Benim sorunum olarak değerlendirmemeniz gerek. G4'ün arayüzünde bir zaman sonra ufak tefek kasmalar, çökmeler olduğunu yaşayan birsürü kişi var ve bu G4'ün sorunu değil bütün Android tabanlı telefonların ortak özelliği. Android Linux gibi çalıştığı için sisteme ne kadar RAM eklerseniz sistem de o kadar fazla kullanacaktır. Android gelişmiş sayılabilecek bir sistem lakin bu sorunsuz olduğu anlamına gelmiyor.
Marketinde binlerce çöp uygulama mevcut, bunların birçoğu virüslu ve telefon ekranına binbir türlü reklam çıkaran uygulamalar. Bunun gibi reklam çıkaran ve virüslü sayılabilecek uygulamalar App Store'da bulunmuyor. Kendimde Cloud'u rahatça kullanamadığım için Android kullanıyorum fakat işletim sistemi konusunda iOS'un çok daha üst seviye olduğu gerçeği değiştirilemez.
Ufak bir örnek vermek gerekirse Retrica uygulaması önce iOS için geliştirildi, sonrasında ise Android'e. En iyi Android telefonda dahi deneseniz çekim yaptıktan sonra o fotoğrafı hazırlamak için 2-3 saniye beklediği bir gerçek. Başka bir açıdan bakacak olursak eğer normal kamerada fotoğraf çektiğinizde çektiğiniz fotoğrafı görmek için yine 2-3 saniye civarı beklemeniz gerekecektir. Bunların sebebi ise telefonlar değil, işletim sistemleridir. Android henüz tamamen optimize edilmemiş bir sistem ve optimizesi tamamlanmadığı sürece de bu kasmalar, uygulama çökmeleri, arayüz sorunları devam edecek. Bu dediklerimden anlaşılmasın ki Android telefonlar tercih edilmemeli, yalnızca henüz iOS ile karşılaştırılamayacak bir sistem olduğunu düşünüyorum ki çoğu kişi de bunun farkında.