iPhone uzun süre şarja takılmazsa ne olur?

Cihazınız iPhone 7 miş. O yüzden şarj olayını çok dert etmeyin. iPhone 7'lerin hepsinin şarjı şu gibi gider.

Ben sadece mesajlaşma için kullanıyorum hocam 2 gün gidiyor 1 haftaya yakın kullanmadım ilk defa başıma geldi normal mi peki bu durum ve böyle bir makale var mı Apple'nin önerdiği pil yüzdesi için atarsanız sevinirim bende okumuş olurum.

Ben sadece mesajlaşma için kullanıyorum hocam 2 gün gidiyor 1 haftaya yakın kullanmadım ilk defa başıma geldi normal mi peki bu durum ve böyle bir makale var mı Apple'nin önerdiği pil yüzdesi için atarsanız sevinirim bende okumuş olurum.

Aygıtınızı uzun bir süre boyunca kullanmadan saklayacaksanız, yarım şarj edilmiş olarak saklayın.

Aygıtınızı uzun bir süre boyunca kullanmadan saklamak istiyorsanız, pilinizin genel sağlığı iki temel faktörden etkilenecektir: ortam sıcaklığı ve aygıtın saklanmak üzere kapatıldığı andaki şarj yüzdesi. Böyle bir durumda aşağıdakileri yapmanızı öneririz:

• Aygıtınızın pilini tam olarak doldurmayın veya boşaltmayın.
    Şarj seviyesinin %50 civarında olmasını sağlayın. Aygıtınızı tamamen boş şarjla saklarsanız, pil derin deşarj durumuna geçebilir ve bir daha şarj olmayabilir. Buna karşılık, aygıtınızı uzun bir süre boyunca tam şarjla sakladığınızda da pil kapasitesinde azalma olabilir ve bu durum pil ömrünü kısaltabilir.
  • Gereksiz pil kullanımını önlemek için aygıtı kapatın.
  • Aygıtınızı 32°C sıcaklığın altındaki serin ve nemsiz bir ortama yerleştirin.
  • Aygıtınızı altı aydan uzun bir süre saklamayı planlıyorsanız, altı ayda bir %50’ye kadar şarj edin.
Aygıtınızı sakladığınız süreye bağlı olarak, uzun süreli bir saklama döneminin sonunda tekrar kullanmaya başladığınızda şarj seviyesi düşük olabilir. Saklama döneminin sonunda aygıtınızı kullanabilmeniz için orijinal adaptörüyle
20 dakika şarj etmeniz gerekebilir.
İşine yarayabilir

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı