iPhone SE 2022 ne kadardan çıkar?

Şimdi mantıken SE3 desek bunun adına ve şu an günümüzde SE2 6500-7000 bandında iken ondan 100 dolar daha ucuz olacaksa ve günümüzde SE2 satıştan kalkıp yerine o oturacağı için tahminen ülkemizde vergilerle birlikte yine 7000 bandında olur.
Bana göre öyle XR, 11 kasası falan değil direkt yine 8 kasası kullanılacak. Çünkü zaten şu anki SE'den bile ucuza çıkaracaklarmış. Öyle olması gerekli.
Ah keşke önü tam ekran iPhone 5 kasası kullanılsa hayaller hayaller...
Ben bu sene geleceğini zannetmiyorum.

@Dark-Man
A15 Bionic güç verimliliği eski modellerden daha yüksek. İşlemcinin daha güçlü olması daha çok güç tüketeceği anlamına gelmiyor her zaman.
Enerji verimliliği elbette daha yüksek ancak A15 için 1800 mA civarında bir batarya yeterli gelmeyecektir.

Son düzenleyen: Moderatör:
Benim bildiğim Apple o telefonu 300$'a çıkarmaz. Yine 400$ olacağını düşünüyorum ve fiyatının da dolar bu şekilde kalırsa (ki zor) 8000 TL'den aşağı olmayacağını tahmin ediyorum.

Şunu da unutmayalım ki bu seri orta segment Android kullanıcılarını Apple tarafına çekmek ve düşük bütçeli Apple kullanıcıların markayı terk etmemesini sağlamaya yönelik olmalıdır. Bu sebeplerden 300 dolara çıkması gayet mantıklı ancak bununla birlikte maaliyet düşük olması için özellikler kırpılacaktır.

@Dark-Man
A13 Bionic daha çok enerji tüketiyor. SE 2020 ile aralarındaki tek fark işlemci olursa A15 Bionic ile gelen cihaz biraz da olsa daha uzun pil ömrüne sahip olur. Ya siz benim demek istediğim şeyi anlamadınız ya da ben sizi anlamadım. Eğer kastettiğiniz SE 2020'nin de pil ömrünün yeterli olmadığıysa, size yetip yetmeyeceği benim yorumlayabileceğim bir şey değil.

@Dark-Man
A13 Bionic daha çok enerji tüketiyor. SE 2020 ile aralarındaki tek fark işlemci olursa A15 Bionic ile gelen cihaz biraz da olsa daha uzun pil ömrüne sahip olur. Ya siz benim demek istediğim şeyi anlamadınız ya da ben sizi anlamadım. Eğer kastettiğiniz SE 2020'nin de pil ömrünün yeterli olmadığıysa, size yetip yetmeyeceği benim yorumlayabileceğim bir şey değil.
Usta ben sizi anladım. A15'in daha az enerjiyle daha fazla performans üreteceği aşikar. Aynı watt değerinde harcanan enerjide, A15 daha performanslı olması enerji verimliliğin daha yüksek olduğu anlamına geliyor. Bu da aslında 5nm üretim süreci sayesinde gerçekleşiyor. Ancak şu da var iki işlemcinin de max TDP değeri 6 W. Bu yüzden tam yükte aynı enerjiyi tüketiyorlar.

Sonuç olarak bakınca ortada amiral gemisi bir işlemci var ve bence 1800 mA bu işlemci için çok az. 2020 modelinin de pil performansını ben beğenmiyordum. Yeni modelde en azından bu gibi sorunları görüp çözmeleri icab eder.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı