iPhone SE 2022 vs Samsung Galaxy S22

Daha fazla  
Arkadaşlar 15k civarı fakat S22 almak için biraz daha çıkabilirim. Normalde ekran boyutu vs sebebiyle Samsung tercih etmek isterdim fakat Samsung'un kasma ihtimali beni çok korkutuyor. Bu arada telefonu tam olarak 6 yıl kullanacağım. SE 2022 tam olarak bu süreyi sağlıyor. Kullanım amacım sosyal medya, Clash Royale, biraz PUBG ve kaliteli bir video (Netflix) izleme deneyimi. Bu arada elimde bir iPad 9 da var bu yüzden ekosistem açısından SE 2022 daha iyi olur diyorum. Mantıklı önerilere gelirseniz sevinirim.

Son düzenleyen: Moderatör:
Arkadaşlar 15k civarı fakat S22 almak için biraz daha çıkabilirim. Normalde ekran boyutu vs sebebiyle Samsung tercih etmek isterdim fakat Samsung'un kasma ihtimali beni çok korkutuyor. Bu arada telefonu tam olarak 6 yıl kullanacağım. SE 2022 tam olarak bu süreyi sağlıyor. Kullanım amacım sosyal medya, Clash Royale, biraz PUBG ve kaliteli bir video (netflix) izleme deneyimi. Bu arada elimde bir iPad 9 da var bu yüzden ekosistem açısından SE 2022 daha iyi olur diyorum. Mantıklı önerilere gelirseniz sevinirim.

İkisini de almam. Biri ısınıyor ve aşırı pil tüketiyor. Diğeri nuhdan kalma tasarıma ve küçük pile sahip. iPhone alacaksan 11 ya da bütçeyi arttırıp 12 almanı tavsiye ederim.

Yukarıdaki Apple fanı S22 modeline ısınma sorunu var deyip iPhone 12 modelinin ne kadar ısındığından da habersiz gidip onu öneriyor. Bizzat kendim iPhone 12 Pro kullanıyorum ve kesinlikle serin değil telefon. Performansı etkiliyor mu hayır aynı şey S22 modeli için de geçerli. Başka konuda da SD 888 modelinde ısınma sorunu var deyip Exynos 2100 önermekten de çekinmiyor beyefendi. Halbuki iki işlemci de termal olarak benzer. İkisi de aynı üretim bandından çıkan işlemciler. 8 Gen 1, SD 888, E2100 bunlar serin çalışmıyor bu doğru ancak performansı etkileyen bir durum yok. Sorunlu olsalar bu kadar firma boşuna kullanmaz. Firmalar bunu düşünemiyor, bu firmalardan kendini akıllı sanan şahıslar ısınma sorunu var deyip duruyor. Termal verimlilik olarak kötü işlemciler kimse buna karşı çıkmıyor. Başlıca nedeni de Samsung'un üretim kalitesizliğinden kaynaklanıyor. Apple kullanıyorsunuz diye de başka markaları gömmeniz fanlıktan başka bir şey değil.

Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

S22 ısınma sorunu dert edenler için CPU Throotling testinde 1 saat sonunda en iyi skoru veren de yine S22. Diğer GPU ağırlıklı testlerde en fazla düşüş yaşayan da o. Diğer modellerde de ister istemez düşüş oluyor. S22 de bu oran daha fazla elbette. Kimse de S22 alıp oyuna abanmayacaktır nitekim istese de batarya izin vermeyecektir.

Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.

Burada da 12 Pro'nun termal verimliliği rakiplerinden kötü. Söz konusu Android düşmanlığı olunca bunları da görmezden geliyorlar.

Yukarıdaki Apple fanı S22 modeline ısınma sorunu var deyip iPhone 12 modelinin ne kadar ısındığından da habersiz gidip onu öneriyor. Bizzat kendim iPhone 12 Pro kullanıyorum ve kesinlikle serin değil telefon. Performansı etkiliyor mu hayır aynı şey S22 modeli için de geçerli. Başka konuda da SD 888 modelinde ısınma sorunu var deyip Exynos 2100 önermekten de çekinmiyor beyefendi. Halbuki iki işlemci de termal olarak benzer. İkisi de aynı üretim bandından çıkan işlemciler. 8 gen 1, SD 888, E2100 bunlar serin çalışmıyor bu doğru ancak performansı etkileyen bir durum yok. Sorunlu olsalar bu kadar firma boşuna kullanmaz. Firmalar bunu düşünemiyor, bu firmalardan kendini akıllı sanan şahıslar ısınma sorunu var deyip duruyor. Termal verimlilik olarak kötü işlemciler kimse buna karşı çıkmıyor. Başlıca nedeni de Samsung'un üretim kalitesizliğinden kaynaklanıyor. Apple kullanıyorsunuz diye de başka markaları gömmeniz fanlıktan başka bir şey değil.

S22 ısınma sorunu dert edenler için CPU throotling testinde 1 saat sonunda en iyi skoru veren de yine s22. diğer GPU ağırlıklı testlerde en fazla düşüş yaşayan da o. Diğer modellerde de ister istemez düşüş oluyor. S22 de bu oran daha fazla elbette. Kimse de S22 alıp oyuna abanmayacaktır nitekim istese de batarya izin vermeyecektir.

Burada da 12 Pro'nun termal verimliliği rakiplerinden kötü. Söz konusu Android düşmanlığı olunca bunları da görmezden geliyorlar.

Fan olan sensin. S22 kullanan öğrenci kardeşimiz cihazının gereğinden fazla ısındığını belirtti. Attığı değerlerde 52 derece, 53 derece, 55 derece gibi korkunç değerler var. S22'nin ısındığını tek ben iddia etsem sana hak verirdim ama bu cihazı kullanıp ısınmadan dolayı rahatsız olan ve iade eden bir sürü insan var. Isınıyor ama performansı düşmüyor. Kendini böyle mi teselli ediyorsun? Exynos 2100'ün 888'den daha az ısındığını ve daha verimli olduğunu yazdım. Yazdıklarımın arkasındayım. Batarya konusunda Exynos 2100'ün daha verimli olduğunu kanıtladığım halde hala boş yapıyorsun.

Fan olan sensin. S22 kullanan öğrenci kardeşimiz cihazının gereğinden fazla ısındığını belirtti. Attığı değerlerde 52 derece, 53 derece, 55 derece gibi korkunç değerler var.
Belli oluyor kimin fan olduğu. 55 dereceler tehlikeli değerler değil. Daha bunları bilmeyen birisin.

Exynos 2100'ün 888'den daha az ısındığını ve daha verimli olduğunu yazdım. Batarya konusunda Exynos 2100'ün daha verimli olduğunu kanıtladığım halde hala boş yapıyorsun.
Senin bilgi seviyenin yetersizliğinin başka örneği.

Attığın video bu iki işlemci arasında sadece %1'lik fark. Gören de diyecek eze eze E2100, SD 888 fark atıyor. %1'lik değeri bahane edip E2100, SD 888 modelinden daha verimli diyemezsin.

Fan olan sensin. S22 kullanan öğrenci kardeşimiz cihazının gereğinden fazla ısındığını belirtti. Attığı değerlerde 52 derece, 53 derece, 55 derece gibi korkunç değerler var. S22'nin ısındığını tek ben iddia etsem sana hak verirdim ama bu cihazı kullanıp ısınmadan dolayı rahatsız olan ve iade eden bir sürü insan var. Exynos 2100'ün 888'den daha az ısındığını ve daha verimli olduğunu yazdım. Yazdıklarımın arkasındayım. Batarya konusunda Exynos 2100'ün daha verimli olduğunu kanıtladığım halde hala boş yapıyorsun.

Hmm, peki neden ısınma sorunlu deyip genel anlamda S22'den çok güçsüz ve kötü olan HD ekranlı iPhone 11 önerdiniz? 50 derecelerde çalışması ne gibi sorunlar teşkil ediyor ki? Kaldı ki o telefon 399 dolar, S22 ise 899 dolar.

Bu arada o arkadaş 15 dakikadır mobil veri ile beraber 1080p+ film izlediğini söylemişti, YouTube üzerindeki testlerde de PUBG'de sabit 60 FPS verirken sürekli 40 küsurlü derecelerde çalışıyor.

Technopat Haberler

Yeni konular

Yeni mesajlar

Geri
Yukarı