iPhone X nasıl downgrade edilebilir?

selcukcicekx

Hectopat
Daha fazla  
Merhaba arkadaşlar elimde iPhone X' var şu anda iOS sürüm 14.4 yüklü.

iOS 11-12'ye dönmek istiyorum, bunu nasıl yapabilirim, çünkü Apple izin vermiyor yasal yollardan.

Jailbreak ile olduğunu duymuştum, zararı riski var mı?

iOS 12'ye dönebilirseniz eğer JB ile, döndükten sonra JB kapatabilir miyim tamamen silinebilir mi? Sanki hiç yüklenmemiş gibi.

Yapmayı bilen biri varsa anlatırsa sevinirim.

Son düzenleyen: Moderatör:
JB kurduktan sonra CoolBooter uygulamasıyla dualboot şeklinde kullanılabilir.

Yeni bir sürüme geçtikten sonra sadece bi önceki sürüme geçmene izin verir. Hata performans düşüklüğü vs. sebebi ile buna izin verir. Geri dönmezsen bir sonraki yeni sürüm çıktıktan sonra eski sürümü kitler ve geri dönemezsin , umarım anlatabilmişimdir :)

JB kurduktan sonra CoolBooter uygulamasıyla dualboot şeklinde kullanılabilir.
Hakim değilim konuya rehber tarzı bir içerik varsa paylaşabilir misiniz?
Yasal yollarla evet, ama JB benzeri araçlarla yapan insanlar var.
Hocam bildiğim kadarıyla Jailbreak yapmak iPhone güvenliğini sıfıra indirir. Ama siz genede bir araştırın Download iOS Firmware for iPhone, iPad, iPod Touch, Apple Watch, Apple TV and HomePod / IPSW Downloads buraya gidip telefon modelini seçtikten sonra sürümlere bakabilirsiniz. Buradan da sürüm düşürmek için iTunes programını kullanabilirsiniz kolay gelsin.
Bu dediğin çok basit bir işlem sürekli yaptığım bir şey daha önce, yasal zaten bu fakat bu yöntemle sadece izin verilen sürümlere dönebilirsiniz. Ben imzası kapalı eski sürüme dönmek istiyorum.

Yeni bir sürüme geçtikten sonra sadece bi önceki sürüme geçmene izin verir. Hata performans düşüklüğü vs. sebebi ile buna izin verir. Geri dönmezsen bir sonraki yeni sürüm çıktıktan sonra eski sürümü kitler ve geri dönemezsin , umarım anlatabilmişimdir :)
Biliyorum, zaten yasal yollarla yapılamadığını eklemiştim yazıya, IPSW’den bahsediyorsunuz, ben JB yaparak yazılım atmaktan bahsediyorum.

SHSH kayıtların varsa olabilir. Yoksa dönme şansın yok.
Kaydım yok fakat bunun yapılabildiğini biliyorum, forumda başka bilenler de vardır elbet, nasıl yapıldığını öğrenmeye çalışıyorum sadece

Hakim değilim konuya rehber tarzı bir içerik varsa paylaşabilir misiniz?

Yasal yollarla evet, ama JB benzeri araçlarla yapan insanlar var.

Bu dediğin çok basit bir işlem sürekli yaptığım bir şey daha önce, yasal zaten bu fakat bu yöntemle sadece izin verilen sürümlere dönebilirsiniz. Ben imzası kapalı eski sürüme dönmek istiyorum.

Biliyorum, zaten yasal yollarla yapılamadığını eklemiştim yazıya, IPSW’den bahsediyorsunuz, ben JB yaparak yazılım atmaktan bahsediyorum.

Kaydım yok fakat bunun yapılabildiğini biliyorum, forumda başka bilenler de vardır elbet, nasıl yapıldığını öğrenmeye çalışıyorum sadece

Arkadaşın dediği CoolBooter ile JB yaptıktan sonra başka bir sürüm kullanabilirsin ama telefonunda 2 tane iOS olur. Ve iOS 14 destekliyor mu bilmiyorum.

JB yaparak, yazılım atma için ise "mutlaka" SHSH gerekli. SHSH olmadan ve SEP uyumlu olmadan sürüm düşürme mümkün değil maalesef.

Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı