iPhone SE üzer mi?

Bütçe
5000
Ekran sıkıntı etmez 6S ile aynı sayılır, yani telefonu ilk elinize aldığınız da fark hissetmezsiniz. Batarya konusuna gelirsek 6S’den birkaç saat daha fazla ekran süresi alırsınız. Benim haftalık kullanımım ortalama 40-50dk, bu yüzden bana 2 gün yetiyor. Eğer 6S’in ki yetiyorsa SE’in de hayli hayli yeter.
Şu an idarelik 6S kullanıyorum ve cihazı beğendim. Yoksa aklımda hiç iPhone yoktu. Asıl telefonum Mi 6 modeliydi satıldı.

6S bataryası oldukça yetersiz kalıyor. Gerçi cihazda sahte batarya var onun da etkisi olabilir.
 
Çok mu kötü?
Bir de 6S çok yavaş şarj oluyor SE de mi öyle olacak?

iPhone 11 tasarımını hiç beğenmedim ama internetteki yorumlarda sırf batarya için 11 al diyenler falan var bilemedim.
Büyük ekran sevmiyorsanız SE ya da 12 mini tercih etmeniz daha iyi olur. Abartıldığı kadar kötü değil bataryası yoğun kullanımda 6-7 saatlik bir pil ömrü var ama normal kullanımda günü çıkartır. Yeni kısa kutu ile alırsanız içinden hızlı şarj kablosu çıkıyor, ama eski kutu ile alırsanız, dolma süresi 6S ile neredeyse aynı olur. İkisinden de normalde 5W şarj adaptörü çıkıyor o yüzden yavaş şarj eder.


Ama yeni kutu içeriği ile alırsanız Tip-C şarj adaptörü de almanız gerekecek.
 
Büyük ekran sevmiyorsanız SE ya da 12 mini tercih etmeniz daha iyi olur. Abartıldığı kadar kötü değil bataryası yoğun kullanımda 6-7 saatlik bir pil ömrü var ama normal kullanımda günü çıkartır. Yeni kısa kutu ile alırsanız içinden hızlı şarj kablosu çıkıyor, ama eski kutu alırsanız dolma süresi 6S ile neredeyse aynı olur. İkisinden de normalde 5W şarj adaptörü çıkıyor o yüzden yavaş şarj eder.


Ama yeni kutu içeriği ile alırsanız Tip-C şarj adaptörü de almanız gerekecek.
12 mini 10000TL olacak deniyor o yüzden beklemeye değmez gibi geldi.
Redmi Note 9 gibi büyük ekranlar çok büyük geliyor ama bütçem olsa 11 Pro ekranı rahatsız etmezdi diye düşünüyorum. 6S ekranı biraz küçük geldi ama alışmaya başladım bile :D

Bu arada Xiaomi 18W adaptöre SE 2020 bağlasam hızlı şarj olur mu?
 
Performans konusunda üzmez batarya konusunda da 5-6 saat ekran süresi alıyorum genelde. 7 saati gördüğüm bile oldu wifi kullanımındayken. Tasarımı ve kamerasına zaten söz yok. Bence küçük ekran takıntınız yoksa kesinlikle üzmez.
Diğer telefon için pek bir bilgim yok bir şey demem doğru olmaz.
 

Yeni konular

Geri
Yukarı