iPhone X ile 7 Plus

berat önel

Kilopat
Arkadaşlar sahibinden üzerinde bir tane iPhone X buldum siyah. Kozmetik olarak güzel lakin face ID bozuk ve ekranın biraz çıkık olduğunu söyledi arkadaş fotoğraflarını istedim gönderecek. Elimde 7 Plus var bununla takası kabul etti. Face ID çok sorun değil ama ekranda bombe şeklinde çıkık olduğunu söylediğinde ekran hasarlı mı dedim hayır yerine oturmamış dedi. Fotoğraflarını aldığımda ekleyeceğim sizce takas yapmalı mıyım?

Son düzenleyen: Moderatör:
Sizin kurduğunuz cümleden ortada bir dalavere olduğunu anlamanız gerek. Iphone X nere, Iphone 7 Plus nere. Ekran madem oturmamış bir sorunu yok, ekranı oturtup 1-2 bin TL yüksek fiyata satsın öyleyse. Sorunsuz bir Iphone X'i Iphone 7 Plus ile takaslayacak biri var mıdır sence? Face ID'si bozuk olsa dahi o kadar "ahmakça" bir takası kimse yapmaz. Hiç bulaşmayın derim.

Arkadaşlar sahibinden üzerinde bir tane iPhone X buldum siyah. Kozmetik olarak güzel lakin face ID bozuk ve ekranın biraz çıkık olduğunu söyledi arkadaş fotoğraflarını istedim gönderecek. Elimde 7 Plus var bununla takası kabul etti. Face ID çok sorun değil ama ekranda bombe şeklinde çıkık olduğunu söylediğinde ekran hasarlı mı dedim hayır yerine oturmamış dedi. Fotoğraflarını aldığımda ekleyeceğim sizce takas yapmalı mıyım?

Hocam eski X kullanıcısıyım, 4-5 ay önce 11 geçtim. X kadar gıcık bir cihaz yok. Ayrıyaten hasarlıymış, eğer ciddi bir hasar olmazsa alıcının takası kabul edeceğini sanmam 7 Plus ile.

Yerine oturmamış gibi bir bahane olamaz çünkü iPhone'larda 10 da dahil olmak üzere crunch şeklinde ekran yerine oturuyor muhtemelen tamir eden adam berbat etmiş telefonu, içine toz falan da kaçmıştır zaten 7Plus ile 10 arasında sadece 1 sene var çok büyük bir yükseltme olmaz ekran ve kamera dışında. Biraz daha para biriktirin 11 ya da 12'ye geçin. Bence 7 Plus en az 1 sene daha götürür (güncellemelerin ortalama bitme süresine göre).

Bana kalırsa karşıdan telefonun dış fotoğraflarını ve App Store'a girmesini isteyin. Bir dalavere olabilir dikkatli ol. İphone 7 Plus nere İphone X nere.

Face ID'nin çalışmaması yazılımsal olabiliyor ama bahsettiğin üründe donanımsal hasar var diye düşünüyorum. Arka tarafta bulunan 2. kamera ile doğrudan bağlantısı var, büyük ihtimal telefonu düşürdü ve 2. kamera bile çalışmıyor olabilir. Kendi tamir etmeye çalıştı ve ekranı takamadı. Kimse X'i verip 7Plus takasına girmez, sende girme. Elindeki temiz cihazdan da olma.

iPhone X IPhone'nin çıkardığı ilk face IDli telefonu olduğundan tavsiye etmem ekranı sıkıntı yapar onun yerine 8 Plus ya da üst modeli tavsiye ederim 7 Plus 2. el durumuna bağlı 3500 8 Plus 4200-5000 arasında düşünebilirsiniz takasınız aşırı derecede mantıksız.

Haklısınız arkadaşlar düşündüğüm zaman ben de soğudum açıkçası. Bir cihaz daha buldum. XS ama yurt dışı kayıtsız. 3 ay kullanım süresi var dendi siz ne düşünüyorsunuz. Herhangi bir sorunu yok ama gevey lazım dedi. Gevey nedir?

Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı