iPhone SE vs iPhone 6

Kesinlikle iPhone SE almanızı öneririm. Telefon benchmark programlarında iPhone SE 6S ten daha yüksek bir performans göstermektedir. iPhone 6S ile içeriği tamamen aynıdır bir nevi küçültülmüş 6S gibi düşünün fakat büyük ekran takıntınız var ise 6 alabilirsiniz uzun ömürlü olsun istiyorsanız SE çok daha mantıklı bir seçim.
İçerik olarak tamamen aynı değil.
iPhone SE de Cat4 desteği var, 6S de ise Cat6
SE nin çözünürlüğü 6S den daha düşük.
SE nin bataryası daha düşük.
SE de kullanılan TouchID 1. nesil, 6S de ise 2. nesil var.
SE nin ön kamerası berbat denilebilir 6S e göre.

Ama evet SE daha daha performanslı! Bu konu ile alakalı olmayan kıyaslamayı siz 6S le bir tuttuğunuz için yapıyorum.

Ama evet SE daha daha performanslı! Bu konu ile alakalı olmayan kıyaslamayı siz 6S le bir tuttuğunuz için yapıyorum.
SE de kullanılan çoğu parça 5s e ait olduğu için olabilir mi? Mesela TouchID, ön kamera vs.
Ayrıca arkadaşın yorumunda bir yanlışlık yok 6s den daha güçlü olduğunu belirtmiş.
Ancak konuya dönecek olur isek kesinlikle SE. Paranız cebinizde kalır.

onları alır 1 2 yıl kullanırsın iphone alır 4 yıl kullanırsın vede güncel oyunlardan mahrum kalmassın .

Ayrıcada geniş ekranda ki oyun zevkini küçük telefonlar veremez .
Çok yanlış bir bakış açısı. Android' de artık stabilleşiyor. Örnek verecek olur isek Samsung Touch Wiz arayüzünü hafifletip rahatlattı 6.0 da şikayet edeni görmedim. Ayrıca Note serisi çok iyi ve güçlü bir seridir. Hala Note 2 sini kullananlar var. Mesela babam 4 yıldır Sony Xperia S kullanıyor ancak bir sıkıntısı yok telefonun. Düzgün kullanımda hiç bir sıkıntı olmaz. Markaların 400-500 TL' lik telefonlarını kullanıp sonra kalkıp şu marka berbat kasıyor demeyin! Diyenlerden de çok sıkıldım artık.
Ekran ve oyun kısmında büyük ekran daha iyi bir tercih olur. Öte yandan güncel oyunlar İOS' dan sonra Android' e de çıkıyor.

Arkadaşım burada performans özelliklerini barındırmayan şeyleri yazmışsın bunların hepsi Utility e giriyor. Anlamakta güçlük çekiyorsan hatırlatayım. Ben sadece gücünü göstermek için söyledim. Zira Cat4 Cat6 desteği kaçıncı nesil touch id olduğu adamı ilgilendirmiyor ki 6 ve SE karşılaştırması yapmış. Herkesi aklına kullanmaya davet ediyorum. İyi forumlar.

Arkadaşım burada performans özelliklerini barındırmayan şeyleri yazmışsın bunların hepsi Utility e giriyor. Anlamakta güçlük çekiyorsan hatırlatayım. Ben sadece gücünü göstermek için söyledim. Zira Cat4 Cat6 desteği kaçıncı nesil touch id olduğu adamı ilgilendirmiyor ki 6 ve SE karşılaştırması yapmış. Herkesi aklına kullanmaya davet ediyorum. İyi forumlar.
İlk önce adamın yzdığını oku. İçerik olarak aynı demiş. Tabi herkes anlamaz yapacak bir şey yok.

Kardeşim ben telefonda genellikle oyun oynarım. Ve bunun için 4000 tl verip iphone 6s almaktansa note 5 almak daha mantıklı. Ayrıca bir telefona 4000 tl vereceğime asus x550jk + note 5 alabilirim. Şimdi sence de mantıklı mı ?
6S 4000 TL mi? Abartın abartın. Geçen hafta kampanyayla 2500 TL'ye düşmüştü. X550JK dediğiniz cihaz 2 nesil önceki cihaz.

Küçük ekran sorun olmayacaksa SE alın derim. Alışırsınız zaten.

Merhaba ben 2 gün önce İPHONE SE aldım. Telefonu kullanmaya başladığımdan beri sarjla ilgili bir sıkıntım var. Daha önce hep android kullandığım için ios u bilmiyorum. Telefonuma bazı uygulamalar yükledim.(instagram,shazam,snapchat,swarm,whatsapp,youtube,retrica,photoshop fix,minion rush ve magic rush) Şu an yüklü uygulamalar bunlar. Telefonun uygulamaları otomatik güncelle özelliği kapalı,arka planda uygulama yenile kapalı, siri ve hey siri özelliği kapalı, konum servisleri kapalı,bildirimler önemli olan uygulamalar için açık, ekran parlaklığı %50 civarında, hoparlör %80 açık ve wifi kullanıyorum. Sorun şöyle; snapchat uygulamasında 5 dk duruyorum şarjım örnek olarak %80den %76'ya düşüyor. Youtube da 3 dk'lık video izliyorum %90dan %89'a falan düşüyor. Dün bunla ilgili notlar aldım. Telefonumu %100den şarjdan aldım saat 6:09da, sadece 2 saatlik yoğun bi kullanımım oldu youtube'a girdim müzik dinledim, snapchatte takıldım, oyun oynadım tabi 2 saat dediysem full 2 saat değil ara ara kapatıp kullanmadığım zamanlar oldu neyse bunun sonunda şarjım %77ye düştü. 8:09da %77 ile işe gittim, gün içinde normal bir şekilde ara ara kullandım, saat 15:11de telefonumun şarjı %1'e düşmüştü ve şarja taktım. Telefonun beklemesinde bir sıkıntı yok, saydığım kapalı özelliklerle birlikte wifi'yide kapatıp 9 saat kullanmadan bekledim %100den bir düşüş olmadı. Sorunumu anlatmaya çalıştım umarım anlatabilmişimdir. Benim burda takıldığım konu bu kadar özelliğin kapatılmış olduğu halde bu kadar hızlı düşüşün olması, o özellikleri açıp kullansam ne olur bilemiyorum. Sizce bu normal bir durum mu?

Merhaba ben 2 gün önce İPHONE SE aldım. Telefonu kullanmaya başladığımdan beri sarjla ilgili bir sıkıntım var. Daha önce hep android kullandığım için ios u bilmiyorum. Telefonuma bazı uygulamalar yükledim.(instagram,shazam,snapchat,swarm,whatsapp,youtube,retrica,photoshop fix,minion rush ve magic rush) Şu an yüklü uygulamalar bunlar. Telefonun uygulamaları otomatik güncelle özelliği kapalı,arka planda uygulama yenile kapalı, siri ve hey siri özelliği kapalı, konum servisleri kapalı,bildirimler önemli olan uygulamalar için açık, ekran parlaklığı %50 civarında, hoparlör %80 açık ve wifi kullanıyorum. Sorun şöyle; snapchat uygulamasında 5 dk duruyorum şarjım örnek olarak %80den %76'ya düşüyor. Youtube da 3 dk'lık video izliyorum %90dan %89'a falan düşüyor. Dün bunla ilgili notlar aldım. Telefonumu %100den şarjdan aldım saat 6:09da, sadece 2 saatlik yoğun bi kullanımım oldu youtube'a girdim müzik dinledim, snapchatte takıldım, oyun oynadım tabi 2 saat dediysem full 2 saat değil ara ara kapatıp kullanmadığım zamanlar oldu neyse bunun sonunda şarjım %77ye düştü. 8:09da %77 ile işe gittim, gün içinde normal bir şekilde ara ara kullandım, saat 15:11de telefonumun şarjı %1'e düşmüştü ve şarja taktım. Telefonun beklemesinde bir sıkıntı yok, saydığım kapalı özelliklerle birlikte wifi'yide kapatıp 9 saat kullanmadan bekledim %100den bir düşüş olmadı. Sorunumu anlatmaya çalıştım umarım anlatabilmişimdir. Benim burda takıldığım konu bu kadar özelliğin kapatılmış olduğu halde bu kadar hızlı düşüşün olması, o özellikleri açıp kullansam ne olur bilemiyorum. Sizce bu normal bir durum mu?
Normal. İphone SE nin bataryası kötü. Ve önerir misiniz İphone SE?

Uyarı! Bu konu 10 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Geri
Yukarı