.

Hocam o zaman iş değişir ama yan sanayi replika şarj aletinin patlama risklerini göz önüne alınırsa orijinal olmasa bile bilindik bir markanın ürününü kullanman senin için daha iyi olur hem de telefonun anakartına zarar vermemiş olursun dostum.

Hocam o zaman iş değişir ama yan sanayi replika şarj aletinin patlama risklerini göz önüne alınırsa orijinal olmasa bile bilindik bir markanın ürününü kullanman senin için daha iyi olur hem de telefonun anakartına zarar vermemiş olursun dostum.

Xiaomi ile şarh ettim pek ısınma yapmadı çok çok az bir ısınma oldu sadece lucatech ile şarj edince ısınma yapıyor.

Hızlı şarj teknolojisi iPhone'lara geldikten sonra yüksek Watt değerinin bir önemi kalmadı. Zaten şarj sırasında alacağı Watt'ı telefon kendisi belirliyor. Sana tavsiyem Apple olmasa bile kaliteli başka bir markanın adaptörünü kullanman.

Hızlı şarj teknolojisi IPhone'lara geldikten sonra yüksek watt değerinin bir önemi kalmadı. Zaten şarj sırasında alacağı Watt'ı telefon kendisi belirliyor. Sana tavsiyem Apple olmasa bile kaliteli başka bir markanın adaptörünü kullanman.

Xiaomi sizce nasıl?
Kullandığım şarj adaptörü bu
Kablo da zaten orijinal SE kablosu.

Xiaomi sizce nasıl?
Kullandığım şarj adaptörü bu.
Kablo da zaten orijinal SE kablosu.

Dostum en azından bilindik bir marka kullanmışsın bu iyi. Çünkü ne olduğu belirsiz bir şarj aleti vermesi gereken akımdan daha yüksek veya düşük vererek telefonuna zarar verebilir ayrıca çakma şarj aletlerin patlama riski var başıma gelmedi ama arkadaşımda oldu bu olay dikkat etmelisiniz.

Hızlı şarj teknolojisi iPhone'lara geldikten sonra yüksek Watt değerinin bir önemi kalmadı. Zaten şarj sırasında alacağı Watt'ı telefon kendisi belirliyor. Sana tavsiyem Apple olmasa bile kaliteli başka bir markanın adaptörünü kullanman.
Alacağı Watt değerini cihaz kendisi belirliyor ama o dirençleri yavaş yavaş köreltiyor ve iş batarya ardından anakarta kadar ilerliyor. Cihazın orjinal değerleri dışında bir şey kullanacaksanız bile yakın değerler olsun.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı