iPhone uzun süre şarja takılmazsa ne olur?

Ben telefonumu bıraktım defalarca sonra kullandım hiç böyle olmadı şahsen.

Neyse kendinize iyi bakın ben kaçtım.

Bende anlamadım sizde kendinize iyi bakın @TLPA normal mi hocam acaba bende anlamadım gitti.

Lityum-iyon pillerin kendiliğinden deşarj oranı düşük olduğundan, dört yıllık pillerden iyi olması mümkündür. Bununla birlikte, özellikle tam şarjlı halde depolanırlarsa zamanla bozulmaya başlarlar, bu nedenle muhtemelen bir miktar kapasite kaybı olacaktır. Bazı pillerde şarj tüketen ve daha yüksek bir genel “kendi kendine deşarj” oranıyla sonuçlanan dahili bir izleme devresi vardır ve pil çok fazla boşalırsa kalıcı olarak hasar görebilir. Genellikle kendiliğinden boşalma için biraz yer bırakırken bozulma oranını azaltmak için lityum-iyon pillerin yaklaşık% 40-50 oranında şarj edilmesi önerilir.

Tüm pillerde, düşük sıcaklıkta saklamak raf ömrünü uzatır. Ancak, üreticiler genellikle bataryaları buzdolabında saklamayı tavsiye etmemez bu çok yaygın bilinen bir efsanedir. Çünkü buzdolabından çıkarıldığında bataryada yoğuşma oluşabilir. Akü depolama sırasında ıslanırsa, ıslak yüzeyi terminaller arasında iletken bir yol oluşturabileceğinden, boşalma hızı artacaktır. Donma, elektrolitin genişlemesi nedeniyle su bazlı akülere (lityum-iyon hariç) zarar verebilir.

lityum-iyon pillerin kendiliğinden deşarj oranı düşük olduğundan, dört yıllık pillerden iyi olması mümkündür. Bununla birlikte, özellikle tam şarjlı halde depolanırlarsa zamanla bozulmaya başlarlar, bu nedenle muhtemelen bir miktar kapasite kaybı olacaktır. Bazı pillerde şarj tüketen ve daha yüksek bir genel “kendi kendine deşarj” oranıyla sonuçlanan dahili bir izleme devresi vardır ve pil çok fazla boşalırsa kalıcı olarak hasar görebilir. Genellikle kendiliğinden boşalma için biraz yer bırakırken bozulma oranını azaltmak için lityum-iyon pillerin yaklaşık% 40-50 oranında şarj edilmesi önerilir.

Hocam ben %20 de sarja takıp %80'de çekiyorum zaten iyileştirilmiş pil açık peki normal mi böyle bir şey olması.

Tam şarj et %100 %10 antında tak pil ömrün uzar.

Hocam ben yıllardır 20 de takıp 80'de çekiyorum bu arada normal mi böyle hızlı gitmesi uzun süre şarj olmayınca onu anlamadım tam olarak.

Apple ın önerdiği telefonu uzun süre kullanmayacaksanız %50 seviyesinde doldurun ve telefonu kapatın
Hocam ben yıllardır 20 de takıp 80'de çekiyorum bu arada normal mi böyle hızlı gitmesi uzun süre şarj olmayınca onu anlamadım tam olarak.
30 da takip 80 den cikarman daha sağlıklı 30 ve 80 arası telefon ısı oranı en dusukte olacağı için pile zararı olmayacaktır lityum iyon piller için de en sağlıklisi %30 %80 aralığıdir.Ayda bir de telefonu %100 yapıp 0 a kadar kullanmasın

Telefonunuzun yüksek pil seviyesinde uzun süre kalmasını önlemek için telefonunuz tam olarak şarj olduktan sonra kablosunu çıkarın.

Mümkün olduğunca telefonunuzun pil seviyesi %20'nin altına düşmeden önce şarj edin. Bu işlem pilinizin ömrünü uzatmaya yardımcı olacaktır.

Telefonunuzu uzun süre boyunca şarjı bitik şekilde bırakmayın. Pil aşırı boşalacak ve bu durum potansiyel şarj sorunlarına yol açacaktır.

Telefonunuzu aşırı yüksek veya düşük sıcaklıklara sahip ortamlarda tutmaktan kaçının. Sürekli yüksek ve düşük sıcaklık altında çalışan akıllı cep telefonlarının bataryaları, uzun vadeli kullanımda ciddi problemler meydana getirebiliyor.

Telefonunuz şarj olurken kullanmamaya özen gösterin. Video ve oyun gibi çok güç tüketen uygulamaları kullanırsanız telefonunuz aşırı güç tüketimi nedeniyle ısınabilir.

Ekranınızın parlaklığı sonuna kadar ise şarjınızın çabuk bitme nedenlerinden birisi budur. Ekran parlaklığını düşürerek pil süresini uzatabilirsiniz. Ayrıca ekranın kapanma süresini de kısaltarak pil süresini artırabilirsiniz. 2. Telefonunuzun WiFi bağlantısı sürekli açık ise şarjınız bir taraftan boşalıyor demektir.

Son düzenleme:
Apple'ın önerdiği telefonu uzun süre kullanmayacaksanız %50 seviyesinde doldurun ve telefonu kapatın.

30 da takip 80'den cikarman daha sağlıklı 30 ve 80 arası telefon ısı oranı en dusukte olacağı için pile zararı olmayacaktır lityum iyon piller için de en sağlıklisi %30 %80 aralığıdir. Ayda bir de telefonu %100 yapıp 0'a kadar kullanmasın.

Hocam ben Apple'nin önerdiği gibi yapmadım benim hatam %25 kadar kullandım sonrası su gibi gitti sorun bende o zaman telefona bir sorun vermez umarım çünkü dikkatli kullanan biriyim ve böyle şeylere dikkat ediyorum.
Telefonunuzun yüksek pil seviyesinde uzun süre kalmasını önlemek için telefonunuz tam olarak şarj olduktan sonra kablosunu çıkarın.

Mümkün olduğunca telefonunuzun pil seviyesi %20'nin altına düşmeden önce şarj edin. Bu işlem pilinizin ömrünü uzatmaya yardımcı olacaktır.

Telefonunuzu uzun süre boyunca şarjı bitik şekilde bırakmayın. Pil aşırı boşalacak ve bu durum potansiyel şarj sorunlarına yol açacaktır.

Telefonunuzu aşırı yüksek veya düşük sıcaklıklara sahip ortamlarda tutmaktan kaçının. Sürekli yüksek ve düşük sıcaklık altında çalışan akıllı cep telefonlarının bataryaları, uzun vadeli kullanımda ciddi problemler meydana getirebiliyor.

Telefonunuz şarj olurken kullanmamaya özen gösterin. Video ve oyun gibi çok güç tüketen uygulamaları kullanırsanız telefonunuz aşırı güç tüketimi nedeniyle ısınabilir.

Hocam benim söylediğimle sizin yazdıklarınız uyuşmuyor ben zaten öyle şarj ediyorum %20'nin altına hiç düşmezdi telefonu neredeyse 1 hafta sarja takmadım ve %40 civarında kullanmaya başladım %30'dan sonra su gibi gitti ben bunu soruyorum normal mi diye veya siz anlamadınız.

Hocam ben Apple'nin önerdiği gibi yapmadım benim hatam %25 kadar kullandım sonrası su gibi gitti sorun bende o zaman telefona bir sorun vermez umarım çünkü dikkatli kullanan biriyim ve böyle şeylere dikkat ediyorum.
Cihazınız iphone 7 miş.Oyüzden şarj olayını çok dert etmeyin.İphone 7 lerin hepsinin şarjı su gibi gider

Technopat Haberler

Yeni konular

Yeni mesajlar

Geri
Yukarı